Nemoci dětí od roka do dvou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1215
27.4.14 22:23

nemoci deti od roka do dvou

Ahoj.

Zajímalo by mne, co za „standardní“ nemoci a kolikrat prodělali vase děti od roka do dvou. Jen orientačně, jsem zvědavá, co mě možná čeká.
Dcera je naprosto zdravá. Měla párkrát rýmu, jinak nic. Ale teď mě v nějaké diskuzi zaujal a překvapil výčet prodělanýcch nemocí u dítěte asi do čtyř let a maminka to psala jako by to byla „normálka“.
PS: samozřejmě myslím pozitivně, ale dobré vědět. A pokud jsou tu maminky, co neřešily žádnou nemoc u dítěte do dvou let, tak to mě taky zajímá…a potěší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12921
27.4.14 22:26

@Berenikee Zaleží,jak je často v kolektivu syn začal chodit do jeslí, tak že nemoci byli na dennim pořádku. První nemoc jsem řešila hodně, pak moje obava klesala ted už to vubec neřešim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15065
27.4.14 22:27

Klukovi jsou tři, měl párkrát rýmu a kašel. To je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
27.4.14 22:27

TAK JÁ SI TU PŘED CHVÍLÍ PSALA S JEDNOU MAMINKOU PRÁVĚ O TOMTO. Malá do 1.roku krom poporodních rotqavirů (což byl hnus) zcela zdravá. V roce naočkována poslední hexou, celkem hnusná reakce s horečkama, průjmem atd a jak jí to rozhodilo imunitu, chytla vše, co šlo kolem. takže za poslední 3 měsíce- viroza s rýmou a horečkama, hned na to angína, horečky, poté plná pusa aftu, poté 6. nemoc a teď jen lehká viroza bez horeček, rýma také kde nic tu nic- díky Bohu, tak doufám, že už jsme si to na nějaký čas vybrali. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1215
27.4.14 22:28

@boball
Tak to moc ráda čtu! a chodí do nějakého kolektivu, jak píše @annaei?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
27.4.14 22:29

Než nastoupila ve 3 letech do školky tak měla jen rýmu sem tam a šestou nemoc. Nic víc. Do kolektivu chodila 2× týdně do kroužku a 1× týdně plavat. S nástupem do školky (v září loni) byla nemocná durch v kuse do března (2× ouška, 2× ATB, rýma a kašel od září do března v kuse).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
27.4.14 22:29

V roce zanet prudusek, v roce a pul laryngitida, chvili potom sesta nemoc, zanet mocovodu, jinak parkrat ryma, kasel..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1215
27.4.14 22:32

Co je šestá nemoc? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15065
27.4.14 22:34

@Berenikee Do školky zatím nechodí, takže uvidíme, až tam půjde, ale stýkáme se s dětmi normálně. U sousedů, na pískovišti, dcery ho tahají ke svým kamarádkám co mají malé děti. Vlastně jednou zvracel a měl průjem, to jsem zapomněla. Ale dlouho mu to netrvalo.Za dva dny byl v cajku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
27.4.14 22:34

@Berenikee tři dny vysoké horečky (špatně se sráží - alespoň u našich holek to nešlo moc dolů, obě měli přes 40st) a po třech dnech byl klid a na těle se objeví vyrážky (taková krupička, jakokdyby potničky) a tím nemoc končí.

Pak je ještě pátá nemoc a myslím že to vypadá stejně.

Většinou to mají děti do toho 1 roku - u nás obě holky v 11m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
27.4.14 22:36

Do roka zápal plic, bronchitida, zánět močáku, rýma dvakrát, kašel teplota rýma - RS viry,
po roce laryngitida, zánět průdušek ten trval skoro měsíc, opět RS viry, zánět ucha…teď bude léto tak snad bude chvíli dobře a na podzim se vyzbrojím vitamínama

nemoci neprodělalo jedno dítě, ale různě všichni naši tři kluci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
27.4.14 22:37

@Berenikee malá od narození do ted (3,5r) neměla nic - jen rýma, max trochu lkašel z rýmy, rýma cca 5× za rok? kašel a ty léta snad 4× :nevim:. V létě tedy 1-2dny horečky, ale jen jednou za léto - stačilo dát na noc nurofen, druhý den byla spavá a cajk :pankac:
Ale je mi jasný, že s nástupem do školky bude hůř :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
27.4.14 22:38

Infekcni onemocneni, nas treba mel teplotu jeden den a to jen zvysenou, druhy den nic a pak se osypal.. pata je u vetsich deti, skolkovych a zrudne nos a tvare, a priznaky jako chripka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28687
27.4.14 22:39

Od roka do dvou dvakrát antibiotika se zánětem průdušek, jednou zánět spojivek, jednou laryngitida a dvakrát lehčí střevní chřipka, jinak kašel, rýma, občas teplota. Od září chodí jednou týdně do jeslí a z tama vždycky něco dotáhne, větší nemoci spojoval s růstem zubů (rostly mu po čtyřech zaráz, takže třikrát byla „sranda“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
27.4.14 22:41

Starší jen ve 4m zánět průdušek, v 15m 6. nemoc, a pak až ve 3,5 angínu(nepočítám pár lehkých nachlazení). mladší ve 2m pneumokokový zánět průdušek, pak do roka a čtvrt vůbec nic, ani rýmu, pak slabá rýma, v 19m náběh na angínu(narozdíl od bráchy to zvládl bez ATB),ve 22m laryngitida, a ta ještě ve 2 letech, a teď ve 27m. a nachcípanej je poslední dobou každou chvíli :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí