Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj mě to dělal kocour taky z ničeho nic začal kadit a čůrat v koupelně nepomáhalo vůbec nic.Lezl po lince, vše zhazoval trhal záclony sekal a kousal do noh a ruk.pak jsme se z bytu odstěhovaly a kocour musel pryč dočasně.Bydlely sme u tchýně než dostavíme.Zítra si ho beru na barák a docela se bojím máme všechno nový tak se hrozím co zničí.. u kamarádky kde byl doted byl hodnej je už tam 5 měsíc.
hledám po okolí někoho s barákem, kdo by si ji vzal pod patronát, aby měla jistí jídlo…
Uprimne tomu moc nerozumim, kocka je oproti psu tiche zvire nevyzadujici tolik pozornosti a presto psi u deti zustavaji a kocky jsou nezadouci. Myslim, ze se da vse vyresit, mnoho domacnosti s kockou v mem okoli je tomu dukazem. Navic dite ma tvrdy spanek a kocka citlivou dusi a protoze sama mam opusteneho kocoura, vim, co to bylo za drinu adaptovat ho a vzbudit v nem duveru. Dneska je jako moje dite ![]()
ncc1701 píše:
Uprimne tomu moc nerozumim, kocka je oproti psu tiche zvire nevyzadujici tolik pozornosti a presto psi u deti zustavaji a kocky jsou nezadouci. Myslim, ze se da vse vyresit, mnoho domacnosti s kockou v mem okoli je tomu dukazem. Navic dite ma tvrdy spanek a kocka citlivou dusi a protoze sama mam opusteneho kocoura, vim, co to bylo za drinu adaptovat ho a vzbudit v nem duveru. Dneska je jako moje dite
já kocoura zachránila jako kotě nikdo ho nechtěl akorát byl horší než pes.. já dodrápaná do krve v noci mě skákal do obličeje 2krát škrábl do oka.. zničil uplně všechnoto ho nakonec přešlo, nechala sem ho vykastrovat rok vše v pohodě apak začal čůrat a kakat v koupelně. z ničeho nic. Vždy jsem odsuzovla lidi co daly zvíře pryč a pak sama někdy s kocourem sem brečela a nevěděla si rady..přitom mu nic nechybí(aspon si myslím) je rozmazlenej rozežranej ven vůbec nechodí…Včrea sem ho dovezla k nám do nového a zatím je vše vpohodě a modlím se aby to tak zůstalo..každá kočka má jinou povahu… naši mají kočku a to je zvíře o kterým člověk ani neví
Může to být reakce na pořízení druhé kočky. Kočky jsou totiž narozdíl o psů celkem samotářky a druhá je kočka je kolikrát dost rozhodí.
Navíc zvířata dost dobře vnímají náladu majitelů a jestli vás kočka štve, může to vnímat a štvát vás ještě víc (na negativno reaguje negativně, zcela pudově).
Těžko něco radit, no
.
CokeLady - řekla bych,ž e příčinou bude totéž, co unás doma, příchod dalšího člena rodiny.
Než se narodila Kačenka, kočka taky řádila a víc, než teď…
CokeLady píše:
To si vůbec nemyslím, máme je spolu už 1,5 roku! a toto je otázka posledních několika měsíců.
Psala jsem „může to být“, ne že to tak je ![]()
CokeLady píše:Lucie_Sx píše:CokeLady píše:Psala jsem „může to být“, ne že to tak je
To si vůbec nemyslím, máme je spolu už 1,5 roku! a toto je otázka posledních několika měsíců.přijde Ti možné, aby po 1,5 roce soužití začala resgovat na druhou kočku?
CokeLady – řekla bych,ž e příčinou bude totéž, co unás doma, příchod dalšího člena rodiny.
Myslíš, že cítí, že se narodí prcek?![]()
Jen mi nesmí na břicho, jinak se v bytě vůbec nic nezměnilo…
určitě cítí,ž e se prcek narodí. U Deeny to nebylo jinak. žádné omezení, jen i nesměla na břicho,ale zvířata celkově to vycítí. Po narození Kačky se zklidnila a teˇ%D blbne zase…
prostě vnímá budoucí mládě - konkurenci v pozornosti, omezení prostoru a žárlivost.
Deenuša taky není mazel a nikdy nebyla.
CokeLady píše:Lucie_Sx píše:CokeLady píše:Psala jsem „může to být“, ne že to tak je
To si vůbec nemyslím, máme je spolu už 1,5 roku! a toto je otázka posledních několika měsíců.přijde Ti možné, aby po 1,5 roce soužití začala resgovat na druhou kočku?
CokeLady – řekla bych,ž e příčinou bude totéž, co unás doma, příchod dalšího člena rodiny.
Kočky i psi mají výborný čich a jsou schopni rozpoznat hormonální změny. Takže to může být reakce na přírůstek v rodině. Ale to, že na sebe nenechá moc šahat, nechce se česat (pokud byla zvyklá), nemůže být náhodou nemocná? Babičina potvora byla v jednu dobu protivnější než obvykle (a ani babičku moc nechtěla) a nakonec jí babička přišla na bouli na boku a veterinář hned nařídil operaci, po přežití rekonvalescence se kočka hodně zklidnila (i oproti předešlé době).
CokeLady píše:
přijde Ti možné, aby po 1,5 roce soužití začala resgovat na druhou kočku?CokeLady – řekla bych,ž e příčinou bude totéž, co unás doma, příchod dalšího člena rodiny.
Promiň, ale ty jsi psala, že mladší kočka je 1,5 roku stará, ne jak dlouho ji máte! Mohli jste si ji pořídit jako starší. Prostě tam nikde nebylo info, jak dlouho máte mladší kočku. Tak jsem to dala jako jednu z možností.
Když teď vím, že změna je poslední 3 měsíce, tak to trošku změním - může reagovat na to, že mladší kočka dospěla. Nebo taky na jakoukoliv jinou změnu doma, zkus zapřemýšlet, co se před cca 3 měsíci změnilo. Cokoliv, doba příchodu, odchodu, možná ty nejsi v práci ale doma, nevím, ale kočky prostě z takových věcí stresujou, no.
mame doma psa a dve kocky…ramus sice delaji obcas..ne furt ale hold to jsou kocky mame teda jednu mistnost jen pro zvirata tam mame kocici zachod skrabadla hracky pelechy misky atd…byt neni velky ale cekame mimi ktery bude v loznici a v pripade potreby budou zvirata u sebe v pokoji …
a dite si hold bude hrat pak v ohradce no …
zvirata jsme si poridily a zijou dost let vedela sem ze do toho prijde mimi ..i kdyz mi kazdej rikal dej je pryc..nikdy!chudaci to jim nemuzu udelat i kdyz mi nekdy lezou na nervy tak bych je pryc nedala
je to i o tom ze je kazda jine plemeno ta Ragdoll je klidnejsi byvaji klidnejsi vice spi atd…a je to i tim ze je starsi ja mam dve bengalsky kocky jedny je pres rok druha ma 6 mesicu ..meli jsme dve rocni bengalky ale jedna nam umrela tak sme poridly druhou aby nebyla sama ..kdyz byla zvykla na kocku a nema ji tak rada jako tu pred tim…prave kote si chce hrat dorazi na ni a ona jen sedi cumi a dost spi …ale zase bych rekla ze je rada ze neni sama ![]()
Ahojky dovolím si oživit diskusi
Máme doma malé 11ti denní kotě a odešla nám od něj kočka. co s ním teď vůbec nevím c dělat díky moc
@katula9 11 týdenní kotě to zvládne bez matky. Ve 12 týdnech se dávají i koťata od chovatele. Nakoupit kotěcí granule, pro nejmenší jsou dobré RC, nějakou kvalitní konzervu a já takto malým dávám i mlíko pro koťata.
Je odčervené?
@vrboska 11 dní ![]()
@katula9 a odešla kam? ven a nevrátila se? nebo nechce přijmout koťátko na krmení? má s kotětem v pelíšku soukromí, klid?