Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Altair znáš kočky, ten se mi na vyhrazený čas vykašle. chce se mazlit když on chce
to víš že se snažim ho mazlit, jenže by u mě spal celý hodiny no a to nejde.jak ho pak chci pomaličku odložit na jeho místečko, už ho mám zakousnutýho a je z něj lítá šelma. utočí opakovaně a dost brutálně i když ho vytřepu za kožich
![]()
@1976
Dat ho prec..ziarlit bude..maximalne ho mozes utlmovat..holt jak si si hi vychovala, tak ho mas..ale gresivna kocka je pruser, tu neprevychovas ako psa..
@1976 Nechat vyšetřit u veta, jestli tam není nějaký zdravotní problém. Pokud ne, tak bych zkusila velkou dávku mazlení, když děti spí, ať má kocour pocit, že je pořád tvůj mazlík. Chápu tě, mám kočky dvě a dát je pryč by mi asi taky zlomilo srdce a zároveň si dovedu představit ten strach o děti..blbá situace ![]()
@Barakza jsem z měšic, ale to vypadá dobře. malej se vzbudil, juknu na to ještě pak, díky
Dala bych ji pryč, když ti vadí no a? Dítě je pro mě důležitější. Samozřejmě bych našla nějakého hodného člověka kterému bych ji svěřila. Já osobne bych nesnesla v bytě jakékoli zvíře a přitom zvířata mám ráda, ale v bytě prostě ne. Jsem totiž pedant na pořádek a nesnesla bych to
.
@1976 Pro jistotu nechat prohlédnout u veterináře, aby vyloučil nemoc (i ta se někdy projevuje vykonáváním potřeby jinde), ale spíš to vypadá, že nevzal na milost nově příchozí dítě. Takže buď hodně trpělivosti, ale jak jde o zdraví dětí, tak bych se bála, oddělení asi taky nemá cenu, to stejně nejde uhlídat. Ještě mě napadá než dát do útulku, tak se zkusit poptat kamarádů, jestli by se ho někdo neujal, on by měl klid a třeba by mu to vyhovovalo a ty bas ho někdy mohla vídat. Nevím. Chápu tvé obavy, mám doma kočka a psu a taky sineumím představit, že by měli jít pryč.
@eneerka To se potom nedivím tvému okamžitému názoru „dát pryč“.
Myslím, že ten kdo nesnese zvířata doma, těžko zakladatelce dá nějakou adekvátní radu, která zvířata v bytě snese a má je ráda. ![]()
Také se přikláním k názoru, že to řešit s veterinářem. Ten, kdo zvířata doma nemá, je jasné že vypotí „dej ho pryč, však co, je to jenom zvíře“ ![]()
Osobně bych se přikláněla k tomu, že dát pryč zvíře, které je pro mě členem rodiny, je až poslední možnost. První bych se snažila dělat vše proto, abychom dosáhli harmonie doma. Takže jedině veterinář nebo psycholog pro zvířata-ale to taky doporučí veterinář.
Asi jsi ho hodně rozmazlila. Já měla 2 kočky, obě v bytě, ven nechodí (píši měla, bo jak jsem se odstěhovala, nechala jsem je u bábi. Kocour byl vždy velký mazel a když jsem malého čekala, nechala jsem ho, ať u mě leží dál. Postupem času to sám omezil, bo se mu nelíbil, jak malý kope a když se narodil malý, byl zvědavý, tak jsem ho nechala, ať na malýho jukne (samo pod dohledem) a v pohodě. Sice mi párkrát vlezl do kočáru apod., ale to dostal přes kožich a byl klid. Teď když za ním malý jde, tak trpělivě sedí a nechá se muchlovat. S kočkou to bylo jednodušší, ta je nalezenec a i když jí mám od malinka, tak se dětí bojí, takže se malému vyhýbá jak čert kříži, ale nedovolí si nic. Když jsem její chování řešila s veterinářem, i venčení (chtěla jsem jí původně nechat venku, ale ona se tam bojí a nechce), řekl, že jí hlavně nemám nutit a neřešit to, že i když jsem jí našla jak malé koťátko, tak kdoví co předtím zažila a když jí budu nutit mohla by se stát agresivní.
@1976 Naprosto chápu, jak ti je. Já mám hrozný strach z toho, že budu muset dát pryč pejska. Naštěstí se zatím proti malé nijak negativně neprojevil, tak doufám, že to zvládneme dobře. Ale ten červík ve mě pořád hlodá. Radila bych navštívit toho veterináře nebo zvířecího psychologa, jak tady píšou holky. A pokud by to nepomohlo, tak dát kocourka někam, kde ho budeš moct vídat. Třeba rodičům nebo k nějaké kamarádce. Kamarádka musela dát taky pryč kočku (bylo to ale z důvodu alergie u dítěte). Byla z toho hrozně nešťastná. Ale nakonec si kočku vzala sousedka z paneláku. Je to stará paní, která bydlí sama, takže kočička má vše, na co si jen vzpomene. A navíc kamarádka se tam může na ni taky přijít podívat.
@1976 nevím jeslti je to tím co kočičák dělá nebo jsi zhypnotizovaná okolím o tom co vše může kočka způsobit. já toto totiž zažila taky, každý se s.al do toho co bude až kočičák napadne dítě, nikdy se to nestalo, naopak šikanuje nás ale malé dal pokoj, doufám že to bude i podruhé. znám hodně lidí kteří mají kočku a docela i bez problémů ale jak se objeví dítě v rodině tak hned jí pakují pryč že by se mohlo něco stát. bože mohlo, tak víc hlídat!!!
@eneerka no jeslti máš ráda zvířátka na obrázku tak jsi opravdu do nich zamilovaná těžce
promiň ale můj brácha taky nechtěl doma zvíře, max rybku ale jak holky odrůstají zjistil že potřebují něco na pomazlení a naučení se mít rád zvířátka a lásku k rybičce asi dostatečně neprojeví. takže najednou mají v jejich ultračistém bytě kočku, na jednu stranu z ní mají nervy protože kočka je furt kočka a je to hajzlík ale jinak jsou rádi že děcka mají někoho k sobě. a já taky!! a čistota? nemáš doma zvíře tak jak víš co dělají? můj kocour je čistotnější víc než můj muž a holka dohromady
nesnese počuraný a pokakaný písek, stojí u toho a ječí, musí se to ihned vyměnit, jediný problém je že když není čistý záchodek a má potřebu tak se vyčůrá jinde ale to je moje blbost že mu nedám dva záchodky když jdeme pryč. jinak jo skáče, drápe nábytek ale tomu sjme přizpůsobili sedačku které drápky nevadí a jinak je jediný problém chlupy ale jako oproti tomu že mi holka vymalovala zeď olejem apod je to prd. spíš je problém ten normální že neposlouchá, v noci otravuje atd. ale to není nic společného s čistotou!!
Já teda nemám ráda kočky ale mám psa, naštěstí vychovanýho a mám ho moc ráda, před narozením syna to byl nejlepší parťák, měla jsem ho trochu místo dítěte, ale kdyby mi vyjížděl po dítěti, dala bych ho pryč. Nemyslím rozhodně utratit, chraň bůh, ale věnovala bych ho nejlépe někomu známému. Samozřejmě bych ale nejdřív zkoušela cokoli, aby vyjíždět přestal, jenže tohle musíš utnout hned v začátku, jestli už na tebe i na děti takhle útočí, je asi trochu pozdě. Navíc to není pes, ale kočka a ta asi není tak lehce vychovatelná, jako pes.
@Barakza píše:
Koukla jsem se Ti na profil od kud jsi. Co zkusit tohle http://www.zvireci-psycholog.cz/ ?
To je zajímavé, jukla jsem na webky a super ![]()