Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny,
dneska nas pustili z nemocnice, dcera měla podezření na anginu, která se ale neprokazala.. Dostali jsem antibiotika.. a jelikož tam byly dost nepřijemní nestihla jsem se zeptat na podrobnosti, byla jsem rada, že jdeme pryč..
Takže prosím Vás holky o radu.. Máme antibiotika brát co 12 hodin.. jenže my teď máme takové blbé obbobí, že dcera jeden den spí po obědě a druhý den ne.. takže mi to vůbec nevychazi.. Z nemocnice jsem měli napsané psané v 21h a v 9h. Jenže dneska třeba odpoledne nespala takže v 20 už mi brečela, že chce jít spít.. tak jsem ji dala antibiotika a do pěti minut spala.. Můžu s těmi antibiotiky takto hýbat, že dam někdy o hoinu dřív někdy později? nebo je to chyba?
Za druhé bych se chtěla zeptat když bereme ty antbiotika musíme být doma? Dera nemá teploty nic.. Můžeme třeba na prochazku ven?
Jak dlouho po dobrání Antbiotik nemůžeme mezi děti? a máme jít na druhou dávku Priorixu s tím mám počkat jak dlouho? Jak znám doktorku bue nám to chtít naočkovat hned po dobrání AT proto se ptám.
Děvčátka děkuji všem, a pěkný večer ![]()
@veruka85 s hybanim tolik neporadim.. My byli v nemocnici a tam atb do kapacky a taky obcas dali o hodinu driv nebo pozdeji a to mela atb po 8h, cili to nebude tak horky ![]()
Dite s atb ven ne, do kolektivu idealne 14dni po dobrani a zrovna tak rozhodne neockovat 14dni po dobrani a uz vubec ne zivou vakcinou coz Priorix je..
Pokracovala bych v 8 a 20. Kdyz mel syn zrovna spat nebo rano spal dyl, davala jsem tak +/- pul hodiny. Snazila jsem se, aby to nebylo vic.. A ockovani nejdriv 14 dni po atb, to mi rikala i dr. Jinak ockovani nema smysl, kdyz jsou v tele ty antibiotika, nevytvorily by se protilatky…
Kdyz jsi ji ty antibiotika dala dneska v osm, tak dal pokracuj 8.00, 20.00, nebo si to cca po pul hodine posun na casy, ktere budou z hlediska rezimu vyhovovat, ale snaz se ji to davat po tech dvanacti hodinach.
Ven muzete, ale nebyt na slunicku, moc nelitat, dat pozor, aby ti neprochladla.
Jak brzo mezi deti zavisi na tom, co mela za nemoc, ale pokud nebude mit zadne priznaky, tak bych ji pustila a ockovani bych nedavala driv jak za dva tydny po antibiotikach, klidne za dyl.
@veruka85 s nemocnicí a ATB mám úplně stejnou zkušenost, jak píše @Moni25
Pokud je víc dní bez teploty, tak bych třeba na půlhodinové procházky chodila, pokud teda u léků nevadí slunce.
Mezi lidi bych šla až tak dva týdny po dobrání a očkování bych odložila minimálně ještě o další měsíc.
@Moni25 píše:
@veruka85 s hybanim tolik neporadim.. My byli v nemocnici a tam atb do kapacky a taky obcas dali o hodinu driv nebo pozdeji a to mela atb po 8h, cili to nebude tak horky
Dite s atb ven ne, do kolektivu idealne 14dni po dobrani a zrovna tak rozhodne neockovat 14dni po dobrani a uz vubec ne zivou vakcinou coz Priorix je..
fakt ani do kočárku nemůžem? my máme Antibiotika na 10 dní.. tyjo.. tak to nas doma klepne pepka..
![]()
Já bych ven klidně šla- bez kontaktu s dětma, neprochladnout. Za dětmi tak týden po ATB. ATB jsem dávala tak 11-13 hod od sebe. Když by dítě usnulo, už bych jej nevzbudila. Spí tvrdě.
@poplach ja nevim asi v kocare by vadit nemuselo ale bacha na slunko..
A na co ty atb vlastne ma teda? ![]()
@Moni25 píše:
@poplach ja nevim asi v kocare by vadit nemuselo ale bacha na slunko..
A na co ty atb vlastne ma teda?
No to je taky takové.. řekli mi, že ma podezření na anginu tak nasai antbiotka Amoksiklav (tak nějak se jmenují.. ) jenže druhý den přišly výsledky výtěru z krku a tam se angina nepotvrdila.. nebylo tam nic jen pry nějaké malé procento nemocničního bacilu.. ale když už ty antibiotika ma tak máme pokračovat.. a s tímto mě pouštěli z nemocnice..
@veruka85 ty joo a kdy jdete k Vasemu pediatrovi? Jako pokud nema bakterialni atb a teploty tak bych ty atb snad ani nedavala ![]()
Tak rano zavolej Vasi dr a porad se.. ![]()
@Moni25 píše:
@veruka85 ty joo a kdy jdete k Vasemu pediatrovi? Jako pokud nema bakterialni atb a teploty tak bych ty atb snad ani nedavala
Tak rano zavolej Vasi dr a porad se..
My jsem tam jeli bo měla 3 dny 40tky… tak ji brali Crp To měla 40 měla červené v krku, byli jsem i na ORL - tam řekl, že tam nic nevidí, že podle výtěrů z krku. Jenže primář tam řekl, že není na co čekat a nasadíme antibiotika.. mě se to nelibilo.. ale vícemeně mě do toho natlačili..:( a pak mi po 4 dávkach atb řekli, že tam angina nebyla jenom nějaký nemocniční bacil (což nevím vůbec co je) a teplota ji další den uplně spadla..
Jako tu nemocnici už nechci ani vidět.. ale to je jiný příběh.. K pediatrovi máme jít po dobrani antibiotka. ale zítra ji zkusím zavolat. jenže je mi jasné, že mi řeknou, že co řekli v nemocnici mam respektovat..
@veruka85 hmm jako nejsme tu doktori tak nemuzem nic tvrdit ale jako antibiotika jsou na bakterialni infekce ze a pokud tam nic nejpni co by ty atb méy lecit? Zas ale to cro mela vyssi tak tezko rict ![]()
Tak snad to dobre dopadne, hlavne se nenech natlacit do toho ocka ![]()
Jenze vyter z krku muze byt zkresleny, jestli nebyly na lacno a bez vycistenych zubu.