Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, nemáte někdo zkušenost se dvěma psy v domácnosti?
Měli jsme kokršpanělku, která by vedle sebe jiného pejska nestrpěla - teda strpěla, ale jen na návštěvu, ne natrvalo, byla na nás velmi fixovaná a i když jsme se přestěhovali z bytu do domečku, pro ni se nic nezměnilo - zahradu ignorovala. Pak nám bohužel zemřela (ještě pořád nám právě ona moc chybí) a my jsme bez psího kamaráda dlouho nevydrželi, máme malého Jacka Russela Teriéra.
Je to hodný pejsek, na svoji rasu poněkud poseroutka, ale je s námi je už docela sehraný. Jen je na něm moc vidět, že mu chybí smečka. No a já to v sobě cítím už docela dlouho, chlop to vyslovil poprvé včera - prostě uvažujem o druhém pejskovi. Jenže tři děti, dva psi… Není to moc? A nezlikviduje nám smečkka domácnost?
Tak se ptám po zkušenostech ostatních. Máte doma někdo dvě psiska? A jak to jde dohromady s dětma?
L.
Ahoj Lesi,
mám doma dva pejsky. Bylo to tak, že manžel měl psa než jsme se seznámili, útulkář, odrostlé štěně, bál se, když jsem zvedla ruku do vzduchu
Hódně fixovaný na manžela. Pak jsem já chtěla svého psa, to jsme ještě nebydleli spolu, tak jsem si vzala z útulku pejska. Ale jeli jsme ho vybírat spolu, kdyby ho manželův Eliáš nepřijal, Píďu bych si nevzala.
Eliáš je melancholik, Píďa je rarach, naučil Eliáše hrát si, jsou teď sehraná dvojka. Občas něco vyvedou, naposledy jsem nechala úplně nový pytlík s krupicí na kuchyňské lince, měli hubu od krupice oba
A já se těšila na kaši k večeři…
Asi hlavní je aby jste na pejska měli čas, mazlit, cvičit a tak. Protože nezvládnutý pes by mohl ublížit dětem. U nás je to tak, že občas jeden nebo druhý přijde k Matesovi, čuchne a zase jde po svým.
Ke dvoum psům máme ještě kocoura Gariqua a to je pošuk největší, ale i on pochopil, že nemůže Matesovi v postýlce v obýváku skákat po hlavě.
Pokud nemá náladu na hraní Eliáš, Garique s Píďou si vystačí.
Teď jsou psouni na dovče u tchánovců, je to oddych, nikdo tu neštěká, když přijede pošta, nikdo nekníká, že chce podrbat na břiše, ale jako trvalý stav bych to nechtěla (i když občas tvrdím pravý opak
).
Dva psi jsou super podívaná. Ale také je skvělá podívaná, jak Garique masí Píďu a mazlí se s Eliášem ![]()
Ahoj Lesi,tak my máme taky dva pejsky,jednoho měli naši a když jsme se sem přestěhovali přivezli jsme si i toho našeho.Nejdřív jsme asi rok měli oba dva vevnitř,byli to oba postelový psi a prožili s Davčou jeho prvních šest měsíců,jedině co mě štvalo,že se muselo furt uklízet,luxovat,vytírat,protože jak chodili psi a všude zanechávali chlupy a pak po nich davča se všude válel byl to děs,ale Davča si na ně hrozně zvyknul a oni na něj a byli sehraná trojka,pak jsme se rozhodli,hlavně kvůli tomu našemu dát je ven,postavila se obr bouda(spíš to je stáj)
a za 14 dní byli kluci spokojený venku a dovnitř se jim ani nechce.A Davča?Ten je taky nejspokojenější venku,protože může být s nima a hrát si,nezajímá ho nic,pískoviště,bazén jen jeho dva malý kamarádi.A přijde mi to i výhoda v tom,že jsou venku dva a když nějaký den člověku nezbude čas,tak se spolu celkem dobře zabaví a jsou taky spokojení.Je fakt,že se s nima člověk musí víc mazlit,ale mě to teda vůbec nevadí.Takže já bych dva pejsky vřele doporučovala a ještě mě napadlo,že Davča je nespokojenější,když jdeme ven,oba pejsky na vodítko,kočár nechat doma a Davča cupitá a střídá vodítka obou pejsků,aby je oba stejnoměrně povodil a vyvenčil,je to děsná sranda. ![]()
Jo a ještě my jsme teda rodina zvířecí,krom dvou pejsků máme slepičky,prasátko,králíčky,dvě korely,jednoho kanárka(k tomu se brzy přistěhuje nevěsta),dvě křepelky,holuby a právě jsme dostavěli voliéru na andulky a diamantové holoubky,takže my venku opravdu jen chodíme sem tam a okukujeme zvířátka ![]()
No já mám taky dva psy, dokonce jsem měla asi třičtvrtě roku tři
a dalo se to v pohodě zvládnou, hlavně když je na to prostor
, nejdřív jsem měla dva, ti byli od sebe asi 8 měsíců, tak spolu vyrůstali a byla to pohoda, no a loni v lednu jsem dostala od svých studentů třetího, no a taky jsme to zvládli, bohužel loni v záři mi moje kníračka umřela
, tak teď jsme už ve dvou, ale mám roupy nabízejí mi štěně, no a brala bych ho hned, ale musím být rozumná
, jo a na děti si taky zvykli a v pohodě ![]()
Lesi, nechcete toho našeho? M9t k němu ještě jednoho tak jsem na nejlepší cestě do blázince… a to mám děti jen dvě…
A propo promiň že všude otravuji, ale potřebovala bych viřídit jednu maličkost a nikde tě nemůžu stihnout, ani přes SZ ani přes restovou diskuzi… Mám raděj napsat Šárce? Asi toho máš hodně co?
Ahoj Lesi, dají se zvládnout dva psi. Je to hodně o výchově. A taky o tom, jestli si na troufneš.
Já mám doma tři psy (venku) - feny něm. ovčáka, děti zatím dvě. Ale upřímně řečeno, tuhle chybu s počtem psů už bych asi neudělala. Možná dva psy, ale vzhledem k tomu, jak právě probíhají boje o velení, asi ani ne…
Jelikož nejstarší fenka už má 12 let, je stará a nemocná (hodně ji bolí hřbet), ta druhá potvora jí jde po krku a někdy Ti mám pocit, že jí snad usiluje i o život…
. Je to holt přirozený proces - to vedení smečky. Ale jednou se k tomu skoro připletla první dcerka a já jsem málem omdlela strachy, jestli se po ní neoženou zubama taky. Naštěstí ne, protože jsem po nich vyletěla bílá vzteky (v ruce hrábě - byla jsem dělat seno…
) a rozehnala jsem je od sebe a dítě odtáhla do bezpečí…
Tož tak. A ta druhá bude pokoušet tak dlouho, dokud se jí to nepodaří…
Je taky otázka, co se psy, budete-li chodit do práce…Však uvidíš. Určitě si to s manželem proberte všechna PRO a PROTI a podle tohose zařídíte…
Jetšě musím dodat, že Píďa je vykastrovaný a Eliáš nepraktikující homosexuál
Což dost usnadňuje situaci.
My máme taky dva psy - teda jeden je bráchy a jeden mamky, ale žijem všichni v jednom domě
Jsou to ještě štěňata, narodili se na konci září a totálně se milujou, není s nima problém. Pořídili jsme je najednou a přivezuli domů ve stejný den. Když byli menší, tak spolu teda dost zápasili a byli jak takové menší zemětřesení, když se někde přehnali. Teď se taky tahají o klacky a hračky, musí mít to, co má ten druhý, ale nepozorujem, že by na sebe třeba vrčeli, vyjížděli… Naopak si spolu vyhrajou víc, než bysme si s nima hráli my…
Je to jezevčík a rotvaljer, takže každý má navrch svým způsobem - malý je mrštný a vyčuraný, velký je silný a - no, velký
Takže si to nějak asi kompenzujou…
Co se týče vztahu k dětem, tak zatím nemáme problém, akorát teda malý je olizovač, takže už se nám párkrát stalo, že někam vyskočil a Samču olízal
Jinak o něho jeví zájem jenom když brečí - to by ho chtěl malý zachraňovat, a když kojím, to je strašně zajímá a očuchávají ho
![]()
No, akorát ty chlupy
Ale ty jsou i s jedním hafanem…
Jo a taky dokážou perfektně spolupracovat. Například u honu na kočky - malý ji šťouchne z jedné strany, kočka se lekne a skočí nic netušíc směrem k velkému, již číhajícímu hafanovi
Ale většinou stejně vyhraje ta kočka
![]()
Za mě dobrý ![]()
Měla jsem dva psy. No…dva jezevčíky ![]()
Mother and son.
Když fenka hárala, dávala jsem Čendu k mamce ![]()
Děti tenkrát nebyly, takže nemůžu srovnat.
Problém jsem shledávala jen nákladech na potravu, veterinární péči a v sousedech, protože jim se zdáli 2 psi přece mooc…prostě jsme byli divný. ![]()
Ale tak jako v paneláku…
Takže když to shrnu, hlasuju pro.
A kdybyste tak ještě koně…přijedu na návštěvu
.
Tak já ještě přidám večerní idylku
Omouvám se za kvalitu, foceno mobilem ![]()

Hmmm, já mám sice psa jednoho, ale naši mají dva a je to docela síla. Ale řekla bych, že je to hodně i našima, vzali si je hodně brzy od sebe a buď mají teď nějaký pubertální období (doufám) nebo jinak by to bylo dost blbý, protože si momentálně snaží vzájemně dokazovat kdo má navrch. Jeden je uštěkanej a druhej hrozná zlodějka
. Takže mě nekdy lezou dost na nervy, obzvlášť s dětima (krade mi plíny z věšáku apod. a druhej budí dítě). Ale je to o lidech, naši na ně moc nemají čas a hlavně výdrž je vychovávat a cepovat. Navíc já jsem rozmazlená svou flegamtickou labradorkou, jejíž největším blahem je mě poslouchat
.
Angua:
Jo, něco podobnýho se nachází momentálně u nás na gauči
. Teda bez toho většího přírůstku. Zas má trpaslík celej gauč pro sebe a chlap ho mezi plyšákama hned neidentifikuje, bo se mu ekluje, když si chlupatec hoví ![]()
P.S. To malý je taky jezevčík, že jo. Drsnosrstý?
My máme jezy drsy mini ![]()