Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zdravím, právě jsem uzavřený v bytě, jelikož, nikoliv mou vinou na ně byla uvalena osobní karanténa. Z médií je jasné, že v nejbližší době se karanténa rozšíří a podsoutpíme ji všichni.
Aby toho nebylo málo, reálně mi hrozí, že skončím (alespoň dočasně) na ÚP, můj obor zkrátka tuto krizi nemá šanci ustát (cestovní ruch)…
Jak si můžu potřebné formality zařídit, když mi osobní bude navazovat na tu celostátní? ![]()
@nicolos nijak, je to mimoradna situace, vsechny terminy se posunou a bude se resit, az karantena skonci
Nijak, úřady to budou muset vydržet. Jenom by měli vymyslet, z čeho budou někteří lidé vůbec žít, pokud tohle bude trvat několik měsíců.
@PaníBovaryová píše:
Nijak, úřady to budou muset vydržet. Jenom by měli vymyslet, z čeho budou někteří lidé vůbec žít, pokud tohle bude trvat několik měsíců.
No právě o to mi jde
Není lepší hledat informace přímo u zdroje?
https://www.uradprace.cz/
A co treba pockat az se neco rozhodne a bude se vedet co se bude smet a co ne??
Tak nás to třeba určitě položí. Taky dělám v cestovním ruchu. Podnikame s muzem spolu. Ne tak dlouho, abychom stihli vydělat zásoby. Provoz už měsíc dotujeme a máme už jen na tento měsíc. K tomu všemu musíme vracet provize za zrušené zájezdy. Nemůžu teď sehnat ani práci, abychom měli alespoň nějaký příjem, protože nemám potravinářský průkaz, lékař mi ho teď nevystaví a všude kromě potravin teď stopli přijímání zaměstnanců. Asi půjdeme zebrat.
Na úžasný úvěr od státu taky nedosáhneme, protože zatím vracíme peníze jen ve výši cca 120 tisíc. A úvěr nelze využít na předpokládaný uslý zisk, který za unor, březen a duben dělá cca 700 tisic. Vubec nemyslim, z ceho zaplatime odstupné. Banka taky nepřipadá v uvahu, jsme momentálně nejrizikovejsi skupina.
Nemit deti, tak si to snad hodim.
Hm, jestli nekdo predpokladal zisk 700 tis za cca 3 mesice a nebyl schopen si nasporit, jedine dobre, ze dal nebude podnikat.
Financni gramotnost je v tomto pripade cista nula.
@Jogrr píše:
Hm, jestli nekdo predpokladal zisk 700 tis za cca 3 mesice a nebyl schopen si nasporit, jedine dobre, ze dal nebude podnikat.
Financni gramotnost je v tomto pripade cista nula.
Bohužel musím souhlasit, v mém případě jde pouze o výpadek mzdy, úspory nějaké mám a s pomocí rodiny to s přítelkyní musíme zvládnout
@PaníBovaryová píše:
Zítra mam termín na úřadě, konci mi mateřská. Taky jsem zvedava, jak to dopadne…
@GabinkaCh píše:
Ale podniky určitě nezavřou, že?
Myslíte li podniky, jako podniky
, tak ty jedou na eskort
@Anonymní píše:
Tak nás to třeba určitě položí. Taky dělám v cestovním ruchu. Podnikame s muzem spolu. Ne tak dlouho, abychom stihli vydělat zásoby. Provoz už měsíc dotujeme a máme už jen na tento měsíc. K tomu všemu musíme vracet provize za zrušené zájezdy. Nemůžu teď sehnat ani práci, abychom měli alespoň nějaký příjem, protože nemám potravinářský průkaz, lékař mi ho teď nevystaví a všude kromě potravin teď stopli přijímání zaměstnanců. Asi půjdeme zebrat.Na úžasný úvěr od státu taky nedosáhneme, protože zatím vracíme peníze jen ve výši cca 120 tisíc. A úvěr nelze využít na předpokládaný uslý zisk, který za unor, březen a duben dělá cca 700 tisic. Vubec nemyslim, z ceho zaplatime odstupné. Banka taky nepřipadá v uvahu, jsme momentálně nejrizikovejsi skupina.
Nemit deti, tak si to snad hodim.
Je dobře že koncite s podnikáním. Příště by bylo vhodné si před podnikáním něco nastudovat, ať víš co to obnáší. Minimálně průzkum trhu, ať víte že vaše podnikání je díra na trhu a minimálně půl mega úspor, každé podnikání dotujes nejméně tři roky, pokud to jde dobře, pokud ne delší dobu.
@Jogrr ne cisty zisk. Jelikoz nase mesicni naklady jsou 250 000, skutečně to zatím nebylo na naspoření, ale na to, abychom zvladali vse proplatit. Nehledě na to, že toto a léto jsou měsíce, kdy bychom jindy vydelali víc, než v ostatní měsíce. Ještě pořád jsme v tomto světle finančně negramotni?
Máme kolem sebe poměrně dost OSVČ, ale nikdo není tak za vodou, aby bez jediné koruny příjmu a ještě s vrácením již vydelanych peněz mohl živit firmu víc, jak 3 měsíce. My měli na dva. Možná ti, kteří podnikají v delším horizontu. Každopádně pokud by to tak opravdu bylo, proč by se klepali majitelé restauraci, hospod, hotelu, penzionu, květinářství.. Strachy z budoucnosti?