Čelistní kloub - lupání

Anonymní
12.7.22 10:30

čelistní kloub - lupání

Prosím o zkušenosti s čelistním kloubem. Už dlouho mi v něm lupe, nějak mi to nevadilo, i když doktor z ORL se podivoval, že to lupe. Ale neřekl mi, je to problém, řešte to - tam a tam. Ted začal jeden kloub i bolet při větším otevřením pusy nebo i při zívání. Takže jsem se zeptala u zubařky a ta mě odeslala do kloubní poradny. První volný termín je v listopadu. Takže by mě zajímalo, jestli to někdo taky řeší, jestli chodí do kloubní poradny a co se s tím asi tak dělá. Když už jsem to začala řešit, probudila se zvědavost :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
159
12.7.22 11:00

Měla jsem to kdysi taky. Byli chvíle, kdy jsem nemohla poradně otevřít pusu. A nějak to přešlo. Už ani nevím kdy, najednou jsem si pak uvědomila, ze už mi to nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
12.7.22 11:03

Snaž se ústa moc neotvírat, třeba při zívání se snaž držet čelist co nejvíc přivřenou. Nechroupej tvrdé věci. Kloub šetři. V kloubní poradně zjistí, jaký je problém, a buď kloub vyčistí, nebo odstraní uvolněnou část chrupavky, nebo léky na zánět, nebo naordinují rehabilitace… podle příčiny. Zatím si můžeš nechat u praktika nebo jako samoplátce nabrat boreliózu a artrózu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.22 11:07
@Okta píše:
Snaž se ústa moc neotvírat, třeba při zívání se snaž držet čelist co nejvíc přivřenou. Nechroupej tvrdé věci. Kloub šetři. V kloubní poradně zjistí, jaký je problém, a buď kloub vyčistí, nebo odstraní uvolněnou část chrupavky, nebo léky na zánět, nebo naordinují rehabilitace… podle příčiny. Zatím si můžeš nechat u praktika nebo jako samoplátce nabrat boreliózu a artrózu.

myslíš, že by to dělala borelioza, když v tom lupe už několik let? Artrozu mám v kolenou, nikdy mi nikdo krevní test na to nedělal, diagnoza z rentgenu.

• Citovat
  • Upravit
152
12.7.22 11:30

Problém jsem řešila na ortodoncii, skončilo to speciální “dlahou”. Po 6 týdnech kontrola a mám klid. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
12.7.22 11:52

Mě když takto bolel čelistni kloub, tak mi řekla zubařka že skripu nejspíš v noci zubama A mám i obrousenou sklovinu. Dřív na to nikdo nepřišel. Dali mi takovou spesl dlahu na noc. Bohužel jsem si ale na ni nezvykla. Zkoušela jsem to nosit asi půl roku, ale nedokázala jsem v tom spát. Bolesti mě ale přešli. Od té doby mě čelist neboli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.22 12:27

@Kejm @markytanka2 dlahu bych asi nedala, mam velky davici reflex, problém je kolikrat cisteni zubu, zvykacka. Nekdy si jen neco predstavim a uz me natahuje :mrgreen:. Tak nejak si predstavujuze udelaji čárymary fuk a bude to :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.22 12:58

Mne takhle lupe nekolik let levy pant, nekolikrat za den me to nuti s nim sama uhnout z cesty, aby lupl. Parkrat za tu dobu se stalo, ze me bolel, ale pak to odeslo samo. Ja bych chvili pockala a nedelala zadne zasahy. Boreliozu i artrozu mi kdysi delali kvuli necemu jinemu a bylo to ok… neresit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.7.22 13:01
@Anonymní píše:
Mne takhle lupe nekolik let levy pant, nekolikrat za den me to nuti s nim sama uhnout z cesty, aby lupl. Parkrat za tu dobu se stalo, ze me bolel, ale pak to odeslo samo. Ja bych chvili pockala a nedelala zadne zasahy. Boreliozu i artrozu mi kdysi delali kvuli necemu jinemu a bylo to ok… neresit.

Jenomže ono to driv jen lupalo, ted i boli. Nekdy mam problem otevrit pusu na vetsi jidlo. Taky to nekdy divne preskoci, mam strach, abych nezustala jednou s otevrenou pusou.

• Citovat
  • Upravit
21593
12.7.22 13:11

Kdyz jsem byla mala, cca 12 let, tak rano pri jidle jsem nejak blbe kouskla bolest jako SVINA a nemohla jsem poradne otevrit pusu. Bolelo to priserne, pri pokusu otevrit usta mi celist skakala ze strany na stranu a i tak jsem dokazala pusu za silene bolesti otevrit jenom na pul. Moji mame to bylo jedno. Nejdrive jsem si myslela, ze se to casem zahoji samo, ale problemy s tou celisti se gradovaly, cele mesice jsem brecela bolesti, matku to nezajimalo.

No, casem se to nejak ustalilo, s tou celisti jsem mela ale vzdy problemy, bolestive mi pri otvirani ust krupalo v celistnim kloubu, obcas jsem se rano probudila a nemohla otevrit usta, protoze kloub byl nejak zablokovany. Musela jsem si pomoct rukou a na silu celist otevrit a to byla bolest panecku.

U mne to vyresilo odstraneni osmicky dole. Byla paradne zaseknuta v okostnici, takze zubar musel odstranit kus kosti, aby se k ni dostal a byl to teda narez. Cekala jsem, ze tanto masakr zakrok problem s celistnim kloubem vyrazne zhorsi a opak byl pravdou. Po zakroku mi v celisti presalo krupat a dlouho to tak bylo. V posledni dobe se krupani opet vraci, je to teda slaby odvar, ale krupe to tak, ze to zubar slysi, kdyz otviram celist a komentoval to.

Rikala jsem mu, ze na leve strane mam jeste osmicku a ze mam pocit, ze to krupani je od toho. Leva strana me totiz nikdy nekrupala, az ted a pomalu to zacina i na prave, kde mam osmicku uz pryc. Zubar mi arogantne oznamil, ze od toho to rozhodne neni, bo osmicka se vubec nenachazi v oblasti kloubu. Tak jsem mu to verila, bo on je odbornik. Az jsem si jednou povidala s kolegou, ktery byl na extrakci osmicky v dolni celisti a rikal, ze na to sel mimo jine proto, aby mu prestalo krupat v celistnim kloubu, pry to udajne na to pomaha a rikala mu to zubarka. A taky ze jo, pomohlo to.

Tak ja teda nevim, ja myslim, ze to je od osmicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.22 13:13

@warita uz delsi dobu mam osmicky pryc

• Citovat
  • Upravit
21593
12.7.22 13:15
@Anonymní píše:
@warita uz delsi dobu mam osmicky pryc

Hmm, tak pak to u tebe bude neco jineho. Ale treba ta informace pomuze nekomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.22 13:41
@warita píše:
Hmm, tak pak to u tebe bude neco jineho. Ale treba ta informace pomuze nekomu.

Jo, clovek nikdy nevi, komu treba náhodně pomohl :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2519
12.7.22 17:01

Nevim, odkud jsi, ale zkus na Budejovicke v Praze stomatochirurgii, jednou tydne tam ordinuje odbornik na ten kloub, co dela na Karlaku.
A tam jsem dostala termin docela brzy.
Jinak mela jsem same co ty - rekl mi, ze mam posunutou nejakou desticku v tom kloubu, ale na operaci to neni, dal mi nejaky cviky a kdyz nepomuzou, mam znovu prijit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
12.7.22 17:28

Dlaha nebyla tak hrozná. Vyřešil se problém se skřípáním zubů a jejich kazivostí. Na čekáním pozor! Kdybych nedošla včas, asi by došlo vpichování nějaké látky přímo do kloubu. Máte předkus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí