Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, myslím, že co děláte je správné, je vyděšená z přepravy, z nového prostředí. Takže ji fakt nechte co nejvíc v klidu. Zvykne si. tak at se vrh „křečátek“ vydaří ![]()
Morčátka jsou společenská, takže bych se snažila ji zvyknout na lidský dotek, hlazení. Též bych na ni šla přes dobré žrádýlko.
Moje morče pilo z pítka, tak jí můžete pořídit to. dávat hodně ovoce a zeleniny, takové jablíčko určitě ocení a je šťavnaté. Mé morče zbožňovalo ledový salát, byl v lednici a když vrzla lednička, tak pak i pískala, jak se těšila, že dostane svou ňamku ![]()
A do domečku bych jí moc nelezla, nemusela by si připadat v bezpečí a mláďata by mohla i sežrat…
Měla by mít určitě domeček, kde bude mít úplné soukromí…klidně na ni mluvit, opatrně pohladit, zatím bych ji asi nevyndávala…a až se morčátka narodí (mě hrozně překvapilo, že se narodí úplně hotová, chlupatá, hned běhají, viděla jsem je u kamarádky), tak alespoň den nechat úplně v klidu a několik dní nečistit klec…
Taky máme morčátko, dva měsíce. Je to samička a máme ji z Hornbachu. Takže jsem si taky myslela, že je březí, ale zřejmě není. Dočetla jsem se, že mají březost dva měsíce, takže by už zřejmě vrhla ![]()
Morčátka jsou společenská, takže si ji klidně vemte do náručí a opatrně a pomalu ji hlaď te. Ideální, když jsou třeba dvě … ale nemusí, když jí to vynahradíte hlazením ![]()
Ze začátku jsme ji měli v krabici, než jsme ji zabydleli, teď má pořádnej bejvák
Jukni na fotky http://adamek2.rajce.idnes.cz/Morce/
Tý naší trvalo asi dva dny, než se rozpila, jedla skoro hned. Má to pítko, jen manžel jí tam dal jiné držáky, pítko padalo.
V domečku by mělo morče mít vrbový klacík na zoubky a kamínek na drápky. Ideální k jídlu seno, voda a tvrdé pečivo. Naše má denně zrní, ale nesypu jí to každý den, to nesní. A jinak mrkev moc nemusí, jablko taky ne. jistila jsem, že má raději aromatický věci. Nejradši má salátovou okurku a tu bílou papriku. To by mi utrhla ruku
Čerstvá mláďátka jsem ale ještě neviděla, tak neporadím ![]()
Díky všem za odpovědi.
Včera večer už to bylo lepší, už vystrkovala čumáček z přístřežku, ale každý náš pohyb ji vyleká. A lekat ji nechceme, když je mamina.
Zatím nepije, ale jí, dostala jabko, okurek, pampeliškové listy. Má tam pitítko a vím, že z něho pít umí, viděla jsem ji ve zverimexu z něho pít. Jenže u nás by musela vylézt celá a to ješte ne.
Tak snad to bude každým dnem lepší a nebude se lekat a hlavně doufám, že předčasně neporodí.
Renata
V příštím životě, až budu těhotná, bych chtěla být VAŠÍM morčetem.
Tolik péče a starostlivosti se mi neodstávalo ani od mého vlastního manžela, když jsem byla „březí“. Ach jo…
Renato neboj, v tý zelenině a ovoci má dost vody
Některým to trvá dýl, fakt to uměj a žízní natruc neumřou ![]()
Ty pampelišky pozor, ať to není ničím stříkané a nemělo by to být ani třeba počůrané od psa ![]()
Lulje, děkujem, to je hezký ![]()
Jako myslím tu pochvalu nám ![]()
Nevím, co se ti přihodilo, ale přeji ti, ať už jsi jen a jen šťastná a spokojená
![]()
Taky díky Lujle za pochvalu. Třeba se v příštím životě potkáme.
A ta naše morčina je pořád strašpytel, rychle vyleze ven z přístřešku a zatáhne si tam žrádlo . A žere, dalo by se říci, že hodně. Nevím, jestli ze stresu, či, že je březí. Pampelišky máme od nás ze zahrady i trávu. Psa nemáme, A původně jsme chtěli dvě samičky, aby se zabavily, neboť děti nemáme a chodíme do práce. Tak si pak ještě jednu samičku necháme, pokud nějaká bude, popř. přikoupíme.
Přeji hezké podzimní dny.
Renata
janinkaz píše:
Jako myslím tu pochvalu námNevím, co se ti přihodilo, ale přeji ti, ať už jsi jen a jen šťastná a spokojená
![]()
Děkuju!!! ![]()
Anonymni píše:
Taky díky Lujle za pochvalu. Třeba se v příštím životě potkáme.
A ta naše morčina je pořád strašpytel, rychle vyleze ven z přístřešku a zatáhne si tam žrádlo . A žere, dalo by se říci, že hodně. Nevím, jestli ze stresu, či, že je březí. Pampelišky máme od nás ze zahrady i trávu. Psa nemáme, A původně jsme chtěli dvě samičky, aby se zabavily, neboť děti nemáme a chodíme do práce. Tak si pak ještě jednu samičku necháme, pokud nějaká bude, popř. přikoupíme.
Přeji hezké podzimní dny.
Renata
Nebylo by foto? A dej vědět až se malé vyklubou, jo?
Jak se poklubou mě taky zajímá, určitě napiš ![]()
Náš je taky v baráku, jak kolem něj projdeme, hlavně teda Adam, protože neudělá kloudnej krok (pobíhá a dupe)
![]()
Tak s fotem je to u mne problem.
Dnes jsem byla s morcinou u veterinare, casto se drbala a ma strupy. Dostali jsme neco na parazity.
A mozna dopadnem jako JaninkaZ, veterinar totiz rikal, ze brezi byt nemusi, ze nevi, jak to mohli ve zverimexu vedet. Tak uvidime, pokud se vsak neco narodi, tak zmobilizuji vsechny svoje sily, abych je vyfotila a dala sem foto.
Renata
Včera jsme si dovezli březí morče ze zverimexu. Termín porodu neznáme. Dali jsme ji do připravené klece s domečkem, kam se hned usídlila. Dnes jsme domeček vyměnili za přistřešek z papíru, kdyby se něco dělo, tak v domečku jsme na ni skoro neviděli. Tak teď je usídlená stále v přístřešku. Připadá mi dost vyděšená, tak ji necháváme v klidu, nesaháme na ni, jen občas promluvíme.Včera jsem ji tam dala mrkev i s natí. Sežrala ji celou, přes noc. Akorát nevíme, jestli pije.
Nevíte, co bychom pro ni mohli ještě udělat, aby nebyla tak vyděšená?
Děkuji
Renata