Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@radkka no vidíš, tak se asi můžeš vcítit do toho, jak si musí připadat chudák strojvedoucí, který k tomu přišel jak slepý k houslím. Nemohl vůbec nic dělat a vlastně zabil člověka.
@Lette Já mám zkušenost s tím sebevrahem. Náhodou jsem se připletla k takové nehodě, zjistila jsem, že ten mrtvý je můj kamarád a z cestujících mi bylo
Když jsem tam v tu chvíli málem zkolabovala, tak jsem si od nich také vyslechla své. Někteří lidé by se nad sebou měli zamyslet (aby nedošlo k omylu, tím nemířím na tebe)
@Lette Já to chápu, proto jsem rozmluvila kamarádovi řízení metra, tohle je ale povolání, kde s tím, ač je to smutné, musíš počítat, protože se to děje opravdu často.
@radkka Byla bych ve smutku i nastvana, ze treba pripravil o praci otce rodiny. Tohle muze strojvedouciho poradne poznamenat. Vlak neni auto, nezastavi na 200m.
@St. Estephe píše:
@kolmenka Do IC a EC jsme vlezli vzdycky, manzel taky pracuje u drah.
@radkka Tak ja bych v te situaci nenadavala na zpozdeni ale litovala bych strojvedouciho a dalsi, kdo byli vepredu. Ale ze takovy sebevrah zpusobi zpozdeni je take jasne.
@zuzkub osobně mnohem raději cestuji LeoExpress. Pendolino na nic nečeká a vždy má přednost.
Jinak je cestování pendolinem určitě příjemnější než rychlíkem, už jen proto, že máš jízdenku. Ale já když chtěla cestovat s kočárkem, tak mi bylo řečeno, že si musím složit kočár a uschovat v zavazadlovém prostoru. Což představa s tehdy 8m miminem byla šílená. Nakonec jsem začala jezdit tím leoexpressem, koupíš si místo přímo i pro kočárek, dítě má svou vlastní sedačku zadarmo.
@St. Estephe A nikde jsem nenapsala nic o strojvedoucím, toho mi samozřejmě je hodně líto, nedokážu si představit, jak mu je. Ale cestující by v takové chvíli měli zklidnit hormon a uvědomit si, že tam může skončit i jejich kamarád, rodinný příslušník a že by nechtěli slyšet od spolucestujících jaký to je čur. ák apod!
@kolmenka Spousta z nich ma plosinku na kola, tam se krasne postavi kocarek. ![]()
@St. Estephe píše:
@radkka Tak ja bych v te situaci nenadavala na zpozdeni ale litovala bych strojvedouciho a dalsi, kdo byli vepredu. Ale ze takovy sebevrah zpusobi zpozdeni je take jasne.
A tak by to asi mělo být. Já měla na mysli ty ubožáky, co jsou schopní se tam na místě vzteky zbláznit
Ještě víc mě to deptá v Praze v metru, kde máš 1000 dalších možností dopravy, ale néé, oni budou ječet, že nějaký de.bil skočil pod vlak a oni ten musí na tramvaj ![]()
@radkka píše:
@kolmenka Že ti není líto tvého bratra je tvůj problém
Brácha se rozhodl sám nikomu nic neřek ale strojvedoucí možnost volby nedostal.Toho chlapa je mi líto a kdybych věděla kdo to je s pokorou se mu půjdu omluvit.Ten za nic nemohl.
@radkka oni si často strojvedoucí vybírají své povolání z určitého důvodu a na tuto možnost nehledí…
jinak jsem velmi empatická osoba, dokážu se vcítit do tvých pocitů, ale nedokážu se vcítit do pocitů sebevraha. zkrat je těžko pochopit. Ti co to promýšlí, jistě volí jiné způsoby, než skok pod vlak či pod metro.
@radkka Je to problem, Pendolinem casto jezdi lide na obchodni schuzky na druhou stranu ČR a holt v tu chvili pro ne muze byt ta pulhodina zasadni. Jak pisu, ja bych nenadavala, trpne bych cekala az pojedeme dal.