Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ježourek x.x.x Pokud není průsvitné nebo extra tenké, bude v pohodě. Holt žádný kraťasy a krátký rukáv.
Vadí i na nohy - pokud budou holé. takže normálka oblíkni a vyražte na chvíli.. akorát bych nelezla moc mezi lidi a nenechalas malou lítat ![]()
@ynax my js, me chodili i jako starší satb ven,… na zahradu do stínu ![]()
Nešla bych, ty tři dny ještě vydržíte, ne? My už jsme doma 14 dní kvůli neštovicím, čeká nás nejspíš dalších 14 dní
![]()
Když bylo hezky, teplo, hrál si starší ta půlhodinky na balkonu, nefoukalo tam, nesvítilo.. tam bych možná dítě na chvilku vzala, ale vyloženě ven na procházku jsme nikdy s ant nešli
@ježourek x.x.x píše:
@ynax Tak holka už je 6 dní bez teplot, dá se říct že jí už nic není, jen dobírá ATB. Rozdíl je také v tom že dvouleté bude sedět jen v kočárku, nebude mít pohyb a osmileté už bude venku lítat což není dobrý.
tak nějak ![]()
@madi píše:
Nešla bych, ty tři dny ještě vydržíte, ne? My už jsme doma 14 dní kvůli neštovicím, čeká nás nejspíš dalších 14 dní![]()
Když bylo hezky, teplo, hrál si starší ta půlhodinky na balkonu, nefoukalo tam, nesvítilo.. tam bych možná dítě na chvilku vzala, ale vyloženě ven na procházku jsme nikdy s ant nešli
uplně OT - s neštovicemi se musí být doma? vůbec se ani na zahradu? Díky
@veruka85 píše:
uplně OT - s neštovicemi se musí být doma? vůbec se ani na zahradu? Díky
jojo, nesmí na sluníčko ani prochladnout.. nehledě na to, že je dítě až do zaschnutí posledních pupínků infekční ![]()
@ježourek x.x.x já třeba chodila, až když sluníčko zalezlo. Nevím odkud jsi, ale dneska je u nás pod mrakem.
@ynax píše:
Já nechápu, proč mají matky s dětmi v kočárku tendenci chodit ven i s ATB… až bude dítě ve škole, tak do dobrání ATB bude dítě sedět doma
a co konkretne v tomdle pocasi, polojasno, 20st, bez vetri, shledavas zavadneho na tom byt s ditetem v kocarku ven pri Atb? co dite ohrozuje?
@veruka85 ano s neštovicemi se nesmí na sluníčko kvůli zajizvení, nesmí se uhnat a pro prostydnout. Opět jsem řešila vycházením večer, na chvilku projít kolem baráku nebo sednout na písek
@lleennttiillkkaa před chvílí sluníčko zalezlo, tady to je že chvíli svítí, pak zas pod mrakem
Šla bych v klidu. Dcera mi ve 2 letech brala 14 dnů ATB na boreliózu. Byl srpen a my odjížděli druhý den užívání atb na chalupu. Bylo to jinak naprosto zdravé dítě. Přežila to ![]()
@Karleon píše: Šla bych v klidu. Dcera mi ve 2 letech brala 14 dnů ATB na boreliózu. Byl srpen a my odjížděli druhý den užívání atb na chalupu. Bylo to jinak naprosto zdravé dítě. Přežila to
já je na tu boreliozu brala skoro 2 měsíce a chodila jsem normálně do práce
a to jsem dělala 12h směny ![]()
@ježourek x.x.x píše:
Holky potřebuji poradit.Dnes jsme byly s malou 18 měs.) na kontrole u doktorky a ještě 3 dny má brát antibiotika. Povolilá nám jít ven do kočárku. Vím že nesmí na sluníčko ale vadí i to když ji bude sluníčko svítit třeba jen na nohy, nebo do půlky pasu? Díky za rady
U nás to bylo to samé. Akorát doktorka řekla, že ho mám v sobotu vyslat ven s tatínkem
(poslední ATB měl mít v pondělí). Dítě dostalo dlouhý rukáv a tepláky a šlo se. Ono s takhle malým dítětem, zvyklým chodit ven, není vydržet doma žádný med a když sedí celou dobu v kočárku, nevidím důvod proč by nemohlo na čerstvý vzduch.