Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj Gabčo - věřím, že to musí být otravné a zároveň pro pejsky ubíjející
.
Ale policajty bych možná zavolala i přes den, a zkusila to hodit na nějaký paragraf. Když už nic jiného, tak by to policie předala na obecní úřad k řešení-přestupku, popř. možná to napasovat i na týrání psů - podnět k prošetření věci policii.
Určitě by se to pak prověřovalo a prošetřovalo a snad by to vedlo k nějakému výsledku …
Díky moc za info…myslím, že to týrání tam taky určitě bude…chudáci psi…no a my taky!!! Jenže, mám strach volat, aby nám pak něco neuděla, je to takový …, snad to půjde anonymně
G.
no zkus to anonymně, kdyby to nějak nešlo, tak holt neanonymně, hlavně se nebát
, nemůžete si s prominutím nechat „srát“ na hlavu, jinak když to bude anonymní, tak nebudeš vědět, jak věc pokračuje, když to bude s uvedením jména a vyloženě si vyžádáš, že chceš vědět, jak to dopadlo, tak má policie povinnost ti dát vědět ![]()
tak hodně štěstí
A co by jsi chtěla aby dělala Policie
![]()
Zavolej na krajskou veterinární stanici a nahlas, že jsou psi pořád zavření a myslíš si, že je to týrání - to je tak jediné co můžeš udělat!!!
Vím, že je to nepříjemné, ale nic s tím prostě udělat nejde!
Sousedi jim sice můžou domluvit, ale když nejsou doma tak asi těžko ovlivní co psi dělají v jejich nepřítomnosti.
Jsou to jen zvířata a prostě to tak je - psi štěkají, kočky mňoukají a papoušci štěbetají
![]()
Já taky nemůžu sousedům zaručit, že náš pes neštěká, když nejsem doma!
Pokud jsem doma tak ji okřiknu, ale když ji nechám na zahradě a jede třeba Family Frost tak se může zbláznit a štěká, vrčí a vije jak pominutá
![]()
Zkus ještě se sousedy promluvit nebo se domluvte na „domovní schůzi“ co s nimi (chápu správně, že bydlíte v bytové novostavbě?)
Verčo, já to nemyslím nijak zle…ale když ti v kuse za zdí štěkjí psi…a to fakt, že i 5 hodin
tak ti budou stát vlasy hrůzou, neslyšíš nic, jen štěkot…je mi jasné, že zvíře nebude celý den ticho,ale co je moc, to je moc!!
Gábi, já vím, ale to jsou právě nevýhody „bytovek“, ale ujistím tě, že i u nás v baráčcích je to taky!
Dám malou za barák a sousedům tam začne řádit pes a to je o život!
Fakt zkus tu veterinární správu - třeba ti poradí co s tím nebo tím pohroz sousedům, protože někteří psi fakt štěkají příšerně a navíc to mít den co den tak tě musí trefit šlak!!!
Snad se Vám to podaří nějak vyřešit!
Někteří lidi jsou šíleně neohleduplní
![]()
jo - já myslela ten spešl odbor policie, který se zabývá psy, kynologický nebo tak nějak by se měl jmenovat, no uvidíš, čím více papírů, tím větší odezva ![]()
Kynologický - to jsou psovodi a ti nemají s něčím takovým nic společného! Oni se nezabývají trestnou činností ani přestupkama, ale psovodi vyjíždí jen na vloupačky na chatách, hledat malochy, když se ztratí ......
![]()
no veroniko - musím se kolegy (expolicisty) zeptat, kam že to kolegyně jednou v práci posílaly tu stížnost na zanedbávání a týrání psů ![]()
No tak ja bych policii volala. Moje znama takhle volala policaty uz nekolikrat, protoze ji nad hlavou porad, celej den stekal pes, ona nemohla po nocni spat, byla z toho porad na nervy a nakonec se z toho zhroutila. Policajti to MUSEJ sepsat a resit. S tema lidma si promluvej a mozna to pomuze. Navic, pokud usoudej, ze jsou psy mozna tyrani, tak to budou resit i nadale. Znama tenkrat tim, ze se nedala, dosahla svyho, ty lidi nakonec platili nejakou pokutu a psa uz si pak hlidali.
No my bydlíme v domečku a v sousedství mají psa, který štěká snad jen v noci, ale zato dlooooouho, to nám pak zbývá jedině zavřít všechna okna ![]()
My jsme tohle měli v předchozím bytě, když jsem chodila do práce , tak jsem to ani nevnímala, ale jak jsem zůstala s dcerou na mateřský, tak to byl mazec.
Pokud byly dámy doma, tak psi zase tolik neštěkali, ale oni je pouštěli na balkon a tam štěkali úplně na všechno a na všechny. Nejhorší bylo, když dámy k večeru odešly, tak tam štěkali taky do jedenácti a to už jsem byla teda dost na nervy, protože jsem byla pěkně utahaná a potřebovala jsem se vyspat. Naštěstí jsme se za dva roky odstěhovali. Teď jsme si okamžitě zjišťovali, jestli někdo ze sousedů nemá psa, tak naštěstí nemá
to je božský ticho.
Markéta
Ahoj Gabco,
uplne si dovedu predstavit jak to je neprijemny. Po case se soustredis jen na to, ze ti psi porad stekaji a stekaji a zacina z toho hrabat ![]()
Nasi sousedi maji taky psa, co obcas steka, a kdyz me zrovna usne malej, tak bych vylitla z kuze, kdyz nechce prestat i po 2 hodinach. Ale neni to zase tak casto, tak v ramci dobrych vztahu to nechci nejak resit.
Ale sestra mela uplne stejny problem jako ty a vim, ze nic nepomuze. Policajti nic nevyresi, pokud se nejedna primo o tyrani (a to si nemyslim, ze tohle je tento pripad). Byla uplne nestastna az jednoho dne svagr (kdyz uz toho mel fakt plny zuby) vytahl petardu a hodil ji k psovi (samozrejme tak, aby to netrefilo psa, ale pouze k sousedum na dvorek) a svete div se pes prestal. A kdyz zacal tak znovu a znovu a znovu az ten pes pochopil, ze kdyz bude stekat tak bude rana, tak toho nechal.
Ja vim je to sice hodne drasticky, ale uciny. A obavam se ze jediny reseni.
V cizine se prodavaji o elektricky obojky, kdyz pes steka dostane ranu. To me prijde horsi.
Tak drzim palce a doufam, ze me tady ostatni neodsoudi, ze jsme tyrali psa ![]()
Sarka
Ahojky, potřebuji radu, bydlíme v novostavbě a sousedi mají 2 psy, kt. jsou celý den sami doma, štěkají nepřetržitě skoro celý den, i do 22 hodin…Když je vezmou konečně ven, je všechno občůrané, např.schody, rohožky..Domluvy nezabírají, co s tím??? Vím, že na policii nic neudělají, když v noci jsou potichu
Můžete poradit? Díky Gabča