Antibiotika +- hodinu a režim

Napsat příspěvek
Velikost písma:
415
27.4.14 21:58

Hýbat tak +/- tu hodinku maximálně…a když už, ať je to spíš mínus (dřív). Podle toho pak upravit další dávkování. Ideální je, posouvat si to třeba po 15-30 minutách, pokud to chci někam posunout. Čím přesněji se ATB užívají, tím větší je jejich účinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
27.4.14 22:00
@Majdula83 píše:
Jenze vyter z krku muze byt zkresleny, jestli nebyly na lacno a bez vycistenych zubu.

no nalačno nebyl a vyčistěné zuby taky měla.. ale další výtěr už pak nedělali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
27.4.14 22:03
@veruka85 píše:
fakt ani do kočárku nemůžem? my máme Antibiotika na 10 dní.. tyjo.. tak to nas doma klepne pepka.. :roll: :roll:

Do kočárku můžete.
Do kočárku nás pustili (a dokonce nám ho i půjčili) i v nemocnici, když jsme jim tam div nelezli po zdi… A den na to nás raděj pustili domů :lol: a atb. jsme dávali ještě minimálně týden.
Priorix nejdřív za měsíc a aby byli všichni okolo zdraví. Nic tim nezkazíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
27.4.14 22:21
@veruka85 píše:
no nalačno nebyl a vyčistěné zuby taky měla.. ale další výtěr už pak nedělali..

tak v tom pripade to, ze je vysledek negativni nutne neznamena, ze opravdu je :-( pasta na zuby prej dokaze na cas to zlikvidovat.. Myslim, ze tam neco bylo, ale treba to nebylo masivni :think: me treba dr nedavno odmitla vyter delat, ze mam vycisteny zuby, tak ze tam stejne nic nevykoumaj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
28.4.14 10:31
@Ambrotta píše:
Hýbat tak +/- tu hodinku maximálně…a když už, ať je to spíš mínus (dřív). Podle toho pak upravit další dávkování. Ideální je, posouvat si to třeba po 15-30 minutách, pokud to chci někam posunout. Čím přesněji se ATB užívají, tím větší je jejich účinnost.

Tak mě naopak bylo řečeno doktorkou posunout jednorázově..Párkrát jsem to udělala, ale v případě, kdy jsem já nebo dítě bralo ATB po 8 hodinách..Mě maximálně vyhovuje rytmus 6 hodin ráno,2 hodiny odpoledne a 22 hodin večer, nemusím se budit a moje děti po probuzení s usnutím problémy nemají..Ale většinou je to tak, že kolem 8 jdeme k dr. a dostaneme ATB, potom ještě může být prodlení - fronta u doktorky, vyzvednutí z lékárny..Tu první tabletu dám dřív, nečekám až do 14:00,prostě jak přijdeme domů a potom ve 22 hodin večer a pokračuju podle 8 hodinového schématu..

Dělají to tak i v nemocnici, vědu s tím nikdo nedělá..Nebo když si sestřičky přehazují služby, taky neběží na minutu podat dětem tablety..

Užívání po 12 hodinách je naprosto vyhovující a dá se dodržovat přesně, pokud mi dítě zrovna spí, půlhodina až hodina se nezblázní..Volím ráno a večer, okolo 8 vždy, to jsme ráno ještě doma a večer už doma(v případě, že dítě ATB dobírá a už může ven).

A kdybych si ATB donesla okolo poledne, tak to prostě dám a další večer před spaním, rozhodně se k vůli tomu nebudu budit kolem půlnoci..
V nemocnici to tak taky dělají, dají tu první jinak..Nic se nestane, hranice předávkování u běžných ATB je velmi „vysoká“, při běžných dávkách užívaných doma to prostě nehrozí..Když má někdo encefalitidu nebo třeba sepsi, dostává v nemocnici mnohem vyšší dávky do žíly než je např. ATB, které se má užívat po 12 hodinách, ale první dávku přinesu domů nevhodně a další dám dřív, protože nechci vstávat v noci.
Synovi dali ATB na prokázaného bacila v krku až kolem poledne(čekalo se na výsledky),potom v 8 večer a potom klasicky po 12 hodinách..Bylo mu rok a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí