Dva psi?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1762
9.10.17 12:06

Dospělý pes a štěně

Ahoj holky,
zase píšu o radu. Máme doma Elzu, které jsou 4 roky, totální závislák na mně. Pořizovala jsem si ji já, cvičila já, venčila já atd. Pak jsem začala běhat agility, dceři se to zalíbilo a Elzu mi sebrala. Což ale není tak jednoduché, protože Elza jí klidně uteče z parkuru za mnou atd.
Takže padlo rozhodnutí, že pořídíme druhého, ten bude dcery, bude ho cvičit a běhat agi s ní, já si vezmu Elzu. Štěně máme doma od pátku a je to ďábel a totálně ji převálcuje, i když je menší. Jde spíš o psychickou převahu než fyzickou. Štěně si chce s Elzou hrát, jenže ona nechce a přijde mi, že hrozně trpí, že tady to štěně je. Dřív by pro tenisák udělala první poslední, teď ho raději přenechá štěněti, když vidí, že za ním běží taky. Snažím se si štěně moc nevšímat a věnovat se Elze, ale ona je stejně smutná.
Ani nevím, proč to píšu, protože rada asi neexistuje. Ale trpím, když vím, jak byla veselá a teď nic. Zvykne si? Ani nevíte, jakou bych měla radost, kdyby si spolu hrály. Teď tu spí, každá na jednom konci gauče a vypadá to jako idylka.
Díky za přečtení,
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
9.10.17 12:13

@Halka :mavam: my jsme takova psi rodina a neboj se, určitě si zvykne :-) zezacatku bude dělat komedie to znam (proste žárlí :-) nechte je spolu ať si na sebe zvykají a,,vyřídí si to''

• Citovat
  • Upravit
1762
9.10.17 12:21

To přesně potřebuju slyšet. Elzu miluju nadevše (doufám, že to nebudou číst děti :-)) a ničí mě, když si představím, že by měla trpět. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
9.10.17 12:28

@Halka netrpí psi jsou komedianti :D ale chce to zachovat řád, jako ze první pes zůstane vždy ve všem první - dostane první do misky, jako prvni nějakou dobrotu a pak hned i ten druhy, takhle jsme to dělali my

• Citovat
  • Upravit
1762
9.10.17 12:35

Dobrá rada, díky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59360
9.10.17 12:37

@Halka máte jí doma chvilku tak uvidíte, do 14 dní by to mělo být ok. U nás se to nezlepšilo :?. Mladší bude asi dominantní a hlavně žárlivka, takže když hladím starší mladší okamžitě je tam taky :lol:. Ty první dny byly ale hrůza, starší se jí bála a to věkově jsou skoro o 2r. Hodně se to zlepšilo po prvním hárání mladší ale je na mě šíleně závislá takže starší se klidí jinam. Večer spolu v pelechu leží, mladší jí má ráda ale chce si pořád hrát a na starší je vidět že si raději někam zaleze a spí :lol:. Musíte počítat i s tím že si nesednou. Skoro po roce jsem si pustila video od chovatelky a ona tohle dělala i na sourozence jenže tenkrát mě to divné nepřišlo, že je odstrčila od chovatelky aby byla hlazena jen on, že vyhrávala v přetahování o hračku. Ale zase byla zvyklá být s větším počtem psů tak i tady to tak brala. Sotva jsem jí přinesla, proběhla byt a úplně v klidu si pak lehla do cizího pelechu :mrgreen: Fakt jako kdyby tady žila už rok a ne že je tu první den, cizí lidé, prostředí? Nevím jestli si spolu hrají, přetahují se o hračku, mladší je větší takže výhru má většinou jistou :lol: A kolikrát leží a najednou řev a už jsou v sobě :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
9.10.17 12:48

No jo, uvidíme. Teď se mladá protáhla a omylem kopla do Elzy, ta zavrčela a klidila se z gauče. Naštěstí má pelech na parapatě, kam štěně nevyskočí a i jí zakazujeme tam chodit, tak tam snad bude mít Elza klid, když se bude chtít uklidit. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
9.10.17 13:29

Určitě si sednou :-) je potřeba, aby si to vyřídily mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný