Zlatý retrívr

24
14.4.09 10:20

Zlatý retrívr

Milé maminky, sháním k nám do rodiny štěňátko retrívra. Jsme čtyři, tři chlapi a jedna ženská, a potřebuji posilu, takže fenečku :lol:
Máme velký dům s velkou zahradou, bude bydlet s námi doma. Chtěli bysme bez papírů ale s čistokrevnými rodiči. Bude se u nás mít jako v bavlnce.
Prosím nemáte někdo doma tyto krásné pejsky :?:
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8523
14.4.09 10:24

Evo, už jsi sehnala kočár, že teď sháníš psa? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
14.4.09 10:26

Pokud chcete koupit štěňátko tak kukni na www.ifauna.cz tam jich určitě budou mít dost!
Taky jsem přes ifaunu kupovala štěně a naprostá spokojenost!

• Citovat
  • Upravit
24
14.4.09 10:31

Ahoj Petro.
Kočárek už mám vybraný, jen pro něj dojet. :D
Pejska potřebujeme, taťka teď s námi bude delší dobu doma, tak na něj bude mít spoustu času. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.4.09 10:32

Veroniko, děkuji za radu, určitě tam mrknu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
14.4.09 10:52

A jakej sis nakonec vybrala? Ten co má Katka?

Já bych taky chtěla zase psa, ale počkáme, až budou holky větší. Teda hlavně Ája. My teď budeme mít zakrslýho králíka. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.4.09 10:56

Ten co má Katka nebo ten Baby design Tiny. Ještě jsem je neviděla naživo, tak pak si jeden z nich koupím. Jiný už hledat nebudu, takový mi bohatě stačí.
Králíka mít nemůžeme, na to má Zdenda alergii. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
14.4.09 13:30

Já bych chtěla upozornit, pokud se rozhodnete pro pejska bez PP,aby ste si dobře prohlédli oba rodiče,je to populární plemeno,u kterého se vyskytují potíže s klouby. Hodně štěňat, co jsou bez PP a přitom po rodičích sPP ,si nese vady,jelikož jejich rodiče sPP nebyli uchovněni právě kvůli nějaké vadě a proto nemohou mít štěňata papíry.V lepším případě kvůli exteriérové vadě,v horším případě zdravotní… Doufám,že jsem byla pochopena :o ,sama mám pejska sPP i voříška :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
14.4.09 13:40

my jsme si pořídili retrívra z chovný stanice „z Jivat“

byla to fenka s PP - poslední z vrhu a protože byla hodně drobounká, nikdo jí jako výstavní nebo případně chovnou nechtěl. Takže jsme jí dostali za cenu jako by byla bez PP, protože majitelé stanice si jí nechat nemohli (měli těch psů už moc vč. jednoho štěněte z toho vrhu, který si nechávali), no a už byl nejvyšší čas najít fence nový domov.

Žádné problémy s kostrou neměla, měla jen hodně citlivý trávení, kdejaký granule zvracela a vyhovovaly jí kupodivu nejlevnější Propesko. Jednou jsme zkusili výstavu ale oproti parametrům měla moc dlouhý krk, nejednotnou barvu srsti a na hrudníku prý málo osvalená
ale rozhodčí nám říkal, že když jí stejnak nechceme na chov, tak ať o neřešíme, že podle „kukuče“ a chování to je moc inteligentní pes … a měl stoprocentní pravdu!!! :-) Zemřela v 8letech ve spánku, je to už 3 roky a doteď se mi moc stýská, byla zlatíčko a miláček všech.

Sandra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.4.09 20:08

Kvatapko, určitě jsem vás pochopila. Z těch kloubů mám opravdu strach, ale myslím, že kvalitní stravou a podáváním vitamínů v prvním roce jejího života by se měli natolik zpevnit, že by problémy mít neměla, teda pokud nebude mít nějakou vrozenou vadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.4.09 20:14

Sandrik, naprosto vás chápu. Pejsek je člen rodiny a jeho smrt určitě hodně bolí. Rozhodla jsem se pro toto plemeno právě kvůli jejich inteligenci a hlavně kvůli tomu, že mají rádi děti. Líbí se mi jejich kukuč.
Bojím se právě toho, že brzy umře (i když pro někoho je 8 let dlouhá doba) a budu to špatně nést. Tak snad to zvládnem a ona u nás bude spokojená. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
15.4.09 09:20

Evu, ovlivnit to stravou, vitamíny a správným pohybem lze, ale přece jen DKK je i dost záležitost genetická. Také bych radila fenečku s PP a hodně vybírat. Teď už jsem viděla šťěnátka s PP za 8-10tis. Bez kolem 4tis. Kvalitní strava stojí cca 1000-1500měsíčně, když se dá nějaká kloubní výživa.Ta pořizovací cena je jen minimum, co pejsek stojí. Pokud mají špatné kyčle a dělá se operace, tak jedna noha se pohybuje 15-20tis+další vet. výdaje. Myslím, že v podstatě kvalitním štěňátkem se dá předejít dosti dalším problémům..i když ani PP nemusí vše zaručit, genetika je někdy mrška. Dobré je i zlaťáků ohlídat vyšetření očí PRA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.4.09 13:40

Já mám právě dvě známé, které mají pejska přímo z chovné stanice a s PP. Není to tedy retrívr. Obě měly ze začátku s pejsky velké problémy, ten jeden je dokonce takový dementní.
Našli jsme u nás v okolí jednu chovnou stanici na retrívry, večer tam máme zavolat, tak uvidíme. Rozhodně nechci nějakou fenečku, která bude vypadat jak před umřením jen proto, že bude levnější. To si radši připlatím. Oni teď už ty štěňátka i s PP nejsou tak drahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
15.4.09 16:40

EvulkaS - taky si myslím, že ta cena s PP nebo bez PP už takový rozdíl není, chtějte vidět akorát to vyšetření kyčlí rodičů, jinak ten první dojem dělá asi nejvíc bych řekla

nám bylo vlastně jedno jestli sPP nebo ne, máma a sestra se tam tenkrát jeli jen podívat a hned si všechny 3 padly do oka (vlastně do očí) :lol: … a taky do srdce
máme se jí myslím i trochu zželelo, že jí vlastně nikdo nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sancoudy
27.8.12 10:08

Mám doma dva zlaté retrívry ( dva kluky ) oba dva jsou bez PP. Jeden je z chovatelské stanice Svor ( myslím že u České Lípy) a jeho mamča je s PP, myslím že tam mají obě varianty.
Zlaťáky můžu vřele doporučit, jsou výborný k dětem, inteligentní, vnímavý, učenlivý prostě super.
Jen jako štěňátka jsou trošku hyperaktivní :D, alespoň podle mé zkušenosti :lol: jsou to takový hajzlíci :srdce:, když se nuděj jako štěňátka je to peklo, zničej i nezničitelné :lol: :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný