Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
jdu si pro radu ![]()
Dcera mělo dlouho tu seboru nebo jak se to jmenuje-na pokožce hlavy ty stroupky. A teď má příšerně suchou kůži na hlavě. nevím, jestli to jsou lupy, možná jo, jen jsem to zatím nepoznala u dětí. i když jí myji hlavu dvakrát šampónem /při jednom mytí/, tak druhý den má ve vlasech spoustu šupinek a nevím, jak se toho zbavit. Pokud možno bez předražených šamponů.
Ještě navíc je atopik, takže musím přihlížet i k tomu, ale fakt si nevím rady, vypadá to hrozně ![]()
Děkuji za tipy a rady ![]()
Jmenuje se saborea…nam dr napsala olejcek je mastnej jako prase z vonnych silic to jediny nam pomohlo…zkus se na to zeptat…me rikala ze nicim jinym dolu to nedostanu ![]()
Proč myješ 2×? Já umývám vlasy šamponem tak 1× za 14 dní, zbytek jen vodou. Ale děcka mají krátké vlasy. Podle mě tím můžeš škodit, zvlášť když má atopák. Jo a vyzkoušela bych kokosový olej.
@Mysis No právě tu saboreu
už nemá, má čistou hlavu bez strupů, jen vlasy má plné „lupů“ ![]()
@poplach taky myji tak jednou za 14 dní, ale někdo říkal, že dvakrát, tak jsem to zkusila. výsledek 0.
Saborea se neprojevuje jen stroupkama ve vlasech pozor! Nemaji ji tez jen kojenci ale i dospeli. Ja to na lupy pouzivam taky nez to zdelas to opravdu trva ja uz to mam doma sest mesicu a furt plno…mohla bych ti poslat vzorek jestli to pomue kdyz mi napises do zprav adresu ![]()
@Halamka píše:
@poplach taky myji tak jednou za 14 dní, ale někdo říkal, že dvakrát, tak jspoat zkusila. výsledek 0.
@Halamka píše:
Ahoj,
jdu si pro radu
Dcera mělo dlouho tu seboru nebo jak se to jmenuje-na pokožce hlavy ty stroupky. A teď má příšerně suchou kůži na hlavě. nevím, jestli to jsou lupy, možná jo, jen jsem to zatím nepoznala u dětí. i když jí myji hlavu dvakrát šampónem /při jednom mytí/, tak druhý den má ve vlasech spoustu šupinek a nevím, jak se toho zbavit. Pokud možno bez předražených šamponů.
Ještě navíc je atopik, takže musím přihlížet i k tomu, ale fakt si nevím rady, vypadá to hrozněDěkuji za tipy a rady
Hele bude to vypadat blbe kdyz ti to poslu ve sklenicce od prikmu? Umyte samozrejme
? Kdyztak pak zajdu za dr aby mi to napsala pak ti muzu poslat celou flasu ![]()