Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky, řeším co s naší kočkou…Bydlíme v pidi bytě, kde je všechno slyšet, takže když malý v noci spí, a vzbudí mě k ránu kočka, tak ji musím cca 2 hodky hlídat, aby nešla k malému, nebo kadit, jinak šíleně hrabe a vzbudí mi ho..takže vůbec nejsem vyspaná, uvažuji, že ji dám pryč…je sice moc hodná, doma nic neničí…ale pořád musím uklízet chlupy, teď když se prcek rozlezl, tak musím pořád schovávat její věci : pelech, záchod , škrabadlo..chjo..nevíte o někom hodném, kdo by ji chtěl?! A nebo co s tím? Vím, že je to hrozné, zbavit se zvířete…taky jsem se ji ujala, protože ji nikdo nechtěl..ale je to náročné…tak se nezlobte a doufám, že mě někdo neukamenuje!! ![]()
Pokud na ni nemáš podmínky, jako že ne, tak jí dej do útulku, nebo jí zkus nabídnout přes inzerát.
Hodně úspěchu.
je mi jí upřímně líto,taky máme doma kočku,máme malý byt,i bylo malé miminko,které lezlo,ale nikdy mě nenapadlo,dát ji pryč.je to prostě člen rodiny.
chlupy máme taky všude,hold se musí častěji vysávat, když jde na záchod,taky pak šíleně hrabe,občas skáče na dveře,to je rachot,v noci mnouká,zrovna dnes mi shodil květináč do postele,ale pryč bych jí nedala.
ale nechci tě odsuzovat,je to tvoje věc,tak najít někoho hodného,kdo se jí ujme,do útulku bych ji asi nedala
radši,než útulek,bych zkusila ten inzerát…zastávám názor,že když už si pořídím nebo ujmu zvířete,tak mám k němu povinnost…ale každého věc…
já bych na to srdce asi neměla.....
No právě, že taky nemám to srdce ji dát pryč..ale někdy mě tak vytočí, že bych ji hned dala sousedům…Misenko a jak jsi to dělala s hrabáním? Aby ti nebudil dítě??
Taky nechápu proč ses jí ujímala když se jí teď chceš zbavit, kočka která je jak píšeš naprosto v pohodě jako že nezlobí, neničí apod. Ale jinak útulek jak tu někdo psal bych vyloučila, když už tak ji dát k jiným lidem. A třeba by to i nějak šlo řešit i v pidibytě pokud tedy nemáte striktně jednu místnost..
Market- to mi povídej,taky bych ho někdy v noci roztrhla,je na zabití
ale je náš.no hrabání jsem nevyřešila, máme kadící misku na chodbě a to je hned vedle ložnice, a dveře musíme mít otevřené,neb náš kočičí panáček to nesnese a hned si je otevře skákáním.
naštěstí dítko si zvyklo,a nebudí se,když občas,tak pak většinou zas usne.jo a vypozorovala jsem,že kočičák chodí na záchod tak okolo 6 ráno ![]()
jo a jen pro zasmání,aby jsi věděla, že nemáš doma ještě toho nejhoršího,náš kocour si otevírá lednici,musím před lednici dávat 10kg činku,aby si ji neotevřel,a naučil se otvírat i mrazák a minule nám sežral skoro celé krůtí prso když jsme nebyli doma
tak tam přes mrazák musíme mít gumu
![]()
misenko,máte šikulu
![]()
markét,já myslím,že si dítko zvykne na rušívý elementy v bytě
Promiň s kočkou zkušenosti nemám a rozhodně vím co to je problém se zvířátkem, ale fakt si myslíš že ti malého může vzbudit? Malé děti spí většinou tvrdě a nám Honzíka nebudilo ani když mu doslova u hlavy plakal Tomík. A k tomu lezení. Co dát, ten záchodek někam na vyvýšené místo, poličku, parapet… aby na něho malý nedosáhl? Zase se pletu do něčeho čemu moc nerozumím, ale máš ji ráda, tak hledej řešení soužití a ne další záminky k jejímu vystěhování. (to není myšleno ve zlým, ale věcně!!)
a balkon nemáš?my máme pruchozí otvor v balkonu a záchod na balkoně.
Vy jste před tím bydleli ve velkym a tet bydlíte v malém bytě??
Jen mi nede do hlavy proč jsi si teda kočku brala.kočka je hodně fixovaná na domov a dát dospělou kočku zase pryč proto že tet máš miminko není zrovna teda hezkej přístup.
Já mám psa-kočku a malej byt.Nepočítala jsem s tím že bych měla dítě
ale abych dala je pryč i když mě štvou to bych neudělala.raději hledáme větší bydlení.Přeju kočičce hodně štěstí.
JJ,bydleli jsme ve vetsim byte,ted mame maly grcalek,kde zavazi i kocici zachod:-(Maly je urvanek,hulaka ve dne i v noci,a kdyz k ranu spi,kocka ve 4 hodky vstava a ja s ni:-(Maleho vzbudi vsechno,sousedi,hluk na chodbe,splachnuti..proto jsem pak asi vytocena,pac misto spani bavim kocku:-lJo,misenko jsou pekne vychytrali?Doufam,ze bude nekdy spat tvrdeji..
My máem taky kočku a taky hrabea nesnese zavřené dveře, ale otvírat si neumí, tkaže ať snese enbo nesnese, tak se prostě zavírá. Ona chvíli ječí ale potom někde padne a spí. A jinak myslím že na hrabání si prcek určitě zvykne a budit ho to nebude, to jsi z toho spíš vystreslá ty.
A pokud to jinak nepůjde tak bych asi taky volila ten útulek a asi bych řekla že má malej třeba lergii-bylo by mi blbí říct že se mi už nehodí protože hrabe ![]()
market kolem malého není dobré chodit po špičkách pak ho ještě víc naučíš aby ho vše vzbudilo.
Pokud je to možní stejně větší byt podle toho co říkáš budete potřebovat tak radím chvilku vydržet.zase ta radost v očích malého až bude větší a bude se s kočkou mazlit je k nezaplacení,věř mi ![]()
co napsat stává se to bohužel často, lidé si pořídí zvířátko, všechno je vpohodě a pak přijde mimčo a zvířátko musí pryč, ty tu teda aspoň napíšeš že ti vadí, že malýho budí, většina se vymlouvá na alergie…
Malý si zvykne, bude spát i při mírném hluku což je dobře. A ty přece nemusíš vstávat s kočkou ve 4 ne? Spíš s ní v ložnici? A máš tam malýho? kočku nech spát třeba v kuchyni a na noc jí tam klidně dej i ten záchod. Ráno to pak sklidíš než malej začne lézt.
Ahoj,
mám doma kocoura a dva psi. Prostoru je podsatně víc, chlupů ale taky (jeden pes 30kg, pelichá furt a šíleně, jeden pes10kg, chlupy tak normálně, kocour je jemnochlup a hustochlup, takže to z něj taky leze horem dolem).
Zatím lezoucí dítě řešit nemusím, ale mám to naplánované tak, že kočičí záchod bude na záchodě a ve dveřích na záchod kočičí dvířka. Misky už musí mít na okně, protože jinak by mu psi vše sežrali.
Máme po baráku plovoučky, chlupy jsou ovnomrně rozmístěné, když nezametu obden, tak se brodíme.
Na chlupy je nejúčinější vyčesávání, je jich pak o 90% míń, ale já to zatím dlabu, radši zametám. Ale mám ozkoušeno, že když jsem každý den vyčesala, tak stačilo zamést jednou za týden.
A hluk… Kocour nezahrabává (kdyby to po sobě zahrabal, tak bych byla šťastná, by to nesmrdělo
), ale v záchodku škrábe okolní stěny, klidně deset minut, má takovou tu kadibudku. A taky chodí kolem šestý.
Ale upřímně, ani jednoho z těch potvorů bych nedala ani za milion. Matýsek si bude muset zvyknout (ostatně každé dopoledne, tu zvoní PPL a GLS, máme obchod, psi a kocour se perou, pod okny jezdí aut spousta), zkrátka hluk tu je. plus si myslím, že prenatální příprava probíhá úspěšně, ještě se nestalo, že bych ho cítila se leknou, když psi štěkají, kocour mi leží na břiše a vrní jak divej, když na tu chlupatou chásku zařvu, abych je zpacifikovala.