Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No,jen chci rict,ze o utulku jsem ani neuvazovala,takovy necita nejsem. Snazim se kolem nej nechodit po spickach,chci aby mel klid aspon v noci, soused nam nami se sprchuje i ve 4 rano,polozi sprchu,buch..a jsme vzhuru,trisknou dverma,slysim curani,jejich budik a pak zacne 10 min.hrabat kocka,je fakt,ze me spis toci sousedi a vim,ze stehovani nehrozi:-lJinak si kocku samo necham,jak tady nekdo psal,prcek je stasny,leze za ni,pisti ![]()
Hlavne jsem se musela vypsat a vsem moc diky za prispevky
Pomohly jste mi!Preji klidne a tiche noci ![]()
Tak sem jsem klikla uplne omylem,co s kockou bohuzel nevim,ale novacek Monika me svym sveraznym prvnim clankem fakt pobavila
-diky
(jo a -pYkat
)
Mikulenko , a co tě tak strašně pobavilo?
Já teda s Monikou naprosto souhlasím! Kdysi mi chytré maminky na e-miminu
radily,ať neučím dítě usínat/spát při úplném tichu,že by se mi to mohlo vymstít. Takže u nás malá od narození spí, i když něco šramotí,ruchá atd. Takže když naše kočka hrabe na záchůdku,malou to teda rozhodně nevzbudí - a že ta číča bláznivá hrabe řádně a pěkně dlouho.
Pobavil me razny zpusob vyjadreni nazoru s kontextem Monicineho prvniho prispevku na Emiminu ![]()
S kockou to nema nic spolecenho,zkusenost nemam,takze neradim ![]()
Já teda kočku taky nemám, ale máme 2 psy, kteří jsou sice venku, ale klidně začnou v noci štěkat a štěkají i hodinu (
), podle mě si dítě v pohodě zvykne, jedna kočka nemůže dělat tolik hluku, ne?
Když se Beník narodil, měli jsme doma cca 30 papoušků ve vedlejší místnosti, kteří od rána do večera zpívali (už tak od 4 ráno) a Beník spal bez problémů, zvyknul si…V bytě je to asi hrozný se sousedama pod, nad, vedle a všude
.....my bydlíme sice v domku na vesnici, ale ruchu je tu i tak dost - kolem jezdí traktory (na podzim i kombajny v 11 večer), pořád nám zvoní kostelní zvony. Myslím, že všude je něco, ale děti si zvyknou ![]()
A podle mě je super, když může dítě vyrůstat kolem zvířat ![]()
Taky zastávám názor, že je bezva pro děti, když můžou vyrůstat se zvířatama, ale nějak nemám potřebu, aby se přímo pusinkovali, takže u nás zvěřena - kocour a psice - bydlí na zahradě. Kocour byl prvních pár zimních měsíců taky doma, ale to byl kočičí mimino-nalezenec a mimčo jsme ještě neměli. Na zahradě se adaptoval velmi rychle a je tam podle mého mnohem spokojenější. V bytě to takhle řešit samozřejmě nejde, takže asi nějaký kompromis - na zvuky si malý bude muset zvyknout, i když si nemyslím, že by to pro každé dítě bylo snadné. Zvlášť pro ty první děti to může být oříšek (ty další už spí - jak tu někdo psal - za jakéhokoli rámusu). Za sebe si netroufám říct, jak bych to řešila - já bych s dítětem v bytě kočičku nechtěla, takže do bytu bych si ji primárně asi nepořídila. Ale to má holt asi každý jinak.
market já čekám první mimi a slyšela sem že kočka má runy ty breberky a tak tak sem se tak bala že by mimoušek mohl něco chytit tak sem taky dala kočku pryč..napsala sem na net inzerat a chytil se.tak hodně štěstí…
Taky se přikláním k názoru, že dávat kočku, či jakékoliv jiné zvíře pryč, je pitomost. Někde na netu jsem četla příspěvky od hysterky, která zrušila všechny zvířata v celý! rodině, i babičce sebrali andulku. Což je teda extrém, bych jí asi profackovala, ať se probere ![]()
My máme s přítelem koček osm, nepočítaně dalších cizích, které venku krmíme… A nikdy mě nenapdalo, že bych je měla dát pryč a jestli se mě na to někdo zeptá, tak mu rovnou dám ťafku mezi světla ![]()
Erian, proc ses tak husta? Nase mala ma alergie, a jelikoz pribuzni maji zvirata - tchyne kocku, psa, andulku, moje babicka kocku a male se PROKAZATELNE po setkani s kockou zhorsi ekzem a zrudnou loziska, tak tam proste nejezdime…je to blbe reseni a taky bych radsi, aby dali ta zvirata nekam pryc, ale kam? Takze se vidime malo, cca jednou za 2 mesice. A jeste nekdo psal ,ze se lidi vymlouvaji na alergie…no my se nevymlouvame, ale naseho psa bohuzel nikdo nechce
kazdy ho obdivuje, lidi se ptaji, co je zac, jsou z nej nadseny, ale nove panicky se nam pro nej najit zatim nedari a do utulku ho dat nechceme, preci jen by si zaslouzil laskavy pristup.
neprihlasena popodopo
Ahoj,
my máme číču a mini byt. Pokojík a kuchyň. Čičmon má bedýnku vedle našeho záchoda a i tak je to slyšet. Dveře nezavíráme…bo si je bravurně sama otevře........
Chlupy máme všude …i v másle než ho otevřeme ![]()
Můj názor......:
Ano je to složitější, ale kočka domácí je domácí.....nikam nejde a nic nechytne a my ji teda máme očkovanou a odčervenou.
Tudíš…pouze denně vysaju - což je 10minut práce v tak velkém bytě
A číču denně vyčešu i tzv. vytrhávacím hřebenem. 1× do měsíce koupu ![]()
Hračky a škrabadla neřeším
Hold si je moje dítka půjčují
Syn bere její a ona zase jeho ![]()
Záchod a mysky má v koupelně a tam malej chodí minimálně, ale musím přiznat, že granuli už ochutnal
a nic se mu nestalo ![]()
Naše číča je pro nás prvorozená chlupatá dcera a nikdy bch ji nedala…pouze v případě alergie a to jen na čas k mé mamince ![]()
Prckové si musí navyknout na zvuky a ani sterilní prostředí není zrovna dobré
A hlavně …můj 10m. syn naši číču zbožňuje a tak ikdyby měla na hlavě třeba vrtuli, tak bych mu to nemohla udělat a dát ji pryč ![]()
Sice je to komplikace, když cestujeme…protože pakujeme další dítě, které suprově celou cestu zvrací, ale co už no
Je naše ne??????
Ale to si musí každý rozhodnout sám ![]()
Ahoj,
naprosto souhlasím s ADA76. Taky máme malý byt a číču, která je naší prvorozenou a jak píše ADA, též máme chlupy v másle než ho otevřeme.
S manželem jsme byli rozhodnuti, že číču dáme pryč jedině tehdy, kdyby měl náš maličký alergii. Vůbec nás nenapadlo se zbavovat kočky proto, že by mohla budit malého hrabáním atd. Číča si na malého relativně rychle zvykla a teďka ho hlídá, když maličký spí, když si maličký hraje resp. zatím leží na hrací dece, tak číča jen sedí vedle, kouká na něj a respektuje území maličkého. Samozřejmě trošku více teďka uklízím než-li dříve, ale zase to nepřeháním, neboť mám za to, že úplně sterilní prostředí též není příliš zdravé.
Jinak je číča pravidelně očkovaná, odčervovaná a nevidím problém.
Sice zatím nemám ani mimi ani zvíře, ale oboje plánuju. Proto bych ráda přidala svojí troškou do mlýna. Alergie je potvora, proti té se moc bojovat nedá a zvíře musí pryč. Ale z důvodu malého bytu bych zvíře pryč nedala, hledala bych jiný byt a jim stačí málo hlavně kočkám. Podle toho co jsem zatím četla o nemocích a jejich přenosech na lidi a není to možné, pes nebo kočka dítě nenakazí a když si zvykne na chlupy bude odolnější. Děti mají tak moc rádi zvířátka, že bych to jednou svým dětem ráda dopřála. Pejska plánuji už na jaře a bude bydlet v bytě a díte bych ráda taky tak do roka do dvou.
Pomoc
Mám 6 letou kočku v bytě. naschvály spojené s odchodem bývalého partnera jsme zvládli. Nějaký ten naschvál s příchodem Kačenky taky, ale teď čekám další apristě už na to fakt nemám.
Začala čůrat kam nemá, je agresivnější a teda už i na mě, což do teď nebylo… zas shazuje věci z poliček… přijde se lísat, vrní… strká mi hlavu do ruky a přo 4 pohlazení po mě sekne zubama…
![]()
Už na to prostě nemám a jsem zoufalá.