Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@March7 píše:
@babymommy díky moc, za rady i podporu
nemáš vůbec zaco ![]()
A pro testy na lepek, aby byly objektivni je potreba, aby clovek prijimal 5 lepkovych porci denne-aspon nam to tak rekli na gastru, coz vetsinou deti daji az mezi 2-3 lety. Jinak jsou testy neprukazne. Dceri odebirali asi 5 zkumavek krve ze zily z ruky a byly to testy na vse, vcetne alergii, krevniho obrazu, endokrinologie atd. Treba u dcery je porad podezreni na lepek, protoze ma vrozenou intoleranci laktozy a ta byva spojena s celiakii, ale protoze mi 5 porci lepku denne zatim nesni (2,5 roku)-mame problemy s jidlem, tak ji sice testuji na lepek, ale negativni vysledky neberou jako konecne, dokud nebude dostatecne konzumovat lepek.
@Ter85 A nejhorší je, že spousta pediatrů ví kulové o těchto alergiích a nesnášenlivostech a dokážou právě zaměňovat třeba tu ABKM za intoleranci laktózy nebo bůhvíco jiného. Já jsem si taky na tu ABKM musela přijít sama-naše uznávaná mudra mě tvrdila, že páchnoucí tekutá stolice 10×denně je normální. Prý jsou ty UM dnes už tak dokonalá, že děti na UM kadí jako kojené
Naštěstí když jsem jí řekla, že po nasazení NAC kaká normálně tak mně aspoň psala recepty a poslala na alergo ![]()
Bohuzel, je to tak-pediatri se v problematice alergii s nesnasenlivosti neorientuji, nebo jen maloktery
Vim, jaka je to beznadej koukat se na ditko, kteremu evidentne neni uplne dobre, prujmuje a vsichni okolo svorne tvrdi, ze je to ok a matka je akorat hystericka ![]()
Pritom spatna nebo pozdni diagnoza muze mit dost vazne nasledky. Moje dcera ma „banalni“ intoleranci laktozy a s problemy s tim spojenymi, jsme se prali a vlastne perem uz 2 roky. Ma kvuli tomu opozdeny psychomotoricky vyvoj (koliky a bolesti bricha ji v kojeneckym veku ji brzdily v pohybu), neprospivala, byla podvyzivena a retardaci rustu-jeste se uvidi, jestli bude muset dostavat rustovy hormon. O imunite ani nemluvim. Na intoleranci se prislo presne v jejim roce, kdy jsem si domluvila vysetreni na Bulovce, poslala vsechny do haje, at se staraji o sebe a z pediatry jsem vymlatila papir na gastro. Nicmene i tam otestovali dceru na vse mozne, vse krome alergii mela rozhozene, alergie negativni. I na gastru se tvarili, ze z toho vytoste a nic ji neni, ale trvala jsem si na svym, ze mliko proste dceri nedela dobre a nasledne se potvrdila laktoza. Najednou uz jsem za hysterku a dcera nebyla jen maly hubeny dite, co z toho vyroste ![]()
Takze vsem, co to resi, preji pevne nervy a hlavne, at se nenechaji nikym a nicim odbyt.
@Ter85 děkuji za reakci, je povzbuzující. Taky jsem u doktorky za hysterku, vše je normální, jen já to nějak moc prožívám (podotýkám, že se jedná o mé druhé dítě). Začínám situaci řešit, protože začíná být neúnosná. Malá je stále unavená. ![]()
@Ter85 @March7 No my si taky užíváme s oběma dětma, nechce se mi tady rozepisovat konkrétně. Za hysterku jsem samozřejmě taky. U nás vyšetření potvrdila, že si problémy nevymýšlím leč nikdo není stavu říct co je způsobuje
Takže jsme ve fází pátrání. Navíc se teda odhalil ještě jeden problém o kterém jsme nevěděli a v nemocnici na mě nevěřícně zírali, že si toho ta naše „hvězda“ pediatra nevšimla ![]()