Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@MarieOVMUC píše:
Ahoj holky, prosím, potřebuji další nezaujatý názor. Mám od koťátka kočku a kocoura. Oba jsou katrovaní a oběma je kolem 15 ti let. Nyní mám asi 14 dní problém s kočkou. začala čůrat všude po bytě, kamkoliv se dostane mimo koupelnu, tak to pomočí. padl nový bílý semišový gauč, peřiny a polštáře a všechny dekorativni polštářky peru pomalu 2× týdně, jen to uschne, dam to zpět na místo a druhý den to zas smrdí..včera chci jit s detma ven, zechcané všechny boty. Koupelnu máme se záchodem, takže není možné tam nechodit kdykoliv tam jdu, tak kočka proběhne jak torpédo pod nohami a už je někde.. Je vychrtlá, bez zubů, pořád spí, ale jí i pije s chutí. Teďka stojím na vahách: uspat a nebo zbytek života stráví venku nebo v koupelně. Teď, když je teplo a může být venku, tak je to fajn, ale v zimě by byla jen tam.. (je to domácí kočka a je ven chodí jen na zpestření). Já nevím, co mám udělat, nechci ji nechat uspat, když ji nic nebolí (asi), ale je to život, být zavřená v koupelně? Dům máme pár let dostavěný, budem ještě dloho platit dost vysokou hypotéku a smrdí to tady jak v opičinci, před návštěvou bych se musela stydět…
Já tam v koupelně nemůžu mít ani podložku před vanu, protože byla pořád počůraná. Záchodek má čistý, druhý kocour nemá problém. Nic se nezměnilo.
![]()
![]()
![]()
Pokud byla čistotná a teď nastaly problémy, může to být věkem senilita, ale spíš bych tipovala a problém ledvin, už z toho jak píšeš „pije s chutí“. Takže určitě veterinář a neodkládala bych to.
@MarieOVMUC Ještě bych zkusila u veterináře rozbor moči… nebo už jsi tam byla?
Na Primě Zoom chodil pořad Má pekelná kočka, kde týpek řešil problémy s kočkama docela zajímavě, jednoduše a efektivně. Třeba by stačilo podívat se na pár dílů a inspirovat se. Snad mají nějaký archív…
@ewik pepik píše:
Na Primě Zoom chodil pořad Má pekelná kočka, kde týpek řešil problémy s kočkama docela zajímavě, jednoduše a efektivně. Třeba by stačilo podívat se na pár dílů a inspirovat se. Snad mají nějaký archív…
Ona není pekelná, 14 let byly ok a najednou se něco stalo a to není jen tak. Je potřeba udělat vyšetření.
Veterinár nic nezjistil @Pipet @Proto02, rikal, ze je stara, porad v tv jsem videla @ewik pepik, mám kocky více než 20 let dohromady.. tak zas uplny zacatecnik nebudu…
jinak to pije s chutí, to nebylo mysleno tak, ze pije hektolitry, ale proste, ze se v jidle a piti nic nezmenilo, nevyhyba se jidlu. @Proto02
Jeste me nepadla jedna souvislost.. mame psa (uz dlouho, taky nad hrobem) a tedka, kdyz venku vidi tu kocku, tak za ni lita a cuch ji pipku a vrti ocasem a snazi se na ni vlest… nikdy to nedelal, kocka ho dodrapala.. jako tak kocka by mela byt deset roku uplne vybrana, vajecniky i delohu.. tak snad nejaky hormonalni prechod by to byt nemel, ne?
@ewik pepik píše:
Tohle bude nejspíš zdravotní problém, něco jako inkontinence u člověka, takže rozhodně to nepůjde spravit výchovně.
@MarieOVMUC Chjo… A jiný veterinář?
Hormony asi ne, když je kastrovaná… Jestli něco s ledvinama, že jde moč jinak cítit… nebo je chudák senilní i pes ![]()
Dát po bytě víc záchodků?
Jestli se to neupraví, tohle nejde v bytě delší dobu vydržet…
Nemáte venku nějaký prostor, kde by mohla být i v zimě? Náš venkovní kocour chodí ke kotli, tam celé dny chrní a ven jen občas na chvíli vystrčí nos. V létě je venku furt.
@MarieOVMUC píše:
Jeste me nepadla jedna souvislost.. mame psa (uz dlouho, taky nad hrobem) a tedka, kdyz venku vidi tu kocku, tak za ni lita a cuch ji pipku a vrti ocasem a snazi se na ni vlest… nikdy to nedelal, kocka ho dodrapala.. jako tak kocka by mela byt deset roku uplne vybrana, vajecniky i delohu.. tak snad nejaky hormonalni prechod by to byt nemel, ne?
Tak s únikem moči bývají u člověka problémy v pubertě, v těhotenství a pak při přechodu. Ono to s hormonama může docela souviset. A nebo prostě jak je stará, tak už má ochablé svěrače. Myslím, že s tím prostě nic neuděláte ![]()
@Amys píše:
Tak s únikem moči bývají u člověka problémy v pubertě, v těhotenství a pak při přechodu. Ono to s hormonama může docela souviset. A nebo prostě jak je stará, tak už má ochablé svěrače. Myslím, že s tím prostě nic neuděláte
ale kde by ty hormony brala?
@Pipet píše:
@MarieOVMUC Chjo… A jiný veterinář?
Hormony asi ne, když je kastrovaná… Jestli něco s ledvinama, že jde moč jinak cítit… nebo je chudák senilní i pes![]()
Dát po bytě víc záchodků?
Jestli se to neupraví, tohle nejde v bytě delší dobu vydržet…
Nemáte venku nějaký prostor, kde by mohla být i v zimě? Náš venkovní kocour chodí ke kotli, tam celé dny chrní a ven jen občas na chvíli vystrčí nos. V létě je venku furt.
ja nad tim premyslim shora, zdola, porad dookola.. mam dve malinke deti, kdyby tu byly zachodky po byte, tak je rozhazou oni.. venku nic neni, jen zahrada.. na noc a a za chladneho pocasi je doma.. je mi to hrozne lito, nechci to udelat, ale tohle dal nejde, narozeniny svoje radeji neslavim, aby tu nikdo nechodil,, nikoho nezvu na kafe nebo navstevu, vsude smrdi jen savo.. savo a curanky… ja ji nedokazu nechat uspat, ale co by bylo dobrym resenim? nic me nenapada…
@MarieOVMUC Savo kočkám voní a láká je to znova tam načůrat… Spíš ocet nebo tak, ten i odstraňuje pachy. Jako chvíli smrdí ocet, ale pak to vyčichne a dobrý.
No nevím, tohle fakt nezávidím a strašně mě děsí, že bych to taky někdy musela řešit (máme i kocoura bytového).
Do zimy venku něco zbudovat zatepleného…
Tady asi dobré řešení prostě není.
@MarieOVMUC jestli vám doma takhle řádí, má to důvod, nevím jestli jsi psala, že vám dělali rozbor krve, ale 100% rozbor krve a vzít na rozbor i moč, kočky takhle můžou dávat člověku najevo, že mají nějaký zdravotní problém.
SAVO - v žádném případě! Kočkám může připomínat pach kočičí moči, nebo prostě něco v tom smyslu a neustále se snaží to přeznačkovávat. Kup sanytol a dezinfikuj jedině Sanytolem. My jsme takhle odstranili čůrání kocoura před jejich vlastní hajzlík, pořád jsem to po něm uklízela savem a stačilo vyměnit za Sanytol a bylo po problému.
@Pipet ja ji snad dam asi plinky, nebo nevim… me to nebavi, uz jsem paranoidni, vecer si nelehnu, aniz bych neocuchala celou postel, vcera jsem na gauc vratila jeden drahy polstarek, co jsem si za odmenu nedavno koupila, manzel si ho dal pod hlavu pri rannim kafi a hned ho vyhodil, ze smrdi a uz se zase pere…
![]()