Celodenní štěkot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
7.9.09 12:40

Celodenní štěkot

Ahojky, potřebuji radu, bydlíme v novostavbě a sousedi mají 2 psy, kt. jsou celý den sami doma, štěkají nepřetržitě skoro celý den, i do 22 hodin…Když je vezmou konečně ven, je všechno občůrané, např.schody, rohožky..Domluvy nezabírají, co s tím??? Vím, že na policii nic neudělají, když v noci jsou potichu :-( Můžete poradit? Díky Gabča

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
7.9.09 12:45

ahoj Gabčo - věřím, že to musí být otravné a zároveň pro pejsky ubíjející :roll: .
Ale policajty bych možná zavolala i přes den, a zkusila to hodit na nějaký paragraf. Když už nic jiného, tak by to policie předala na obecní úřad k řešení-přestupku, popř. možná to napasovat i na týrání psů - podnět k prošetření věci policii.
Určitě by se to pak prověřovalo a prošetřovalo a snad by to vedlo k nějakému výsledku …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.9.09 12:49

Díky moc za info…myslím, že to týrání tam taky určitě bude…chudáci psi…no a my taky!!! Jenže, mám strach volat, aby nám pak něco neuděla, je to takový …, snad to půjde anonymně :-) G.

• Citovat
  • Upravit
12332
7.9.09 12:52

no zkus to anonymně, kdyby to nějak nešlo, tak holt neanonymně, hlavně se nebát :wink: , nemůžete si s prominutím nechat „srát“ na hlavu, jinak když to bude anonymní, tak nebudeš vědět, jak věc pokračuje, když to bude s uvedením jména a vyloženě si vyžádáš, že chceš vědět, jak to dopadlo, tak má policie povinnost ti dát vědět :wink:

tak hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
7.9.09 12:52

A co by jsi chtěla aby dělala Policie 8O 8O 8O

Zavolej na krajskou veterinární stanici a nahlas, že jsou psi pořád zavření a myslíš si, že je to týrání - to je tak jediné co můžeš udělat!!!

Vím, že je to nepříjemné, ale nic s tím prostě udělat nejde!
Sousedi jim sice můžou domluvit, ale když nejsou doma tak asi těžko ovlivní co psi dělají v jejich nepřítomnosti.
Jsou to jen zvířata a prostě to tak je - psi štěkají, kočky mňoukají a papoušci štěbetají :nevim: :nevim: :nevim:

Já taky nemůžu sousedům zaručit, že náš pes neštěká, když nejsem doma!
Pokud jsem doma tak ji okřiknu, ale když ji nechám na zahradě a jede třeba Family Frost tak se může zbláznit a štěká, vrčí a vije jak pominutá :roll: :roll:

Zkus ještě se sousedy promluvit nebo se domluvte na „domovní schůzi“ co s nimi (chápu správně, že bydlíte v bytové novostavbě?)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.9.09 12:56

Verčo, já to nemyslím nijak zle…ale když ti v kuse za zdí štěkjí psi…a to fakt, že i 5 hodin :-( tak ti budou stát vlasy hrůzou, neslyšíš nic, jen štěkot…je mi jasné, že zvíře nebude celý den ticho,ale co je moc, to je moc!!

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
7.9.09 13:01

Gábi, já vím, ale to jsou právě nevýhody „bytovek“, ale ujistím tě, že i u nás v baráčcích je to taky!
Dám malou za barák a sousedům tam začne řádit pes a to je o život!

Fakt zkus tu veterinární správu - třeba ti poradí co s tím nebo tím pohroz sousedům, protože někteří psi fakt štěkají příšerně a navíc to mít den co den tak tě musí trefit šlak!!!

Snad se Vám to podaří nějak vyřešit!
Někteří lidi jsou šíleně neohleduplní :-) :-) :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
7.9.09 13:02

Díky, zkusím to veterinární stanici :-) Snad se to nějak pohne…

• Citovat
  • Upravit
12332
7.9.09 13:05

jo - já myslela ten spešl odbor policie, který se zabývá psy, kynologický nebo tak nějak by se měl jmenovat, no uvidíš, čím více papírů, tím větší odezva :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
7.9.09 13:12

Kynologický - to jsou psovodi a ti nemají s něčím takovým nic společného! Oni se nezabývají trestnou činností ani přestupkama, ale psovodi vyjíždí jen na vloupačky na chatách, hledat malochy, když se ztratí ...... :wink: :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
12332
7.9.09 13:18

no veroniko - musím se kolegy (expolicisty) zeptat, kam že to kolegyně jednou v práci posílaly tu stížnost na zanedbávání a týrání psů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
7.9.09 13:32

No tak ja bych policii volala. Moje znama takhle volala policaty uz nekolikrat, protoze ji nad hlavou porad, celej den stekal pes, ona nemohla po nocni spat, byla z toho porad na nervy a nakonec se z toho zhroutila. Policajti to MUSEJ sepsat a resit. S tema lidma si promluvej a mozna to pomuze. Navic, pokud usoudej, ze jsou psy mozna tyrani, tak to budou resit i nadale. Znama tenkrat tim, ze se nedala, dosahla svyho, ty lidi nakonec platili nejakou pokutu a psa uz si pak hlidali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kapi
7.9.09 13:54

No my bydlíme v domečku a v sousedství mají psa, který štěká snad jen v noci, ale zato dlooooouho, to nám pak zbývá jedině zavřít všechna okna :?

• Citovat
  • Upravit
4232
7.9.09 17:21

My jsme tohle měli v předchozím bytě, když jsem chodila do práce , tak jsem to ani nevnímala, ale jak jsem zůstala s dcerou na mateřský, tak to byl mazec.
Pokud byly dámy doma, tak psi zase tolik neštěkali, ale oni je pouštěli na balkon a tam štěkali úplně na všechno a na všechny. Nejhorší bylo, když dámy k večeru odešly, tak tam štěkali taky do jedenácti a to už jsem byla teda dost na nervy, protože jsem byla pěkně utahaná a potřebovala jsem se vyspat. Naštěstí jsme se za dva roky odstěhovali. Teď jsme si okamžitě zjišťovali, jestli někdo ze sousedů nemá psa, tak naštěstí nemá :lol: to je božský ticho.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
7.9.09 20:54

Ahoj Gabco,

uplne si dovedu predstavit jak to je neprijemny. Po case se soustredis jen na to, ze ti psi porad stekaji a stekaji a zacina z toho hrabat :-)
Nasi sousedi maji taky psa, co obcas steka, a kdyz me zrovna usne malej, tak bych vylitla z kuze, kdyz nechce prestat i po 2 hodinach. Ale neni to zase tak casto, tak v ramci dobrych vztahu to nechci nejak resit.
Ale sestra mela uplne stejny problem jako ty a vim, ze nic nepomuze. Policajti nic nevyresi, pokud se nejedna primo o tyrani (a to si nemyslim, ze tohle je tento pripad). Byla uplne nestastna az jednoho dne svagr (kdyz uz toho mel fakt plny zuby) vytahl petardu a hodil ji k psovi (samozrejme tak, aby to netrefilo psa, ale pouze k sousedum na dvorek) a svete div se pes prestal. A kdyz zacal tak znovu a znovu a znovu az ten pes pochopil, ze kdyz bude stekat tak bude rana, tak toho nechal.

Ja vim je to sice hodne drasticky, ale uciny. A obavam se ze jediny reseni.
V cizine se prodavaji o elektricky obojky, kdyz pes steka dostane ranu. To me prijde horsi.
Tak drzim palce a doufam, ze me tady ostatni neodsoudi, ze jsme tyrali psa :-)
 Sarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný