Zkušenosti se dvěma psy

109
25.5.09 12:20

Zkušenosti se dvěma psy

Ahoj všichni,
kteří krom dětí běháte ještě kolem chlupatých mazlíčků. Mám malý dotaz, který se týká pořízení druhého psa. Na naší zahradě odjakživa žije jeden obří (leonberger) a malý (jezevčík). Obě holky. Jenže ta malá se nám jednoho dne nevrátila z lovu a my už skoro rok řešíme, zda pořídit další. Osobně se mně do toho moc nechce, protože to logicky přináší další starosti, ale zdá se nám, že naše 8mi letá leonbergřice je od té doby posmutnělá. Problém je, že se bojíme, aby příchodem nového psího člena nezačala žárlit a nestáhla se. Máte někdo prosím nějakou zkušenost?
Díky za radu
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
25.5.09 12:49

Ahoj,
já myslím, že pokud byla zvyklá mít vedle sebe ještě jednoho psa, tak určitě žárlit nebude… Zvlášť, jestli ji nemáte v bytě, ale dlouhodobě na zahradě, kde teď postrádá „sociální kontakt“ :wink: . Chce smečku :)
Nepřihlášená Nessie

• Citovat
  • Upravit
4222
25.5.09 12:52

Ahoj,

souhlasím,jednoznačně bych byla pro pořízení kamaráda :wink:

Před deseti lety,jsme si pořídili dva NO bratry,bohužel jednoho nám zřejmě někdo ukradl,když jim byl rok,ten druhý vyloženě tesknil,taky jsme se báli jak bude reagovat,jak nového člena vezme,ale proběhlo to naprosto v pohodě a doted spolu řádí,ted k nim přibyl ještě bulmastif a náromně si rozumí,i když samozřejmě si určují pravidla a kdo je tady pánem,ale probíhá to v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
25.5.09 13:02

Ahoj, já mám dokonce psy 3 - taky feny (něm. ovčák). Myslím si, že pořídit druhého k tomu Tvému prvnímu nebude špatný nápad. Zvlášť, pokud byla zvyklá, že není sama. Já osobně už bych to neudělala nikdy. Mít takovou smečku je někdy na hlavu a taky to není nejlevnější. Ale nakonec jsem ráda, že je mám. Jednak hlídají perfektně barák a není jim tak smutno. Ale na druhou stranu je musím hlídat kvůli dítěti/dětem, protože porvou-li se ti psi, musím být v pozoru, jestli u toho není dítě!!!! Aby se omylem nezakousli do malé.
A jestli se nestáhne a nebude žárlit? Nebude. Když nám přibyla ta třetí fenečka tak té nejstarší bylo 9 let a dokonce to štěně opečovávala daleko líp než ta prostřední, které se narodila. Byla taková ta hodná a velice trpělivá „teta“.
A je to jen na vás, jak se vám do toho chce nebo nechce jít. Jasně, že to přináší spoustu dalších nevýhod, které Ti asi nemusím jmenovat. Tak hlavu vzhůru a pěkný den :wink: :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
25.5.09 13:03

Ahoj.Já myslím,že by to neměl být problém…My máme u mamky dokonce 4 a zvykli si na sebe rychle…Sice na sebe občas žárlí,ale není to hrozný…Navíc když už byl zvyklej na kamaráda tak si zvykne zase :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kapi
25.5.09 13:04

Ahojky, před lety jsem pořídila rodičům fenečku jezevčíka ke staršímu (asi 8letému) pejskovi, který už moc neběhal a byl i nemocný. A příchodem nové fenečky úplně jakoby ožil :lol: Takže to byla správná volba. pořád kolem ní poskakoval :wink:

Jinak my máme doma 1,5 starou fenku berňáčka a plánovala jsem že jí pořídíme též kamaráda, ale jsem nyní ve 12+0tt, tak si tím ted nejsem moc jistá. I kvůli mimču, protože naše fenečka je zlatíčko, miluje děti a vím, že bude OK, ale kdybych si pořídila ted štěňátko, asi by to bylo o velkou starost navíc…plánovali jsem totiž jezevčíka, ale ti asi nejsou nejlepsí k dětem :cry:

• Citovat
  • Upravit
48576
25.5.09 13:24

Také jsme měli leobergra belu-nedávno zmčřela steskem den po smrti dědečka a byla strašně kamarádská,všechny další pejsky co jsme pořídily z radostí přijmula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kapi
25.5.09 13:38

U nás to bylo naopak, umřel dědečkovi pejsek a on to velice velice težko nesl.. :cry:
Mmch naše berňačka se také jmenuje Bella … :wink:

• Citovat
  • Upravit
2114
25.5.09 14:06

Máme taky dva psi. Žárlivosti bych se nebála když už je zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
25.5.09 16:55

My jsme měli taky 2 psy - fenky.
Ke starší kokršpanělici (tehdy 6r) jsme pořídili zl. retrievera a snášeli se obě výborně, samozřejmě, že starší dávala najevo svou „nadřazenost“ nad mladší, ale žárlivost tam nebyla, ani agrese, spíš bych řekla, že ta starší díky tomu dostala spoustu elánu, tak jako ožila.
Bohužel fenka retirievera zemřela první. Kokřice už byla lehce senilní a tak nevíme, jak moc těžce to nesla. Posmutnělost jsme nezaznamenali. U ní už bylo hodně jiných problémů a za rok a něco jsme ji pak museli dát uspat :cry"

Každopádně myslím, že pokud byla fenka zvyklá na „parťáka“, tak jí musí být teď na zahradě smutno a žárlivosti bych se taky nebála

Příspěvek upraven 24.08.20 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
25.5.09 18:34

Máme teť 3 psíky a úplně v pohodě,určitě bych se nebála a parťáka-čku pořídila :wink:
Když jsme se nastěhovaly do domečku,šla s námy bydlet tchíně a její psík,manžel měl kokra,tchíně se odstěhovala i se psem a ten kokr tesknil,byly na sebe zvyklí,bylo mu 9 a my mu pořídily štěně,takovou vesnickou směsku ale úžasná povaha,kokřík chytl druhou mízu,ožil a řádil se štěnětem,a teť v zimě jsme k nim pořídily ještě bernskýho :lol:
Jasně že je kolem nich víc starostí ale jsou úžasný a jednomu by bylo určitě smutno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
25.5.09 20:08

No já mám dva psy, dokonce jsem asi třičtvrtě roku měla tři psy (dostala jsem dárkem štěně) a když mi v září jedna umřela tak jsem byla strašně šťastná, že jsou dva, i tak ten starší byl dost smutný, přece jenom byli parťáci už 9 let a hlavně on byl zvyklý, že ji tam má, teď má parťáka na zlobení a je určitě rád, že není sám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8499
26.5.09 14:34

Ahoj Maaco,
já mám zkušenost s tím, když se druhý pejsek pořídí a ten „domácí“ žárlí.
Mám sice jorkšíry, ale myslím, že na rase nezáleží.

Druhý pejsek k nám přišel na vánoce a nikdo ho nečekal, největší šok to byl samozřejmě pro chlupatýho rozmazlence. Svůj nesouhlas nám dával najevo tím, že jednou označkoval sporák a když jsem štěně donesly do stejné místnosti tak demonstrativně odcházel.
Trvalo to asi měsíc než si spolu začli v zápalu boje o míč hrát, byl to pomalý proces, ale dnes už z nich jsou čtvrtým rokem nejlepší kamarádi - což je sice fajn, ale všechny lupmárny si odbývají dvojnásobně. :lol:

Takže já sama za sebe ti můžu říct: jestli druhého pejska chceš, neboj se do toho jít, oni si to mezi sebou srovnají.
Někde jsem četla, že i zvířata, která si zrovna nesednou se naučí se v jedné domácnosti respektovat a je to bez problémů. Držím palce. :wink:
Ahoj Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
3.6.09 13:27

Díky strašně moc všem za zkušenosti,
docela nás to nakoplo, takže v sobotu se jedeme podívat na štěňátko, které bychom si odezli.
Díky M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenny1508
30.7.12 20:50

Starsi pes a " stene syn"

Ahoj vsem, mam na vas dotaz, mame 12leteho pejska, krizenec, mily, poslusny pejsek. Moc jsme si prali mit jeste i jeho potomka. Coz se podarilo. Precetli jsme si vase zkusenosti, nicmene jsme z toho naseho starsiho rozpaciti a smutni. Starsi pejsek maleho ignoruje - v tom lepsim pripade, jinak kdykoli okolo nej maly projde, vrci na nej. Maly mu sam i nosi svoje hracky a rad by jeho prizen, ale zatim se nedari. Venujeme stejnou peci starsimu pejskovi jako doposud. Presto noveho pejska neprijima. Co s tim? Poradite? Diky, L.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný