Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Milé maminky a účastnice před časem založené a překvapivě hojně navštívené diskuze. https://www.emimino.cz/…a-psu-28091/
Ještě jednou Vám všem děkuji za všechny vaše rady, nápady a připomínky, které mi dodali sílu bojovat s naším pejskem a jak se zdá, tak boj i vyhrát. Teda jasně ne na všech frontách, ale na té nejdůležitější určitě. Náš pes neštěká!!!!!!!!
Po té co mě minulý týden doslova ruply nervy a já se v hysterickém(pro těhuli typickém) pláči v garáži zhroutila k zemi ze slovy že mít flintu tak ho hned zastřelím, jsme se konečně odhodlali k tomu objednat na netu protištěkací obojek… Pořídili jsme ho na Aukru za 510kč+poštovné a v pátek dorazil.
Okamžitě jsem ho pesanovi nainstalovala a s velkým očekáváním vyčkávala co se bude dít. Pes letěl k plotu a začal obvyklým způsobem štěkat. Ozval se varovný tón. Nepřestal ozval se tón a měl se přidat mini el. výboj, tak se stupňovalo až do páté úrovně, kdy pes dostal opravdu silný el. výboj po kterém zakňučel a bylo jasně vidět že to zatraceně bolí. Chvíli dal pokoj a pak se to opakovalo ještě dvakrát, než zcela pochopil… 5ekněme max. hodinu a pes věděl na čem je… Celý zbytek víkendu byl zticha a když už blafl, tak okamžitě po zaznění signálu, max po první výstaze si stěkání rozmyslel. Jsem optimista a tak si myslím, že využijeme životnost baterie(3měsíce) a pak obojek zkusíme odložit a já pevně věřím že pejsánek už vyvádět a prudit nebude.
Také samozřejmě dál pokračujeme v amatérském výcviku (sedni, zůstaň, na místo…), pořídili jsme nějaké hračky (tenisáky, kousací suk, pískací kostičku, buvolí uši…) a učíme dospělého psa si hrát (dost fuška, kdo nezažil nepochopí), zvýšili jsem fyzický kontakt se psem (mazlení za odměnu, na přivítání, na rozloučenou…) a vrátili se na standartní krmící plán dospělého psa 1× denně granule…
Co bude dál? Nevím, ale jsem moc ráda, že je tu alespoň nějaký pokrok a vysvitla alespoň malinká naděje na klidné dny příští…
Příspěvek upraven 15.12.09 v 17:21
Jéé, tak to jsem ráda, že na něj něco zabírá a zatím funguje!!! Doufám, že to bude zabírat i dál a naučí se poslouchat i bez obojku
Tak hodně hodně takovýchto dalších úspěchů! ![]()
Fakt mam radost, ze se zadarilo… drzim palec, at si to pamatuje i bez obojku…
![]()
Ahoj,
sledovala jsem Vaši diskusi. teší mne že obojek zabral.
A taky prosím o radu. Dokáže někdo odnaučit 8 letou fenku bullmastifa hrabat v zahradě a žrát kytky ( tulipány i s cibulkou apod…) ?
Za Vaše zkušenosti budu vděčná ![]()
Díky Bára a Daisyna
Gratulka k uspechu!!! Hodne trpelivosti a sil do dalsiho boje!
Asi se necham inspirovat a taky neco takoveho poridime na hafana babicky. Je to zivel a obcas nevime, co s nim.
Diskuzi jsem taky sledovala a mám fakt velikou radost, že to takhle krásně zafungovalo!
Lacenko, nasla jsem si Tvoji původní diskusi a musím říct, že máme toho nejhodnějšího a nejmilejšího pejska na světě - je to pěkný divoch a štěkání naprosto miluje, ale to, co jsi popisovala Ty, to je prostě neskutečné… Gratuluju k úspěchu, asi to musí být pořádně těžké, když pejska nemáš od štěňátka a dostaneš ho takhle nevychovaného, když už je odrostlý.
Dneska byl náš bafánek opravdový miláček, nejen že neštěkal, ale ani nám nelezl otevřenýma „balkonovýma“ dveřma do domu, nechal nás v klidu venku poobědvat a trpělivě snášel kluky, kteří ho teda rozhodně nešetřili. Asi mu bylo horko, nebo byl rád, že jsme s ním byli opravdu celý den venku. Není to s ním lehké, ale kdyby byl tak jako dnes tak to bude snesitelné…
Neboj, bude to lepší a lepší!!! Teď, když jste mu dali jasně najevo, co se po něm chce a nechce a kdo je pánem, bude to respektovat. Navíc bude šťastný za čas, který s ním trávíte a za pochvalu nebo nějaký mls udělá, co vám na očích uvidí…
A jak to bylo dál????
Takže náš dokonalý pejsek vymyslel, že i protištěkací obojek se dá oblafnout a to doslova.. Běhá jak rapl okolo plotu a štěkne, obojek zapíská… náš vyčůránek si počká těch cca 10vteřin než se obojek opět vypne z pohotovostního režimu a pak si zase štěkne a tak pořád dokola. Tzn. pes „štěká“ furt pryč, obojek hvízdá taky pořád, ale jedinej následek co to má, je ten že se pořád kupují baterky do protištěkacího obojku…Mno tudy cesta asi nepovede… Teď už se asi těžko vymluvím na těhotenství a budu muset začít psa drezurovat a to se mi co??? To se mi fakt nechce…Asi se mi začínají pejsánci nějak zajídat…
Ahoj Lacenko,
chtela jsem se zeptat jak to dopadlo s pejskem dale?
NO na to se těžko odpovídá…
Venku je krásně, svítí sluníčko, mírně fouká větřík prostě počasí ideál strávit pěkné odpoledne na zahradě… No a mi jsme zalezlý jak krysy v baráku bo jak vystrčíme nos ze dveří, bestii se řítí k plotu a sputí takový povik že je to nekecám, slyšet až na druhým konci obce. Obojek pomohl na chvíli, pak asi navlhl a přestal úplně fungovat, přes léto trochu pomáhalo to vedro, kdy stačilo psa zavřít do kotce s „bazénkem“ a on ležel ve vodě a byl ticho, al eteď je to tu nanovo v úplně nové a ještě horší intenzitě než dřív
![]()
Kameny do rukou a hod!!!!!!!!
Je zpúsob jak ho utišit, ale používám ho pouze v krajních případech kdy na té zahradě fakt nutně chceme být. Vezmu gázu a ten čumák mu prostě na pevno zavážu, v lítání okolo plotu mu to nezabrání, ale je ticho.
asi jsem tě mojí odpovědí moc nepotěšila co? ale je to peklo pro obě zůčastněné strany a jen doufám že máme psa s kratší dobou dožití, než třeba babičky Dobrman. Ten má už 14 let, náš teprve 8 ![]()
Clovek by myslel,ze za nejakej ten patek uz si mohl zvyknout. A on uz vam steka jen kdyz jste na zahrade vy??
Pokud ano, tak existuje jeste jedna verze elektrickeho obojku a ten si ovladas ty sama, mas v ruce ovladac a das vyboj kdyz potrebujes ty, rovnez s nim jde jen piskat,ale tohle by mohlo zabrat i na tak vycuraneho kokrspanela jako je ten vas
.
Teda Lac..... to je hruza ![]()
![]()
Tohle je uz fakt extremni situace. Napada me teda tim padem i extremni reseni. Jak jsi psala o ty gaze, tak ja vim, ze se prodavaji specialni kosiky na tlamu pro psy, ktery jsou ale napevno, ne na volno, takze pes neotevre pusu. Znami ho meli na psa, protoze se jim narodilo miminko a pes stekal nejradsi vzdycky, kdyz chtelo spat (teda kdyz uz bylo vetsi, jako uplne malickymu mimi mu to nevadilo). Tak kdyz slo mrne spat, pes dostal tohle (ne vzdycky, ale nekdy jo).
Zkus pohledat na internetu nebo tak… Jinak me fakt nic jinyho nenapada
Jedine fakt privazovat „na hanbu“, aby pak mel to litani kolem plotu apod. jakoby za odmenu. Ja teda se psy osobni zkusenost nemam, ale tlumocim, co jsem slysela od znamych. Je to fakt sila, a vim, ze tady nejde mluvit o tyrani zvirat, kdyz vlastne to zvire tyra vas!!