Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky potřebuji poradit.Dnes jsme byly s malou 18 měs.) na kontrole u doktorky a ještě 3 dny má brát antibiotika. Povolilá nám jít ven do kočárku. Vím že nesmí na sluníčko ale vadí i to když ji bude sluníčko svítit třeba jen na nohy, nebo do půlky pasu? Díky za rady
Já nechápu, proč mají matky s dětmi v kočárku tendenci chodit ven i s ATB… až bude dítě ve škole, tak do dobrání ATB bude dítě sedět doma ![]()
@ynax píše:
Já nechápu, proč mají matky s dětmi v kočárku tendenci chodit ven i s ATB… až bude dítě ve škole, tak do dobrání ATB bude dítě sedět doma
víš jak, on je rozdíl do kolektivu dětí, protože tam je oslabená imunita, ale jít ven na čerstvý vzduch mi přijde ok ![]()
@ynax píše:
Já nechápu, proč mají matky s dětmi v kočárku tendenci chodit ven i s ATB… až bude dítě ve škole, tak do dobrání ATB bude dítě sedět doma
ja zakladatelku třeba chapu. My jsem byli 4 dny v nemocnici a pak máme brát dalších 10 dní antibiotika.. S dcerou jsem byli pořád venku a teď máme být 14 dní zavření jenom doma?? ona po 5ti dnech už šílá. brečí mi u dveří a to mi můžeš věřit, že vymyšlim první poslední..
Dceři jsou 2 roky..
@ynax píše:
Já na tom zas tak nic strašného nevidím. Stejně je teď venku teplo a dítě v tom kočárku aspoň odpočívá. ![]()
@ježourek x.x.x ven bych nechodila, 3 dny už vydržíte. Na sluníčko s atb se nesmí, protože se může osypat takže i když svítí jen na nožičky tak to vadí ![]()
Vy byste to nehrotili… ale jaký je rozdíl mezi dvouletým a osmiletým dítětem na ATB? Mladší matky táhnou ven a starší zůstane doma - ani jedno nejde o kolektivu
@ježourek x.x.x Tak snad nepojede nahatá s holýma nohama
Oblíkni jí, dej klobouček a zatáhni boudu a můžete razit. Ono to i pro její pohodu bude lepší, když bude v klidu sedět a koukat.
Vadi to i na nohy, na to slunicko ne obvykle nesmi kvuli fotosezitivite, mohla by mit vyrazku. kdyztak ji oblikni.
U nás je pod mrakem, takže bych na chvilku ven vyrazila. Samozřejmě ne do kolektivu, ale na krátkou procházku ano.
@ynax píše:
Vy byste to nehrotili… ale jaký je rozdíl mezi dvouletým a osmiletým dítětem na ATB? Mladší matky táhnou ven a starší zůstane doma - ani jedno nejde o kolektivu
Třeba takový, že dvouleté dítě může sedět v kočárku ve stínu a nelítá, kdežto osmileté prostě musí chodit.
@ynax Tak holka už je 6 dní bez teplot, dá se říct že jí už nic není, jen dobírá ATB. Rozdíl je také v tom že dvouleté bude sedět jen v kočárku, nebude mít pohyb a osmileté už bude venku lítat což není dobrý.
@ynax Rozdíl je v tom, že osmileťáka nedonutíš nabalenýho jak arabka sedět v kočárku.
My bereme ATB tak 5 až 7 krát do rokka. Většinou jsou to ATB na měsíc. Kdyby jsme neměli chodit ven, tak by mi asi hrábro
Je jasné, že nesmí mít horečku
@kotyk takže když svítí jen na oblečení, ne na holou kůži tak by to nemělo vadit, neměla by se osypat