Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Takze.. damy.. kdyz jste si tak poridili kocicku tak se o ni mate postarat.. jinak nechapu proc si ji berete…!!! A vymluvy jako malej byt.. ze je najednou divna… kde jste nechaly rozum? Mam dve kocici holcicky.. stejne stare obe nalezene.. jedna prvni a druha cca tri mesice na to… par mesicu na to v lete.. kdyz holcicky cekaly vzdycky za dverma.. sla ke me mama se psem… no takze ta arielka ta co je vysterilizovana… druha jeste neni… tak kdyz videla za dverma psa zacala sycet a rvat apo psovi utocila.. fakt drsne.. delala na nej skoky primo ze skrine.. coz normalne se bala.. mama r ad ci hned sla.. no ale pak nastalo 2 mesice peklo.. zacla hrozne sikanovat tu druhou.. mely jsme byt o dvouch mistnostech a tak musela byt kazda jinde.. pomapu jsem je zase sblizovala.. bylo to tezky a beznadejny..ale uz to bude rok a holky se perou evry day ale jen ze srandy.. jinak se milujou… a ja je… kocky nejsou blbi.. citi tu zmenu a maj treba strach.. proste taky ta kocka ma city… takze kdyz se ji jen tak zbavite.. tak co jste to za lidi??? A do utulku??? Ja bych vas tam sama zavrela a pak bych chtela videt jak se vam tam libilo!!! Nemam na to mit kocku? Starat se o ni? Nerozumet jim? Tak si je ani neporizujte!!
Ta kocka pak muze umrit i steskem!!! Vzdy se to da resit.. jen zapnout ten mozek co nam zivot nadelil a premyslet
Ahoj, mame kocoura a rocni dite. kocour si na dceru nezvykl. ted mala chodi, honi ho. ucim ji malej, aby ho hladila, ale obcas capne za ocas, nicmene kocour se ji boji. co se narodila je jiny, takovy vystresly. na wc chodi mimo. obcas to delal i pred ni, ze se jinam na prorest vycural, kdyz jsme byli dlouho v peaci ci nekam odjeli..ale ted uz i kali jinam. je to nesnesitelne. skrabe vse, nici byt..ale hlavne uz nemam energii po nem uklizet. zwviram ho na chidbe, kdyz nekam jdu, nepoustim do loznice..vse pocura..
je mi ho lito, nevypada stastne..ale uz mam k nemu za to vse i negativni pocity. chceme ho dat pryc..mame jeste jednoho, jsou bratri..dali byste je spolu ci jen jeho?
i presto vse se ve mne vse bije. bojim se, ze to bude delat i jinde a ze jini ho vyhodi na ulici..ale v tomhle se zit neda..a zkusili jsme vse..
@astoret Ahoj, jestli máte aspon trochu času, tak se mu zkuste víc věnovat, hračky, ňaminky, mazlení, hlazení atd.. mělo by to zabrat
kamarádka byla v podobné situaci jako vy, akorát, že mají psa, už byli rozhodnuti dát ho pryč a neudělali to, začli se mu víc věnovat a pes je ok, během měsíce se to zlepšilo o 100%. Uvědomte si, že ta kočka je pro vás jen zvíře, ale vy pro ní jste její rodina, její všechno.. Zkuste to ještě. Budu držet moc palce ![]()
Jen bych dodala, ze u veterinare jsme byli. zachidy maji 2 a menim je casto za den, na klidnem miste. vyzkouzeli jsme x druhu steliv. vymenili kryty zachod za nekryty, zkusili kapky na zklidneni pro kocoury, proste uz nevim co dal. ted se pridalo to kaleni mimo wc..i jsem mu dala sanci, pustila do loznice at je s nami. mazlim se s nim..pochcana postel, nakaleno v rohu mistnosti..od narozeni dcery he takovy podrazdeny, smutny. asi mu to tu vadi. mrzi me to, ale ja uz vazne nevim co dal.
@Aenne píše:
Kočka trpí změnou prostŕedí, neznáší stehování…a útulek rozhodne ne, to není dobrý nápad, útulky jsou kočkami přeplnené, zavŔou ji tam do klece, co je pro kočku hodne stresujíci, tam by se trápila, a nevíš, ke komu se dostane… kočka je inteligentní stvoŔení a stres jí muže i zabít…pokud se opravdu nemužeš o ni starat, tak ji dej k nekomu, koho dobře poznáš a na koho se mužeš spolehonout, že ji bude mít rád…
nikdo ho nechce
taky nechci utulek a u cizich se bojim, ze kdyz to tam bude delat, pujde na ulici
snazim se mu venovat, mazlit se s nim..ale beze zmeny. toho casu moc neni. beham furt ta dcerou, zacina chodit..navic vidi kocku a viska, chce si s nim hrat a mazlit se a in hned bere roha a do loznice ho nepoustim. opravdu nemuzu zit v chcankach a hovinkach a jeste v tom spat. jsem z toho zoufala, uz nevim co jeste zkusit..navic manzela uz stve hodne. obcas se na nej utrhne. shodi mu z vesaku bundu a pocura ci pokadi. ci neda boty do botniku, ze jde za chvili oryc. pocurane..i navsteve. sednem na gauc, pocurany..tak uz mu disly nervy. budem ted kupovat novy. manzel ho tu nechce, ja to chapu, ale he to pro mne tezky.
@Aenne píše:
Kalení mimo záchoda je známka stresu, proste se jí méne věnujete, protože máte miminko a ona se tím trápi…moje kočky to delali, když sem adoptovala psa, nebo přišla nová kočka, které sem se věnovala…když kočka káli mimo záchodku, je to vždy signál, že se necíti dobře…kolik ji je a je kastrovaná? je to kocur, nebo kočka?
kocour skiro 3 lety. mame ho id jeho 2 mesicu. spolu s jeste jeho braskou. ten problem nema.
on se ani moc mazlit nechce. vidi dceru a zdrha..:(
je kastrovany..
@Aenne píše:
je váš kocour kastrovaný? je v byte, nebo muže i ven? jeho správaní je známka stresu, proste je nešťastný, kočky jsou strašnš přecitlivěle na hocijakou změnu…skuste mu dát najevo, že příchodem miminka se nic nezměnilo, že ho máte pořád rádi, dotýkejte se ho, hledte ho, mazlete se s ním…po čase so zvykne, uklidní se a vráti se vše do starých kolejí, jen ho nedávejte do útulku, ten stres ho muže zabít.
jenze to jsme zkusili. kdyz byla dcera mensi, cas si s nim hrat a mazlit byl a delal to stejne. ted se to zhorsuje a je to uz rok! ![]()
@astoret píše:
nikdo ho nechcetaky nechci utulek a u cizich se bojim, ze kdyz to tam bude delat, pujde na ulici
snazim se mu venovat, mazlit se s nim..ale beze zmeny. toho casu moc neni. beham furt ta dcerou, zacina chodit..navic vidi kocku a viska, chce si s nim hrat a mazlit se a in hned bere roha a do loznice ho nepoustim. opravdu nemuzu zit v chcankach a hovinkach a jeste v tom spat. jsem z toho zoufala, uz nevim co jeste zkusit..navic manzela uz stve hodne. obcas se na nej utrhne. shodi mu z vesaku bundu a pocura ci pokadi. ci neda boty do botniku, ze jde za chvili oryc. pocurane..i navsteve. sednem na gauc, pocurany..tak uz mu disly nervy. budem ted kupovat novy. manzel ho tu nechce, ja to chapu, ale he to pro mne tezky.
Kocour je ve stresu. Pokud ho dáte pryč, vůbec mu nepomůžete, bude to pro něj ještě horší. Vím že s dítětem je to asi taky těžké, ale pokusila bych se malou trochu usměrnit, aby nebyla na kocoura tak hrr. A určitě bych mu zajistila, aby měl nějaké místečko kam se může v klidu schovat, kde bude mít klid a bude se cítit v bezpečí, nejlépe někde ve výšce. A ještě bych se mu hodně věnovala a dala mu ještě čas.
Jedině zkusit darovat pokud si chudák nezvykne, a může být i venku?
http://www.veterinarnipece.cz/…ay-2863.html
ještě mě napadlo vyzkoušet Feliway. Zapojí se do zásuvky a postupně uvolňuje kočičí feromony, kočky by se měli cítit bezpečněji a uklidňuje je to. Ale nemám s tím osobní zkušenost, ale za zkoušku to stojí ne? ![]()
Taky mame kocoura, jsou mu dva a pul roku, na deti si zvykl, nestresuje ho nic, je to pohodar. ale oba kluci meli okolo roku obdobi, kdy na nej byli vysazeni. chteli si hrat, honit ho, tahat za ocas. jasne, hlidala jsem, okrikovala, usmernovala…ale v tom obdobi to moc nechapali a nebrali. kocour si zalezl a schoval kdyz uz jich mel plne zuby, obcas i lehce skrabnul. ale vas je evidentne ve stresu, chudinka. krome toho mazleni a casu, jak pisou holky, zkuste jsete vycakt az prejde obdobi, kdy ho chce dcera mucit. pak uz si ho nebude moc vsimat, treba ho to zklidni.
a drzim palce jemu i vam! u nas mel kocour znackovaci obdobi pred kastraci a tez to bylo o nervy a manzel ho chtel vyhodit. takze te chapu ![]()