Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo odešla někam pryč domníváme se že někde něco sežrala nebo ji srazilo auto
@stiskoch Asi mi to vedro leze na mozek ![]()
@katula9 Odkud jsi? Ideálně najít kojící kočku, poptat se v útulcích v okolí. Jinak budeš muset mámu nahradit ty ![]()
Kojící koka v okolí není právě to je ten problém a já právě ani nevím jak to kotě nakrmit nevím vůbec nic
@katula9 zkuste kontatkovat případně útulek v okolí zda nemají kojící kočku? u nás v utulku teď vypiplali takhle malá kotátka ale jsem od Brna, pokud neseženete kočku, kupte v lékárně mléko pro koťata a krmit každé cca 3 hodiny, po každém krmení masírovat třeba navlhčeným kapesníkem bříško kvůli vyprazdňování, koťátko dostalo základní živiny od maminy tak by to mohlo zvládnout, za chviličku na vás začne koukat, umělý odchov u mě nezvládli koťátka, která ke mě přišla hned po narození a kočku se mi nepodařilo sehnat, starší koťátka jsem vždy vypiplala.
Veterinář ti prodá mlíko pro koyata, krmit a zahřívat, masírovat bříško, čistit prdelku a genitalie vatickou, každé dvě hodiny. Obvolej útulky a známé, jestli nemají koťata s matkou. Já tak vychovala dvě koťata od 3 dnu a byla to zabiracka.
@katula9 byla rychlejší @vrboska, takže do lékárny pro mléko, ve zverimexem mívájí malé lahvičky se savičkama, já poprvé použila lahvičku od panenky - dřív tom bývali nějaké sladkosti, při dalším jsem ji už nenašla tak ze začátku krmila stříkačkou a později objevila tu lahvičku s různými savičkami ve zverimexu
@katula9
Ahoj, tady je něco o krmení, mlíčku atd. a vypadá to že to má hlavu a patu:
http://www.kocka-info.cz/…ni-zkusenost. aspx
Pokud máš blízko veterináře, zajela bych tam ať poradí
@kjhui záleží co je to za veterináře, já když došla za tím co máme u nás, pro mléko a ať mi poradí tak mi řekl, že bude jednoduší když koťata utopím, že takhle je budu trápit a stejně zemřou, no divil se chlapec když jsem došla později s kocourem 5kg na kastraci ![]()
Ahoj chci oživit diskusi. mám jinej problém. máme 5ti letého kastrovaného kocoura. občas vyjel po mě nebo po dceři. sem tam nějaký škrábanec a slzy, ale od řijna máme mimi a kocour je fakt dost agresivní. bojim se o děti. kocoura máme všichni rádi, ale jemu uplně hráblo. je agresivní především na mě. dává mi na jevo, že ho nemazlim, ale já prostě nestíhám. k partnerovi nikdy netíhnul, občas u něj zakotví ale mazlení to není. přitom byl vždycky velký mazel.ted lítá po bytě škrábe stěny, kadí a čurá jinde než na záchod a leze všude kde má byt mimi. v noci už ho od nás zavírám, mám strach. dceru párkrát dost poškrábal a mě už mockrát hodně. co mám dělat
dát ho pryč mě zlomí srdce
hlavně je hrozně rozmazlenej, jí jen gourmetky a šunčičku. utulek by byla jeho smrt ![]()
@1976 zkus se poradit s veterinářem, může to být zdravotní problém ale dle mě spíš psychický ze vzniklé situace nové dítě v domě. náš kočičák se takto změnil když jsem čekala holku, byl jak šílenec, vyváděl ničil, útočil měla jsem z něho hrozné nervy, veterinář mi řekl že vnímá moje těhotenství tak že se bojí o mě i o své místo v rodině. po porodu se zklidnil a vše v pohodě, te´d mám jít rodit druhé a zase se chová divně, přes den se víc mazlí ač není mazlící, pořád za mnou leze jak ocásek což nikdy nedělal, (taktéž bude mít 5 let) ale vyvádí v noci, vyžaduje pozornost, leze po mě, vříská mi u postele, když si ho nevšímám začne ničit koberce, na novém koberci vyškrábal a vykousal hned díru v rohu od vzteku. doufám že porodem se zklidní tak jako poprvé
Koukla jsem se Ti na profil od kud jsi. Co zkusit tohle http://www.zvireci-psycholog.cz/ ?
Kočičák se asi cítí tak trochu na druhé koleji. No já bych zkusila Bachovy kapky na zklidnění a trochu větší péči. Zkus si na něj vyhradit nějaký čas na pomazlení - tím, že se vyměšuje mimo záchod a ničí věci na sebe jen upoutává pozornost, které se mu nedostává. Můžeš taky pro něj zkusit koupit nějaké nové hračky. Já jsem to doma řešila už od začátku, a kočku jsem od mimina neodháněla akorát dávala pozor, ať po něm nejde, a nakonec se ukázalo, že je prostě jen zvědavej co to tam leží.
No jo, jenže jak mu vysvětlit, že o místo v rodině nepřijde. ted mi tady spí v teploučku a je hodnej. jenže kdo mi zaručí, že neskočí na malýho a nenapadne ho. drápy mu teda stříhám, ale on už i kouše a pořádně do krve. u 1. mimi byl v pohodě. sice taky všude lezl, ale ze zvědavosti. ted mi to přijde jako že chce být tam kde mimi a to místo mu zabrat. jinak myslim, že je zdravý. zkusim zavolat na veterinu. dřív než se něco semele.