Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tynkycat2 píše:
@MarieOVMUC jestli vám doma takhle řádí, má to důvod, nevím jestli jsi psala, že vám dělali rozbor krve, ale 100% rozbor krve a vzít na rozbor i moč, kočky takhle můžou dávat člověku najevo, že mají nějaký zdravotní problém.
SAVO - v žádném případě! Kočkám může připomínat pach kočičí moči, nebo prostě něco v tom smyslu a neustále se snaží to přeznačkovávat. Kup sanytol a dezinfikuj jedině Sanytolem. My jsme takhle odstranili čůrání kocoura před jejich vlastní hajzlík, pořád jsem to po něm uklízela savem a stačilo vyměnit za Sanytol a bylo po problému.
ja to savo pouzivam proto, ze to rozezere.. jako kdyz ti pocura plovoucku a nasaje to tam, tak to sanytol sice vydesinfikuje, ale smrdi to furt, savo ten smrad odstrani. Ona neznaci, ani kocour neznaci, ona proste jde a najednou se ji spoji kolecka, capne a chci…je ted jsem ji nasla nad myma botama zase… ona si zaleze do botniku a je ji jedno kam.. pritom rano byla normalne v zachodku… ja jsem tedka nastvana…
Do temne diry už… vstanu od pc, ze dam detem caj (krasne si zahrali v pokojicku) a najdu kocku na chodbe, jak na koberci cura na perinku od panenky miminka…
chce se mi brecet, fakt..
@MarieOVMUC a jak dopadli krevní testy? Může mít prostě v háji ledviny a dává ti to najevo, nebuď naštvaná, začni konat.
Sanytol mi teda v pohodě po chvilce působení odstraní i pachy, ale jestli tobě ne, používej místo toho ten ocet. Všude cítí savo, který mají kočky obecně tendenci přeznačkovávat. Takže tím si nepomůžeš.
@Tynkycat2 krevni testy nedelal, prohmatal ji, dal papirek do moci a rekl, ze ledviny a mocak ma v poradku
Určitě veterinář, ať zjistí co a jak..
A já bych se ani neštítila ji nechat venku… My máme kočku venku neustále.. Zařídila bych jí na zimu teplé místečko někde v dílně, sklepě, nebo jak to doma máte:) U nás kočka spávala s králikama:-D ty už nemáme, tak spí se psem:)
@MarieOVMUC píše:
Do temne diry už… vstanu od pc, ze dam detem caj (krasne si zahrali v pokojicku) a najdu kocku na chodbe, jak na koberci cura na perinku od panenky miminka…![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
chce se mi brecet, fakt..
chápu a obdivuju, že jsi to tak dlouho vydržela.. Já bych ji drapla a letěla by ven hned po prvních incidentech.. Však ono jí venku neubude:)
@Lejaa nj, jenze u nas nikde na zahrade nic neni, je tu jen zahradni domek a ikdybych ho zateplila, tak tam bude mrznout v zime. navic ona se v noci dobyva a hrabe na dvere, okna, trha sita, vyje..
Já si nemyslím, že je to značkování. Spíš jak psaly holky, něco jako inkontinence u lidí a s tím, si myslím, že moc neuděláš
max zkusit vet, jestli by jí nenapsal nějaké tabletky, vitamíny nebo něco, kamarádka měla nějaké vitamíny pro psa (tak nevím, jestli to jde dát i kočce).
Podle mě je třeba rozlišovat, zda ta kočka vychcaně čůrá všude, aby škodila nebo na sebe upozorňovala anebo jestli je fakt nemocná a čůrá, kde to na ní přijde. Ve 14 letech už to ale spíš bude nějaká disfunkce ledvin…
Radu nemám, ale pochopení jo, v lednu jsem musela nechat uspat kocoura (7 let), který mi dělal cca rok to samý a někdy ještě horší ![]()
To uspání samozřejmě nebylo kvůli bordelu, ale protože jedl dvě granule 20 min a pak mi 6× blil atd. ![]()
@MarieOVMUC píše:
Ahoj holky, prosím, potřebuji další nezaujatý názor. Mám od koťátka kočku a kocoura. Oba jsou katrovaní a oběma je kolem 15 ti let. Nyní mám asi 14 dní problém s kočkou. začala čůrat všude po bytě, kamkoliv se dostane mimo koupelnu, tak to pomočí. padl nový bílý semišový gauč, peřiny a polštáře a všechny dekorativni polštářky peru pomalu 2× týdně, jen to uschne, dam to zpět na místo a druhý den to zas smrdí..včera chci jit s detma ven, zechcané všechny boty. Koupelnu máme se záchodem, takže není možné tam nechodit kdykoliv tam jdu, tak kočka proběhne jak torpédo pod nohami a už je někde.. Je vychrtlá, bez zubů, pořád spí, ale jí i pije s chutí. Teďka stojím na vahách: uspat a nebo zbytek života stráví venku nebo v koupelně. Teď, když je teplo a může být venku, tak je to fajn, ale v zimě by byla jen tam.. (je to domácí kočka a je ven chodí jen na zpestření). Já nevím, co mám udělat, nechci ji nechat uspat, když ji nic nebolí (asi), ale je to život, být zavřená v koupelně? Dům máme pár let dostavěný, budem ještě dloho platit dost vysokou hypotéku a smrdí to tady jak v opičinci, před návštěvou bych se musela stydět…
Já tam v koupelně nemůžu mít ani podložku před vanu, protože byla pořád počůraná. Záchodek má čistý, druhý kocour nemá problém. Nic se nezměnilo.
![]()
![]()
![]()
No tak to je hrůza. Já ustoupil před časem přítelkyni. Z kočky v bytě odvázaný nejsem, občas v noci, nebo ráno řve, nesnáší cestování. Ale pokud to ještě v dalších letech takto vygraduje, no nevím nevím.
@Heinich píše:
No tak to je hrůza. Já ustoupil před časem přítelkyni. Z kočky v bytě odvázaný nejsem, občas v noci, nebo ráno řve, nesnáší cestování. Ale pokud to ještě v dalších letech takto vygraduje, no nevím nevím.
no to je rada. ![]()
@MarieOVMUC No jako nezlob se, ale to, že jí veterinář prohmatá fakt nic nevypoví, my když naposled měli problém, tak ho veterinář i cévkoval, aby měl moč přímo z měchýře, dělali se krevní testy, kocour dokonce zůstával několik dní na veterině.
Může mít bolesti, může mít v háji slinivku, játra, i ty ledviny, nebo cokoliv dalšího. Takže popadni kočku a jdete k nějakému normálnímu veterináři, nech udělat všechna vyšetření a potom případně až vyloučíš zdravotní důvod můžeš dál pátrat co se kočce nelíbí. Vzhledem k věku tipuju, že má bolesti a už chudák neví jak jinak ti to má říct, když její volání ignoruješ…
Jestli kočka žije 15 let v bytě a vyhodíš ji se zdravotními problémy ven, tak budeš mít problém vyřešen, protože zimu pravděpodobně nedá.
Holky, já nevím, možná jsem ovlivněná situací, ale mi příjde, že se ji chce častěji a prostě jde a najednou se ji chce, tak čapne na první místo, kde to jde.. davala jsem ji i bílou bednu abych treba objevila krev, ale byly to kapky, mnoho a všechny normalně žluté, bez krve.. pipku má uplně v pohode, jestli dokazu posoudit, zadne napuchnutí, zarudnutí, z tech papirku, mam je i doma, tak to ma naprosto v poradku… jedine, co me v soucasne dobe drzi (krome pozdejsich vycitek), abych ji nenechala uspat, je manzel. On musel před lety nechat uspat svou kocku, nevíme, co se ji stalo, prisla domu a mel strasne bolesti a tekla mu krev odevsad.. a manzel si to dodnes vycita, ze neudelal vice…
@Tynkycat2 píše:
@MarieOVMUC No jako nezlob se, ale to, že jí veterinář prohmatá fakt nic nevypoví, my když naposled měli problém, tak ho veterinář i cévkoval, aby měl moč přímo z měchýře, dělali se krevní testy, kocour dokonce zůstával několik dní na veterině.
Může mít bolesti, může mít v háji slinivku, játra, i ty ledviny, nebo cokoliv dalšího. Takže popadni kočku a jdete k nějakému normálnímu veterináři, nech udělat všechna vyšetření a potom případně až vyloučíš zdravotní důvod můžeš dál pátrat co se kočce nelíbí. Vzhledem k věku tipuju, že má bolesti a už chudák neví jak jinak ti to má říct, když její volání ignoruješ…
Jestli kočka žije 15 let v bytě a vyhodíš ji se zdravotními problémy ven, tak budeš mít problém vyřešen, protože zimu pravděpodobně nedá.
Podle mě veterinář pragmaticky určí co s ní..
@Tynkycat2 píše:
ok, jen za to prohmatání a papírky jsem platila skoro litr, más pro me dalsi tisice na celkovou diagnostiku? tu kocku nic nebolí. Nikam ji nikdo nevyhazuje. mam ji dlouho a velmi dlouho byla na stejne urovni jako me deti, tak si ty reci necehej, ju?
@MarieOVMUC píše:
Holky, já nevím, možná jsem ovlivněná situací, ale mi příjde, že se ji chce častěji a prostě jde a najednou se ji chce, tak čapne na první místo, kde to jde.. davala jsem ji i bílou bednu abych treba objevila krev, ale byly to kapky, mnoho a všechny normalně žluté, bez krve.. pipku má uplně v pohode, jestli dokazu posoudit, zadne napuchnutí, zarudnutí, z tech papirku, mam je i doma, tak to ma naprosto v poradku… jedine, co me v soucasne dobe drzi (krome pozdejsich vycitek), abych ji nenechala uspat, je manzel. On musel před lety nechat uspat svou kocku, nevíme, co se ji stalo, prisla domu a mel strasne bolesti a tekla mu krev odevsad.. a manzel si to dodnes vycita, ze neudelal vice…
nesoustřeď se jen na to močení, kočky umí dobře maskovat, že je něco bolí a močením na člověčí věci ať už gauč, postel, nebo do bot můžou dávat najevo, že jim něco je, tuhle dokonce se v nějaké diskuzi řešilo, že kočka chodí kadit na poličku a taky se přišlo na zdravotní komplikace. Na to, že jsi uváděla, že máš kočky 20 let toho o nich moc nevíš.