Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jen teda musím říct, že Keša má taky svý mínusy, ale na druhou stranu je s holkama kámoš, ony tedy vědí, jak se chovat k pejskům, ale i on je k nim mimořádně hodný a tolerantní a od Elinky si nechá líbit vše - tedy ne, že by ho trápila, ale občas ho třeba chňapne za vodítko a vodí si ho. Nebo se s ním jde tulit…
Ji tedy taky nejvíc miluje…
Jo, Tobi se taky nechá rasit.
Bára v dobré víře, ale kolikrát mám strach, aby mu něco neudělala. Pořád zasahuju… Už se naučil aspoň zavrčet, že do pelechu a na hlavu mu gumového osla fakt dávat nemá. Ale jí je to fuk, ví, že jí nic neudělá, vleze tam a on stejně leží a max radši zdrhne
.
Však důkaz ![]()
http://img5.rajce.idnes.cz/…baja_002.jpg
Tuhle jsem jela na logopedii se staršíma holkama, Eli zůstala doma s babičkou - po návratu jsem ji našla spící v psí boudě… Teda ta psí bouda je v kuchyni…
Lesi já si taky myslím,že bude hodně záležet na tom jakou bude mít pejsek povahu,když se vám to povede,tak si myslím,že se spoli zabaví a budete moci odejít a oni spolu počkají,vždyť tak to máme my.Jezevčík vždy hrozně štěkal když jsme odcházeli,sousedi si stěžovali a jak k němu přibyl jorkšír tak je klid na všech stranách,prostě si vystačí.
A my museli pořád Davču odhánět od psích misek,jednou jsme ho načapali s granulí v puse a cákajícího se v misce s vodou,je to pro něj jako magnet,teda bylo teď když jsou venku dal s tím pokoj. ![]()
Les,
my měli 2 psi a až na náklady u veterináře a žrádlo a převoz - byli velcí
to bylo super. Závazek stejnej jako s jendím : procházky a td, ale zabavili se spolu pěkně
jen to byla trága, když Peggy umřela a zůstal pak jeden sám.....moc byl smutnej …ale to je život no.
Ale s vaší velikostí
Bych prostě koupila parťáka ![]()
hojda lesi
dva psi jsou urcite lepsi jak jeden…i kdyz bys je potrebovala nechat samy doma tak se spolu budou citit lip. raslove byvaji docela magori..tak mate stesti ze mate pohodare…ja bych klidne do utulkacka sla…jsou to nesmirne vdecny psi..ale chce to dobre vybirat…k uz dospelymu psu se ti bude vzdycky lip porizovat stene…idealni kombinace je fenka a kastrovany pejsek aby spolu dobre vychazeli.
my mame doma dve nemecky dogy holky a jednoho utulkacka kastrovanyho (sarplanince cca 50kg) a je tu klid. spinkaji si na gaucu a jsou to milackove. aaaale podotykam ze ND jsou doma zlaticka…vetsinou cely den spi. a ten utulkacek…byl v silenym stavu..mel pet let..postrelenou nohu..breberky..byl zacervenej…a mel jen 17kg!!! je z nej nejvdecnejsi dedek pod sluncem..uz ma 12
jinak mame teda taky ZOO
psi kocky papousky kozy ovce kone…atd
do byvaku smi ale jen psi
mejte se krasne a preju dobrou ruku pri vyberu M.
paradise: a at si malej da…granule nejsou jedovaty..my vyrustali na slepicakach, kaficku z hliny a nejvetsi pochoutka bylo krast jidlo prasatum ![]()
Lesi
máme doma 6 hafáčů…všichni se dobře snesou, i s dětma není žádný problém ![]()
Dost záleží na plemeni a povaze pejska…Osobně si myslím, že 2 psi jsou lepší než jeden…ta práce a starosti jsou stejné jako při jednom..
Hafáči dost přilnout k malým dětem…Pozoruju u nás, že jsou velmi (všech 6 ) protektivní a hlídaj je…Dávají pozor kdo se k nim v parku přichomejtne ![]()
Jinak fotečky jsou moc krásné!!!!! ![]()
Ahojda, máme kokříka a fenečku - je to kříženec retrívra s berňákem. Já dva pesjky doporučuju, nedokážu si představit, co by kokřík dělal kdyby byl sám, když máme teď doma i miminko, asi by dost žárlil. Takhle se ti dva naši bafíci předhání, kdo mi „pomůže“ a kdo hlídá kočárek. Když jsem v koupelně, tak mi chodí říkat, že je malá vzhůru.. a když malá brečí, tak jsou oba zalezlí pod stolem, jakože oni za to nemůžou;) Takže zvládnout se to dá i s mimčem, jak už tady někdo psal, tak je to dost na uklízení, ale zase taková hrůza to není. Jen nemáme nikde koberce a já každý den stírám, a ráno a večer ještě vysávám, ale fakticky to nezabere tolik času ![]()
M.
DObrý den,
Chtěla bych se zeptat,nemáte někdo zkušenosti s výchovou 2 jezevčíků?? … nám umřel a jelikož se nám strašně stýská chtěli bychom si pořídit nového.A mysleli jsme,že bychom si mohli vzít 2,ale bojíme se výchovy,že neudou poslouchat a tak.
Lesina píše:My byli doma 4 děti a 2 psi a podotýkám že v bytě 3+1… hold se musi chodit na delší procházky utaháš tím všechny a častěji luxovat kvůli chlupům…
Holky, nemáte někdo zkušenost se dvěma psy v domácnosti?Měli jsme kokršpanělku, která by vedle sebe jiného pejska nestrpěla - teda strpěla, ale jen na návštěvu, ne natrvalo, byla na nás velmi fixovaná a i když jsme se přestěhovali z bytu do domečku, pro ni se nic nezměnilo - zahradu ignorovala. Pak nám bohužel zemřela (ještě pořád nám právě ona moc chybí) a my jsme bez psího kamaráda dlouho nevydrželi, máme malého Jacka Russela Teriéra.
Je to hodný pejsek, na svoji rasu poněkud poseroutka, ale je s námi je už docela sehraný. Jen je na něm moc vidět, že mu chybí smečka. No a já to v sobě cítím už docela dlouho, chlop to vyslovil poprvé včera - prostě uvažujem o druhém pejskovi. Jenže tři děti, dva psi… Není to moc? A nezlikviduje nám smečkka domácnost?
Tak se ptám po zkušenostech ostatních. Máte doma někdo dvě psiska? A jak to jde dohromady s dětma?
L.
Error píše:
DObrý den,Chtěla bych se zeptat,nemáte někdo zkušenosti s výchovou 2 jezevčíků?? … nám umřel a jelikož se nám strašně stýská chtěli bychom si pořídit nového.A mysleli jsme,že bychom si mohli vzít 2,ale bojíme se výchovy,že neudou poslouchat a tak.
Pořádně to promyslete, osobně bych do toho nešla. Výchova jednoho psa dá zabrat, natož dvou štěňat najednou. Vytvoří si spolu smečku a budou na vás dlabat, bude to chtít je brát ven i samostatně a učit, vychovávat, cvičit, usměrňovat… Spousta práce!
Nejlepší je pořídit druhého psa ve chvíli, kdy je tomu prvnímu aspoň 2 roky a už je vychovaný.
Máme Německého Křepeláka je to pes lovecký,ale máme problém.Syn si pořídil Kokra.Odjíždí služebně do zahraničí.Budeme tedy hlídat.Nejhorší je,že náš Křepelák se nesnese s Kokrem.Jsou to pejcí.Kdo může poradit,jak to udělat,aby se neprali.Vždycky musí být jeden zavřený.Děkuji
@zulika píše:
Máme Německého Křepeláka je to pes lovecký,ale máme problém.Syn si pořídil Kokra.Odjíždí služebně do zahraničí.Budeme tedy hlídat.Nejhorší je,že náš Křepelák se nesnese s Kokrem.Jsou to pejcí.Kdo může poradit,jak to udělat,aby se neprali.Vždycky musí být jeden zavřený.Děkuji
Už jste nejspíš prošvihli to seznámení a psi se nemají rádi, takže to bude náročnější, ale jde to. Jde o to, že ty musíš jasný šéf smečky, který žádné rvaní nestrpí. Ne tím, že psy zmydlíš, ale svou rozhodností, rázností a důsledností. Jakékoliv vzájemné prudění utneš už v zárodku.
Psům nasaď košíky a vezmi je na celodenní výlet, oba dva, nenuť je do kontaktu, na vodítkách, ať si ťapou. Večer dojdeš domů, oni budou unavení, nech je rovnou spolu, pořád s košíkama, a nenápadně hlídej. V době nepřítomnosti je odděl.
Základem je psy maximálně unavit, zároveň jim dát pocit že jsou v jedné smečce (společný výlet- pochod - pod tvým velením) a že ty velíš a oni tě musí respektovat.
Ahoj,taky mám dva psíky.(labradora-)starší 5 letý pes a německou dogu (rok)
Labrador štěně ze začátku dost napadal(tekla i krev) např kvuůli hračce…Dost štěne vychovával a chtěl zůstat boss ve smečce(psů) Dopalo to tak,že jsem nechala labíka vykastrovat a jeho chování se dost uklidnilo
Nakonec spolu spí na pelíšku,hrají si…a snad budou kamarádi i nadále. Často chodíme na procházky(jak společně,tak každý zvlášt-unaví se)
Chodíme na cvičák,koupat se… ![]()
Všechno je to náročnější,ale…stojí to za to.
Jsem ve 20tt a jsem zvědavá jak to kluci zvládnou psychicky…Snad bude všechno dobrý ![]()
Větsinou jsem měla psů i víc, ale to bylo na baraku
jinak ted mame v malem bytě dvě fenule. Pro mně idealní stav ![]()
Naše zlatíčky