Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chci se zeptat, jaké jsou rizika u celkové anestezie, mám syna rok a 5 měsíců, jde na operaci s překážkou ledvin(moč. měchýře), má stým někdo zkušenost? Docela se bojíme. Děkuji za odpovědi. ![]()
Nemějte strach, malá byla v celkové narkoze od půl roku do roku 3× a vždy to zvládla v pohodě a to měla ještě ucpaný krk a při narkoze jí tam strkali hadičky s kamerou, takže jsem byla upozorněná, že je tam větší riziko, než u zdravého dítěte. Oni to zkrátí co nejvíc to půjde, určitě ví, co dělají. Jinak rizika kromě toho dušení se a selhání srdce - má i srdeční vadu u nás, nevím, raději jsem je nečetla, nechtěla jsem se nervovat coby kdyby, byla jsem vystreslá už tak dost.
Držím palce, ale určitě to dopadne dobře ![]()
Dcera byla v sedmi dnech v celkove narkoze dve hoodiny a dobry byla na operaci rtu krome bolesti z rany to bylo v poho nebala bych se az tak moc u malych deti to delaji opravdu opatrne a kam jdete na operaci? Pokud se muzu zeptat
Neboj se. Můj starší syn měl narkózu poprvé v 1 měsíci a zvládl to. A to vážil pouze 1 kg. Byl předčasně narozený. A následně tech operací bylo, že jsem to přestala počítat.
Vím, že jsou to nervy a úplně tě chápu. Na další operaci jde za 2 týdny.
Chce to hlavně nedat znát před dítětem že se bojíš. Já jsem s ním vždy blbla a zhroutila se až venku, když jsem si šla pro kafe. Ale po návratu z kafíčka opět -je to v poho.
Držte se všichni.
A hlavně hodně zdravíčka ![]()
Náš malej byl v celkové narkoze v pěti týdnech, skoro hodinu byl na sále, pylorostenoza a zvládnul to uplně v pohodě, byl pak asi 2 dny na hadičkách a týden měl kapačku s umělou výživou a žádnou stopu to na něm nezanechalo…přeju hodně zdraví a držím palce ![]()
Moje dcera byla v narkóuze když jí byl přesně měsíc. Zvládla to v pohodě. Nejhorší pro ni bylo, že nemohla jíst (pít)…
@Lilinka97 píše:
Dobrý den, chci se zeptat, jaké jsou rizika u celkové anestezie, mám syna rok a 5 měsíců, jde na operaci s překážkou ledvin(moč. měchýře), má stým někdo zkušenost? Docela se bojíme. Děkuji za odpovědi.
Nebojte.
Oni ty malinký dobře hlídají. A drobci to snáší líp než my.
@EllaKouskova ke Karlovu.
Jinak děkuji moc maminky, docela jste mě uklidnili, snad to zvládneme dobře. ![]()
Lili nemate zac mi byli v krci no tyden takze kdyz jsme osjizdeli bylo nam 14 dnu
Jinak dcera byla v arkoze 2 h pak dva dny na jip kde ji krmili sondou a treti den jsem mohla kojit
Chci se zeptat, ceka nas vysetreni oka v celkove narkoze. Mala je predcasne narozena, teprve ted prekonala hranici 3 kil. Chci se zeptat, kdyz jde jenom o vysetreni, tak to ji iba neco pichnou a bude spinkat, nebo klasika, daji dychnout uspavaci kyslik a zaintubujou?
@Ellenie možná by stačilo jen dejchnout přes masku (bez intubace). Záleží, co jí budou dělat.
Nas syn mel v mesici prvni narkozu a to 5hod a od tedoby jeste 5krat a vse ok, akorat posledne mel spatne agresivni vzbuzeni tak ho znovu uspaly na jeden den.ma jednokomorove srdicko
@Ellenie Tak záleží, jak dlouho bude vyšetření trvat. Většinou dají na chvilku dýchnout přes masku. My byly s malou na sondáži slzných kanálků v osmi měsících (já trvala na celkové, nechtěla jsem, aby jí trápili) a bylo to cca za 3 minuty hotovo.
@marketasulcova28 Tak to je něco úplně jiného - to je poměrně vážná vada s docela složitým řešením. To se nedá vůbec srovnávat (jen aby se zakladatelka nevyděsila). Malému přeji, ať se mu dobře daří, je to určitě pořádný bojovník.