Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hýbat tak +/- tu hodinku maximálně…a když už, ať je to spíš mínus (dřív). Podle toho pak upravit další dávkování. Ideální je, posouvat si to třeba po 15-30 minutách, pokud to chci někam posunout. Čím přesněji se ATB užívají, tím větší je jejich účinnost.
@Majdula83 píše:
Jenze vyter z krku muze byt zkresleny, jestli nebyly na lacno a bez vycistenych zubu.
no nalačno nebyl a vyčistěné zuby taky měla.. ale další výtěr už pak nedělali..
@veruka85 píše:
fakt ani do kočárku nemůžem? my máme Antibiotika na 10 dní.. tyjo.. tak to nas doma klepne pepka..![]()
Do kočárku můžete.
Do kočárku nás pustili (a dokonce nám ho i půjčili) i v nemocnici, když jsme jim tam div nelezli po zdi… A den na to nás raděj pustili domů
a atb. jsme dávali ještě minimálně týden.
Priorix nejdřív za měsíc a aby byli všichni okolo zdraví. Nic tim nezkazíte.
@veruka85 píše:
no nalačno nebyl a vyčistěné zuby taky měla.. ale další výtěr už pak nedělali..
tak v tom pripade to, ze je vysledek negativni nutne neznamena, ze opravdu je
pasta na zuby prej dokaze na cas to zlikvidovat.. Myslim, ze tam neco bylo, ale treba to nebylo masivni
me treba dr nedavno odmitla vyter delat, ze mam vycisteny zuby, tak ze tam stejne nic nevykoumaj..
@Ambrotta píše:
Hýbat tak +/- tu hodinku maximálně…a když už, ať je to spíš mínus (dřív). Podle toho pak upravit další dávkování. Ideální je, posouvat si to třeba po 15-30 minutách, pokud to chci někam posunout. Čím přesněji se ATB užívají, tím větší je jejich účinnost.
Tak mě naopak bylo řečeno doktorkou posunout jednorázově..Párkrát jsem to udělala, ale v případě, kdy jsem já nebo dítě bralo ATB po 8 hodinách..Mě maximálně vyhovuje rytmus 6 hodin ráno,2 hodiny odpoledne a 22 hodin večer, nemusím se budit a moje děti po probuzení s usnutím problémy nemají..Ale většinou je to tak, že kolem 8 jdeme k dr. a dostaneme ATB, potom ještě může být prodlení - fronta u doktorky, vyzvednutí z lékárny..Tu první tabletu dám dřív, nečekám až do 14:00,prostě jak přijdeme domů a potom ve 22 hodin večer a pokračuju podle 8 hodinového schématu..
Dělají to tak i v nemocnici, vědu s tím nikdo nedělá..Nebo když si sestřičky přehazují služby, taky neběží na minutu podat dětem tablety..
Užívání po 12 hodinách je naprosto vyhovující a dá se dodržovat přesně, pokud mi dítě zrovna spí, půlhodina až hodina se nezblázní..Volím ráno a večer, okolo 8 vždy, to jsme ráno ještě doma a večer už doma(v případě, že dítě ATB dobírá a už může ven).
A kdybych si ATB donesla okolo poledne, tak to prostě dám a další večer před spaním, rozhodně se k vůli tomu nebudu budit kolem půlnoci..
V nemocnici to tak taky dělají, dají tu první jinak..Nic se nestane, hranice předávkování u běžných ATB je velmi „vysoká“, při běžných dávkách užívaných doma to prostě nehrozí..Když má někdo encefalitidu nebo třeba sepsi, dostává v nemocnici mnohem vyšší dávky do žíly než je např. ATB, které se má užívat po 12 hodinách, ale první dávku přinesu domů nevhodně a další dám dřív, protože nechci vstávat v noci.
Synovi dali ATB na prokázaného bacila v krku až kolem poledne(čekalo se na výsledky),potom v 8 večer a potom klasicky po 12 hodinách..Bylo mu rok a půl.