Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Heinich píše:
Někteří lidé totiž nemyslí a pořizují si zvířata aniž by věděli, co to obnáší. Pokud by záleželo jen na mě, nic si nepořizuji.
myslis, ze je to muj pripad, nebo jen spamujes?
@MarieOVMUC píše:
myslis, ze je to muj pripad, nebo jen spamujes?
Jak vidíš, je to přímá reakce na příspěvek od Veronika67. Proč by to měl být spam??
@Heinich zvíře je i radost i starost a holt veterina není nic levnýho, s tím ale člověk musí počítat. Kočka není věc a i ona potřebuje péči. @MarieOVMUC Když nemáš pomalu na jídlo pro děti, proč si teda pořizuješ kočku?
nechápu, prostě ji nech vyšetřit a uvidíš, ale dle mě je prostě jen stará a chce v klidu dožít. Tak jako budeš chtít ty v klidu dožít za pár desítek let. Je mě té kočky docela líto
My měli doma kočky vždycky, utráceli jsme taky, ale pouze pokud měla kočka opravdu nemoc, např. peritonitidu, která se nedá léčit nebo když nám ji nějakej dobrák otrávil, jinak všechny kočičky umřely na stáří a nijak netrpěly a byly určitě rády, že byly s náma do poslední chvilky, i když se počůravaly. Neboj, pokud se počůrává nebude to už dlouho trvat a pojde.
@veronika67 píše:
@Heinich zvíře je i radost i starost a holt veterina není nic levnýho, s tím ale člověk musí počítat. Kočka není věc a i ona potřebuje péči. @MarieOVMUC Když nemáš pomalu na jídlo pro děti, proč si teda pořizuješ kočku?nechápu, prostě ji nech vyšetřit a uvidíš, ale dle mě je prostě jen stará a chce v klidu dožít. Tak jako budeš chtít ty v klidu dožít za pár desítek let. Je mě té kočky docela líto
My měli doma kočky vždycky, utráceli jsme taky, ale pouze pokud měla kočka opravdu nemoc, např. peritonitidu, která se nedá léčit nebo když nám ji nějakej dobrák otrávil, jinak všechny kočičky umřely na stáří a nijak netrpěly a byly určitě rády, že byly s náma do poslední chvilky, i když se počůravaly. Neboj, pokud se počůrává nebude to už dlouho trvat a pojde.
ty jsi vtipna, mam kocka 15 let. Tedka mame hodne vyssi vydaje, tak neni na rozhazovani, kde pisu, ze nemam na jidlo pro deti?
@veronika67 diky jedincum jak jsi ty… skoda mluvit…
trapas tohle…
@MarieOVMUC psala jsi, že kdybys ji léčila tak nedáš dětem najíst…jo chápu, ale ona ta veterina není až tak nákladná, jen si najdi slušnýho veterináře, dát za papírky a prohlídku 1000 Kč je dost přestřel, já naposledy dávala 650 Kč za celkový rozbor krve a antibiotika. Takže tě vzali pěkně na hůl.
@MarieOVMUC škoda mluvit o tobě, máš zvíře tak se o něj proboha postarej…ptala ses na názor, tak se nediv, že ti někdo dá i takovej, kterej se ti nelíbí.
@veronika67 píše:
@MarieOVMUC psala jsi, že kdybys ji léčila tak nedáš dětem najíst…jo chápu, ale ona ta veterina není až tak nákladná, jen si najdi slušnýho veterináře, dát za papírky a prohlídku 1000 Kč je dost přestřel, já naposledy dávala 650 Kč za celkový rozbor krve a antibiotika. Takže tě vzali pěkně na hůl.
nezlob se na me, ale vis velke hnede a pachnouci a maximalne me tak muzes nastvat, coz jsem si pred casem slibila, ze nebude. Vim, kdyz jsem asi pred deseti lety lecila kocoura na zanet mocaku, stalo to dohromady se vsemi komplikacemi pres 5 tisic. Ne, opravdu nemam na to, abych tedka takle lecila kocku, ktera nijak netrpi. Ano zajdu k veterinari znova, asi k jinemu, co neni tak drahy a zjistim, co a jak.
@veronika67 píše:
@MarieOVMUC škoda mluvit o tobě, máš zvíře tak se o něj proboha postarej…ptala ses na názor, tak se nediv, že ti někdo dá i takovej, kterej se ti nelíbí.
jaky nazor, co se mi nelibi, vis prd a snazis se soudit - to neni nazor ani pomoc, o kterou jsem prosila, tak ano pomasirovala sis ego, jsi dulezita, jak okap na pousti, tak si to uzij a bez pomahat nekde, kde si z tebe neudelaji legraci.
Kočka sice není věc, ale podobně jako věc se pořizuje. To znamená, dá se ovlivnit její pořízení. Problém může nastat tehdy, pokud byla pořízena někým jiným..
Ty jo, už to tady trošku přeháníte, ne
Vždyť má tu kočku 15 let!!! Kolika z vás se tolik kočka dožije??? 15 let se o kočku starala, vozila jí k veterináři a najednou se o zvíře neumí postarat a já nevím, co ještě?
U cukrovky většinou je abnormální žíznivost. Pokud píšeš, že pije normálně jako dřív, tak by to mělo být v pořádku. Být tebou, tak na veterinu asi zavolám a zeptám se. Jak s odběrem moči, s vyšetřením, kolik by to stálo… Určitě budete mít těch veterin kolem víc, tak se zkus porozhlídnout nebo pozeptat, jestli někde není nějaká levnější. Ono se to opravdu bude lišit docela hodně. Nám se vyplatí jezdit jinam a to máme místního veterináře deset minut pěšky od baráku.
@MarieOVMUC jojo jen si nadávej
já ti napsala co máš dělat…nemám ráda lidi, co mají zvíře a jakmile je problém už by ho uspávali. Nazdar!
@Heinich píše:
Kočka sice není věc, ale podobně jako věc se pořizuje. To znamená, dá se ovlivnit její pořízení. Problém může nastat tehdy, pokud byla pořízena někým jiným..
Je vidět, jak tě štve, že doma tu kočku máte. Ale za to zakladatelka této diskuze nemůže a pokud hledáš nějaké info, abys mohl přítelkyni (manželce) předhazovat, jak si jednou s kočkou užijete své, tak je mi jí předem líto. už doma kočku máte, tak se s tím prostě smiř a místo hledání proti (na které už je pozdě) se zkus soustředit na to, jak si tu kočku zamilovat, abyste konečně mohli být všichni spokojeni ![]()
@Amys píše:
Je vidět, jak tě štve, že doma tu kočku máte. Ale za to zakladatelka této diskuze nemůže a pokud hledáš nějaké info, abys mohl přítelkyni (manželce) předhazovat, jak si jednou s kočkou užijete své, tak je mi jí předem líto. už doma kočku máte, tak se s tím prostě smiř a místo hledání proti (na které už je pozdě) se zkus soustředit na to, jak si tu kočku zamilovat, abyste konečně mohli být všichni spokojeni
Proti by tehdy znamenalo její zahubení, takže žádnou volbu jsem bohužel neměl. A díky za radu „soustředit se na to, abych si jí zamiloval“..
@Amys nám se kočky dožily kolem 18-20 let, ale o to nejde. Ano stará se, ale mohla si odpustit kecy o uspání atd. Mě by tohle ani nenapadlo, tak stejně jako nemůže vědět, jestli kočku něco nebolí. Proto je potřeba jít k lékaři. Když ji něco bolí, taky k němu jde. Že někde dala 1000 Kč, co to v dnešní době je, nic! Holt každá sranda něco stojí. Nám kočku rozthal pes, dr. řekl, že ji utratí, já jsem byla proti, protože šance na záchranu tam byla, tak strávila týden ve špitále, stálo nás to 15000,ale kočka žila dalších 10 let. A umřela pak na infarkt asi v 17 letech.