Co s kočkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12262
8.9.14 13:13

@blanula19 já bych spíš řekla že kočka se mění věkem než že jí někdo vychová. náš kocour se zklidnil postupem času, něco zůstalo a něco přestal dělat, a jiné začal ale to jsem psala, reagoval na narození dcery, trvalo to pár dnůa přestal to dělat. rozhodně můžu říct že je ve skoro 6 letech klidnější než byl třeba ve 3, víc spí. naštěstí děcek se náš nebojí, akorát je nevyhledává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
11.9.14 10:23

Sice to sem uplně nepatří, ale chtěla by jsem se zeptat, mám starší kočku 17 let, je to kočka venkovní až poslední 2-3 roky k nám chodí domu na noc se ohřát, ale už je taková pajdavá a odpočívavá, myslíte že když pořídim kotě že by ji to omladilo? nemyslím že přestane pajdat ale tak nějak spíš psychicky. mam ji dokonce vykastrovanou(co taky s kotatama ve městě)

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
11.9.14 10:27

@prcek14 podle mě 17 letá kočka je opravdu babička a má ráda svůj klid. můj kočičák je mladší ale kotě by nesnesl. už víc leží, je klidnější, má rád svoje zázemí. kotě které by tam lítalo z toho by měl můj kocour akorát nervy. pokud chceš kotě počkala bych až kočka zemře a v 17 letech to bohužel si nebudeme nalhávat, může být velmi brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
11.9.14 12:50

No právě že je pořád hravá, a dost často lidi kupuji ke staršímu psovi mladšího.
njn už asi 3 roky řikáme že když přežije zimu tak zase má celé léto před sebou.ale furt ce cpe, se psem se také mazlí ale opatrně.

Já právě nechci kotě kuli sobě ale spíše kuli ní.
no jo no je to babča.. ale pořád pěkná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
11.9.14 13:00

@prcek14 No a jak se chová k cizím kočkám? Zvážila bych i toto. Naše je sice hodná, ale jak vidí jinou kočku, tak ji bere amok. To samé mámina kočka, ta syčí jako had a je nepříčetná. Tak si říkám, aby měla dost klidu, kdyby potřebovala odpočívat. No ale třeba by ji kotě povzbudilo, vlastně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
11.9.14 13:20

@prcek14 no kočka není pes, kočka má složitou povahu. ledva to zkusit, půjčit si cizí kotě. ale já jsem o tom kdysi četla někde a tam říkali že ne, že o pár let o sebe nevadí ale ke staré kotě prý není vhodné. ale každá kočka je jiná, třeba to zvládne. ono jeslti chodí ven tak je na cizí kočky zvyklá, náš je domácí a ten by to nedal.taky je asi rozdíl kočka a kocour, kočka by mohal mít ještě trošku ty pečovatelské sklony a kotě přijmout, náš kocour by šílel a bojím se že by kotěti i něco udělal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
11.9.14 13:36

No jako když se kočky mrouskají tak ji vidím jak tam s nima řve, ale jestli vyhledává jiné to nevím, každopádně tím že je vykastrovaná tak je jinačí…

jenže kdo pujči kotě jen tak… to je také těžké… ale super je že přijde na noc a ráno si zamnouká že chce ven tím mě vzbudí takže kočkolit mi nikde nesmrdí. tak je to takové v klidu a s kotětem to by byl šrumec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
11.9.14 18:06

@prcek14
Když jsem si vzala kočku nalezence, tak ji kocour přijal v pohodě. Tenkrát mu bylo 5 let. Teď je mu 9 a blbne s ní jak kotě. Ale každá kočka je jiná. Sousedovic kocour třeba jiné kočky nesnese :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
12.9.14 16:03

My mame 1,5 pokojovy byt, dve kocky a 2-tydenni mimco. Do loznice jsme nemeli dvere, kocky byly zvykle spat s nami, ale narodilmse maly, koupili jsme soupaci dvere, sice byly chvili nastvane, ale daly to. Je to tezke, ale zvire bych nedala pryc ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
12.9.14 17:09

@Halibar já to nikdyneřešila, kocour funguje od narození v ložnici s děckama a nikdy se nic nestalo. do postýlky jim nelezl, jinak leze všude. nebála jsem se. teď druhá holka je od narození v pokojíčku s tou starší, dveře nezavíráme, kocour spává u její postýlky a pohoda. myslím že lidi to trošku přehání s tím strachem z koček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
12.9.14 17:25

@martulkasloník no nas kocour leze do postylky, takze dvere byly nutne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
12.9.14 17:27

No náš leze do kočáru, autosedačky, lezl do košíku atd. prostě všude ale nesměla tam být malá, té se bál. leze akorát tam kde není mimi takže akorát jsou všude chlupy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.12.14 13:16

Ahoj myslí si že kdys sis pořídila kočku měla si počítat ze vším že budete mít dítě ale to je vaše věc… :! jinak take doporučuji inzerát myslím že by zažila velký šok když je na vás zvyklá a najednou bude někde zavřená v kleci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pov
227
28.12.14 08:52

Diskuze už je stará, ale celkově nechápu, proč si lidi pořizujou zvířata (byť ze soucitu), který se dožívají x-let, když neví, jak se o ně budou moct postarat, až se situace v domácnosti změní?? :nevim: sama mám dva kocoury, dvě morčata, želvu, pětiletou dceru, manžela a teď nejnovější přírůstek šestidenní miminko, bydlíme ve dva plus jedna a prostě jsme s tím počítali, že nás tu bude nekdy plno, kocour když jde nad ránem srát, tak se div neprohrabe skrz ten záchod dolů k sousedce, začnou honit kuličku, morčata zas začnou okusovat domeček, z pokoje malé byly přemístěny do kuchyně, bo nechcu, aby mě ju budily, kolikrát ve dvě ráno utíráme blitky po kocourovi (naštěstí ne moc často ;) ), někdy (velmi vyjímečně :mrgreen: ) jim upadne bobek od prdele, že visel na nějakým vlasu, musí se pořád zametat chlupy, želva jednou měsíčně velký čištění (cca 150 l vody), ale v životě bych se jich nevzdala, jsou členové rodiny, nedokážu si to představit, jen tak… a je toho plno, lidi sou hrozně necitliví… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
16.7.15 07:54

Ahoj holky, prosím, potřebuji další nezaujatý názor. Mám od koťátka kočku a kocoura. Oba jsou katrovaní a oběma je kolem 15 ti let. Nyní mám asi 14 dní problém s kočkou. začala čůrat všude po bytě, kamkoliv se dostane mimo koupelnu, tak to pomočí. padl nový bílý semišový gauč, peřiny a polštáře a všechny dekorativni polštářky peru pomalu 2× týdně, jen to uschne, dam to zpět na místo a druhý den to zas smrdí.. :zed: včera chci jit s detma ven, zechcané všechny boty. Koupelnu máme se záchodem, takže není možné tam nechodit kdykoliv tam jdu, tak kočka proběhne jak torpédo pod nohami a už je někde.. Je vychrtlá, bez zubů, pořád spí, ale jí i pije s chutí. Teďka stojím na vahách: uspat a nebo zbytek života stráví venku nebo v koupelně. Teď, když je teplo a může být venku, tak je to fajn, ale v zimě by byla jen tam.. (je to domácí kočka a je ven chodí jen na zpestření). Já nevím, co mám udělat, nechci ji nechat uspat, když ji nic nebolí (asi), ale je to život, být zavřená v koupelně? Dům máme pár let dostavěný, budem ještě dloho platit dost vysokou hypotéku a smrdí to tady jak v opičinci, před návštěvou bych se musela stydět… :zed: Já tam v koupelně nemůžu mít ani podložku před vanu, protože byla pořád počůraná. Záchodek má čistý, druhý kocour nemá problém. Nic se nezměnilo. :,( :,( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný