Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, můj kocourek kdysivá dělal to samé. Byl vykastrovaný a všude čůral. Jedl a pil téměř stejně jako jindy. Ale měl cukrovku. Ke konci už čůral opravdu všude a pajdal na zadní. Jinak byl taky strašně vychrtlej. Nech udělat ten krevní rozbor. Kdyby si Gafa nechal píchnout v klidu injekci, tak bych mu kupovala i inzulín. Jenže byl na tohle dost agresivní, takže i na krev ho musel doktor přispat a ty léky, co bral, nebyly tak účinný.
@MarieOVMUC Ty nechceš pomoct, ty si jen prostě potřebuješ stěžovat. Začíná mi být víc líto té kočky, než tebe. Odmítáš připustit, že jí něco může být, že jí něco bolí (což opravdu nepoznáš). Jestli jsi za prohmatání kočky dala tisícovku, tak bych si našla normálního veterináře, já platila tisícovku za komplet vyšetření včetně dvou nocí na veterině. Za jednu hodnotu z krve platíme 50 Kč.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.
@kopretina11 vidíš, cukrovku jsem zapomněla, to by taky mohla být příčina
@Tynkycat2 píše:
nesoustřeď se jen na to močení, kočky umí dobře maskovat, že je něco bolí a močením na člověčí věci ať už gauč, postel, nebo do bot můžou dávat najevo, že jim něco je, tuhle dokonce se v nějaké diskuzi řešilo, že kočka chodí kadit na poličku a taky se přišlo na zdravotní komplikace. Na to, že jsi uváděla, že máš kočky 20 let toho o nich moc nevíš.
a co mam oni vedet? vim, ze ji nic netrapi, nema bolesti, ikdyz nemá zuby a má 15 nebo 16 let, ji, chutna ji, kdyz je venku, tak se valí, spí, na pohmat není bolestiva, zadny jiny problem nema, jen to, ze moci po celem byte… cura takle i venku.
jde, capne, vycura se, jde a zase… pak si vyskoci na 2 m vysoky plot, tam spi, skoci na borovici, preleze na strechu, tam se vyvali a spi, pak ji zase vidim, jak chodi mezi zahony a cura…
@MarieOVMUC tak to asi dělá jen tak, aby tě pobavila, zřejmě
![]()
@Tynkycat2 píše:
@MarieOVMUC Ty nechceš pomoct, ty si jen prostě potřebuješ stěžovat. Začíná mi být víc líto té kočky, než tebe. Odmítáš připustit, že jí něco může být, že jí něco bolí (což opravdu nepoznáš). Jestli jsi za prohmatání kočky dala tisícovku, tak bych si našla normálního veterináře, já platila tisícovku za komplet vyšetření včetně dvou nocí na veterině. Za jednu hodnotu z krve platíme 50 Kč.
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.@kopretina11 vidíš, cukrovku jsem zapomněla, to by taky mohla být příčina
jo, presne kvuli takovymto lidem uz se nebudu ptat na verejne diskuzi. Ano, prirozene jsem si chtela postezovat, podporit. Hlavne jsem chtela vedet, jestli nekdo nemel take starou senilni kocku a jak to konkretne resil… asi to stejne dopadne tak, ze do zimy bude venku nebo v koupelne, ja si zhorsim svuj atopak ze sava a deti holt budou mit obcas pochcane postele… jestli ti je kocky lito, rosím, prenecham ti ji, muzes si nechat pocuravat svuj byt.
@MarieOVMUC Taky mi kočka čůrala po bytě, ale vyřešili jsme to. Šli jsme na odběry a zjistilo se, že vyšli hodně špatně jaterní testy
taky baštil, pil, hrál si…
Kvůli jakým lidem? Tohle není kočkařské fórum, kde by ti třeba k tomu řekli víc, tady ti každej píše děsně moudrý rady, jak by kočku vyhodili ven, proto taky na emiminu do zvířecích diskuzí vstupuju minimálně, protože vždycky akorát dostanu kartáč, zvířata mě baví, mám doma dva kocoury a psa, vím toho o nic dost, tak jsem se snažila poradit. Stejně jsem ten kartáč dostala, tak co ![]()
Hodně štěstí kočce v koupelně a tobě pevné nervy.
@MarieOVMUC píše:
Ahoj holky, prosím, potřebuji další nezaujatý názor. Mám od koťátka kočku a kocoura. Oba jsou katrovaní a oběma je kolem 15 ti let. Nyní mám asi 14 dní problém s kočkou. začala čůrat všude po bytě, kamkoliv se dostane mimo koupelnu, tak to pomočí. padl nový bílý semišový gauč, peřiny a polštáře a všechny dekorativni polštářky peru pomalu 2× týdně, jen to uschne, dam to zpět na místo a druhý den to zas smrdí..včera chci jit s detma ven, zechcané všechny boty. Koupelnu máme se záchodem, takže není možné tam nechodit kdykoliv tam jdu, tak kočka proběhne jak torpédo pod nohami a už je někde.. Je vychrtlá, bez zubů, pořád spí, ale jí i pije s chutí. Teďka stojím na vahách: uspat a nebo zbytek života stráví venku nebo v koupelně. Teď, když je teplo a může být venku, tak je to fajn, ale v zimě by byla jen tam.. (je to domácí kočka a je ven chodí jen na zpestření). Já nevím, co mám udělat, nechci ji nechat uspat, když ji nic nebolí (asi), ale je to život, být zavřená v koupelně? Dům máme pár let dostavěný, budem ještě dloho platit dost vysokou hypotéku a smrdí to tady jak v opičinci, před návštěvou bych se musela stydět…
Já tam v koupelně nemůžu mít ani podložku před vanu, protože byla pořád počůraná. Záchodek má čistý, druhý kocour nemá problém. Nic se nezměnilo.
![]()
![]()
![]()
Je to stará kočka, náš kocour když měl 18 let, tak už se taky pomočoval všude, prostě už neměl sílu a asi byl už senilní, veterinář nám řekl, že není nemocný a nijak netrpí, jedl a pil a byl ok a že za těchto podmínek ho ani utratit nesmí…my to teda ani nechtěli, tohle nás vůbec nenapadlo…tak ho dej vyšetřit na veterinu a pokud to bude jen stáří, tak ho nechej prostě dožít, tobě by se taky nelíbilo, kdybys byla stará, že by tě chtěl někdo zabíjet
smutný, že lidi si pořizujou zvířata a když pak přijde problém, chtějí je uspat ![]()
@MarieOVMUC píše:
ok, jen za to prohmatání a papírky jsem platila skoro litr, más pro me dalsi tisice na celkovou diagnostiku? tu kocku nic nebolí. Nikam ji nikdo nevyhazuje. mam ji dlouho a velmi dlouho byla na stejne urovni jako me deti, tak si ty reci necehej, ju?
Prosím, tě, u jakého jste to byli doktora???Tolik jsem neplatila ani za kastraci. Poslední kontrolu, co mu dělala nový doktor(přestěhování) mu dělal RTG, krev, prohmatání + ještě nějaký test na leukemii a stálo to kolem 800kč
@Tynkycat2
Tak já nevím, ale snad tady nepřevládaly názory typu: vyhoď jí ven. Na jednu stranu, je to můj názor, ale tý kočce je 15-16 let, ona už má nárok „dělat bordel“ - vím, je to blbě napsaný, ale nějak mě nenapadlo, jak to napsat jinak.
A už jenom to, že ta kočka má tolik let, tak si myslím, že se o ní @MarieOVMUC nestarala špatně a nezanedbávala jí.
Já bych řekla, že tady je prostě dost vysoká pravděpodobnost, že ta kočka už je prostě stará, že jsou to problémy spojené se stářím. ČÍMŽ ALE NECHCI ŘÍCT, ŽE BY SE S TÍM NEMĚLO NIC DĚLAT NEBO ŽE BY SE KOČKA MĚLA VYHNAT VEN!!
Ale zakladatelku chápu. Vím, jaká je tohle bezmoc, jak jsem psala, cca 3 roky jsem si tohle a i horší zažívala s kocourem a i když jsem ho milovala a narvala do něj mraky peněz a myslím, že nakonec měl život docela kvalitní, kolikrát jsem si říkala, že ho snad zabiju
![]()
Zakladatelko nedá se svítit, kočce viditelně něco je i když dle tvých slov se netrápí. Čapni milou kočku do přepravky a jeď s ní na veterinu a nejlépe na tu, která ti udělá krevní testy. Bez nich je to věštění z křišťálové koule
Kočce nejspíš něco odchází, toto není normální…mohou to být ledviny, játra i ta cukrovka. Krevní testy jsou prostě základ, od nich se pak dá odpíchnout a stanovit další postup. Takhle jen čekáte a trápíte se všichni ![]()
@MarieOVMUC ahoj chapu te a obdivuji tvou trpelivost, ale myslim ze bys tu veterinu mela zkusit…
@veronika67 píše:
Je to stará kočka, náš kocour když měl 18 let, tak už se taky pomočoval všude, prostě už neměl sílu a asi byl už senilní, veterinář nám řekl, že není nemocný a nijak netrpí, jedl a pil a byl ok a že za těchto podmínek ho ani utratit nesmí…my to teda ani nechtěli, tohle nás vůbec nenapadlo…tak ho dej vyšetřit na veterinu a pokud to bude jen stáří, tak ho nechej prostě dožít, tobě by se taky nelíbilo, kdybys byla stará, že by tě chtěl někdo zabíjetsmutný, že lidi si pořizujou zvířata a když pak přijde problém, chtějí je uspat
Někteří lidé totiž nemyslí a pořizují si zvířata aniž by věděli, co to obnáší. Pokud by záleželo jen na mě, nic si nepořizuji.
Taky se mi zda ta cena ponekud dost premrskla, my platili se psem za sono asi 600,–, za odber krve to tisicovka stopro nebude. Aspon to bych nechala udelat, z vysledku ti reknou bud ok, je zdrava, nebo se prijde na pricinu. Kdyz jsme meli nemocnyho psa - byl v poho, behal, vsechno dobry, pak se to jeden den zhorsilo tak, ze nemohl skoro chodit - ze dne na den!! - jeli jsme k vetovi, stravili tam asi pet hodin, nemohl na nic prijit - nakonec operace a bohuzel i uspani, mel dost velkej nador na slinivce a jatrech - sam vet to prirovnal ke kvetaku. Za to vsechno 3000,–, myslim si ze nejlepsi veterinar v okoli, zkus hledat jinde a vyzaduj ten krevni test. Bud tam neco bude, da se to resit a budete spokojeny ty i kocka, nebo se nenajde nic a holt je to starim, no a nebo nikam nepujdes, resit se to nebude a muzes si akorat tak stezovat na emimi ![]()
@L92 ale já jsem přece neřekla, že se o ní špatně stará, nebo ji zanedbává, já taky vím jaký to je, jen to nebyla stará kočka, souhlasím s tebou, může to být stáří a nemusí to mít další příčinu, ale stojím si za tím, že krevní rozbor je základ, pokud vyjdou všechny hodnoty v normě, pak teprve se dá říct, že je to zřejmě jenom tím stářím…
Ale jak říká @samuelle kočce něco odchází a je potřeba zjistit co, nebo u nás mě doktorka strašila, že mi neslibuje, že to dopadne dobře, protože jsme vlastně nevěděli přesně co mu je, jen vyšli špatně ty testy, dostal antibiotika a ještě další léky, pár týdnů byl na dietě a vše bylo v pořádku. Třeba by i tady stačilo něco přeléčit.
@samuelle píše:
Zakladatelko nedá se svítit, kočce viditelně něco je i když dle tvých slov se netrápí. Čapni milou kočku do přepravky a jeď s ní na veterinu a nejlépe na tu, která ti udělá krevní testy. Bez nich je to věštění z křišťálové kouleKočce nejspíš něco odchází, toto není normální…mohou to být ledviny, játra i ta cukrovka. Krevní testy jsou prostě základ, od nich se pak dá odpíchnout a stanovit další postup. Takhle jen čekáte a trápíte se všichni
dekuji za prispevek, hypoteticky - jsem na veterine, zjistim cukrovku- co pak? zjistim rakovinu.. zjistim odchazejici ledviny, jatra.. co pak? mam tu kocku rada, ji dobre uidlo a cely zivot mela krasny, ale prece neodepru detem jidlo nebo boty na zimu, abych platila drahou lecbu s nejistym vysledkem. Odepru sobe, ale nemuzu brat rodine. Vem si, jake by to bylo u 90 ti leteho cloveka? Tatinka, mámu, prarodice bych si vzala k sobe a starala se az do konce, ale kocka? nechci at to zni, tak jak to zni, nevim, jak to napsat diplomaticteji. mam kocku rada, nechci at strada, viditelne netrpi, ale nemam penize na dalsi lecbu. Vemu ji k veterinari, necham udelat ty testy at vime, jestli to neni trebas banalita.. ale co kdyz nebude…