Celiakie a kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5842
1.5.14 10:48

@babymommy díky moc, za rady i podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
1.5.14 10:50
@March7 píše:
@babymommy díky moc, za rady i podporu :hug:

nemáš vůbec zaco :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
1.5.14 10:51

@March7 a jak staré máš vlastně dítě? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
1.5.14 10:54

A pro testy na lepek, aby byly objektivni je potreba, aby clovek prijimal 5 lepkovych porci denne-aspon nam to tak rekli na gastru, coz vetsinou deti daji az mezi 2-3 lety. Jinak jsou testy neprukazne. Dceri odebirali asi 5 zkumavek krve ze zily z ruky a byly to testy na vse, vcetne alergii, krevniho obrazu, endokrinologie atd. Treba u dcery je porad podezreni na lepek, protoze ma vrozenou intoleranci laktozy a ta byva spojena s celiakii, ale protoze mi 5 porci lepku denne zatim nesni (2,5 roku)-mame problemy s jidlem, tak ji sice testuji na lepek, ale negativni vysledky neberou jako konecne, dokud nebude dostatecne konzumovat lepek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
1.5.14 11:09

@Ter85 A nejhorší je, že spousta pediatrů ví kulové o těchto alergiích a nesnášenlivostech a dokážou právě zaměňovat třeba tu ABKM za intoleranci laktózy nebo bůhvíco jiného. Já jsem si taky na tu ABKM musela přijít sama-naše uznávaná mudra mě tvrdila, že páchnoucí tekutá stolice 10×denně je normální. Prý jsou ty UM dnes už tak dokonalá, že děti na UM kadí jako kojené :pocitac: Naštěstí když jsem jí řekla, že po nasazení NAC kaká normálně tak mně aspoň psala recepty a poslala na alergo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
1.5.14 11:27

@Ter85 díky za objasnění :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
2.5.14 07:33

@Ainy

Bohuzel, je to tak-pediatri se v problematice alergii s nesnasenlivosti neorientuji, nebo jen maloktery :( Vim, jaka je to beznadej koukat se na ditko, kteremu evidentne neni uplne dobre, prujmuje a vsichni okolo svorne tvrdi, ze je to ok a matka je akorat hystericka :pocitac:

Pritom spatna nebo pozdni diagnoza muze mit dost vazne nasledky. Moje dcera ma „banalni“ intoleranci laktozy a s problemy s tim spojenymi, jsme se prali a vlastne perem uz 2 roky. Ma kvuli tomu opozdeny psychomotoricky vyvoj (koliky a bolesti bricha ji v kojeneckym veku ji brzdily v pohybu), neprospivala, byla podvyzivena a retardaci rustu-jeste se uvidi, jestli bude muset dostavat rustovy hormon. O imunite ani nemluvim. Na intoleranci se prislo presne v jejim roce, kdy jsem si domluvila vysetreni na Bulovce, poslala vsechny do haje, at se staraji o sebe a z pediatry jsem vymlatila papir na gastro. Nicmene i tam otestovali dceru na vse mozne, vse krome alergii mela rozhozene, alergie negativni. I na gastru se tvarili, ze z toho vytoste a nic ji neni, ale trvala jsem si na svym, ze mliko proste dceri nedela dobre a nasledne se potvrdila laktoza. Najednou uz jsem za hysterku a dcera nebyla jen maly hubeny dite, co z toho vyroste :cert:

Takze vsem, co to resi, preji pevne nervy a hlavne, at se nenechaji nikym a nicim odbyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5842
2.5.14 08:26

@Ter85 děkuji za reakci, je povzbuzující. Taky jsem u doktorky za hysterku, vše je normální, jen já to nějak moc prožívám (podotýkám, že se jedná o mé druhé dítě). Začínám situaci řešit, protože začíná být neúnosná. Malá je stále unavená. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
2.5.14 11:48

@Ter85 @March7 No my si taky užíváme s oběma dětma, nechce se mi tady rozepisovat konkrétně. Za hysterku jsem samozřejmě taky. U nás vyšetření potvrdila, že si problémy nevymýšlím leč nikdo není stavu říct co je způsobuje :zed: Takže jsme ve fází pátrání. Navíc se teda odhalil ještě jeden problém o kterém jsme nevěděli a v nemocnici na mě nevěřícně zírali, že si toho ta naše „hvězda“ pediatra nevšimla :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová