Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj, jste na tom někdo stejně? Za měsíc mám termín porodu, takže reálně to může přijít kdykoliv. Porodnicko - gynekologické oddělení v sousedním městě (Frýdek - Místek) je v karanténě, takže veškeré pacientky míří do ostravských nemocnic.
Jsem docela v prdeli, těhotenství začalo tím, že jsem měla vnitřní krvácení, operace, obavy o malé mimino, chudokrevnost, slabost, do toho batole.
Teď malému rostou zoubky, jobovky se celkem valí, zemřela mi gynekoložka, s nikým se v podstatě teď nebudu stýkat, máma z bezpečnostních důvodů taky nechce chodit na návštěvy.
Máte některá taky pocit, že vám hrábne? Manžel bude asi chodit do práce, je ze mně už na nervy, říká, že každým dnem chátrám, nic mě nebaví, malý vstává o půl páté, rostou mu zoubky.
Mám strach z porodu, předchozí nebyl moc idylický (3 dny) a vize toho, jak se v nemocnici bojím každého, kdo kýchne, a kolem chodí zdravotníci v respirátorech, mě děsí…
Vím, že rada neexistuje, ani opít se nemůžu
, jen mě napadlo, jestli je nás víc, potřebovala jsem se vypsat…
Taky se mi porod blíží a mám sakra strach. Nechci u porodu být sama - ten první byl náročný a bez manžela bych to asi nedala.
Manžel si děla srandu, ze kdyžtak budu na sále držet mobil a hodím videohovor. Ale děsím se co bude.
Termín mám za měsíc, pravděpodobně nebudu mít hlídání pro děti = budu u porodu i na šestinedělí pouze s dítětem. Nedá se nic dělat.
Možná budu muset mít plánovaný CŘ, což možná bude nakonec výhra (z hlediska logistiky).
Jsou horší věci než být sama u porodu, to zvládneme ![]()
Ja mam porod v tomhle tydnu, nemocnice vyhlasila porody bez manzela
manzel ma dovolenou a bude s mladsi doma…
Holky strašně vam všem moc držím palec at vam to vsem dobře a bez problémů dopadne. Situace je teď špatná ale zvládnete to ![]()
Já mám spíše obavy, aby kvůli nějakému blbounovi nebyla porodnice v karantene. To by byl teprve průšvih.
Otec u porodu je to poslední co popravdě teď resim.
@35ja píše:
Holky strašně vam všem moc držím palec at vam to vsem dobře a bez problémů dopadne. Situace je teď špatná ale zvládnete to
Děkuji ![]()
Taky jsem ve stresu mám termín za dva týdny a taky nevím co bude jestli bude karanténa pro celou ČR tak jen kontroly jsou docela problém když chodím do jiného města a někdo mě tam musí vozit pak porod a to všechno být někde v porodnici a mít strach aby mě třeba i personál nenakazil no sranda už ať je to za mnou a jsem doma
@veselamuchomurka
Si to ctu a rikam si, jestli sem to nepsala ja
za mesic rodim, od zacatku tehotenstvi jena jobovka za druhou (vcetne hodpitalizace, krvaceni, reseni pate nemoci, ktera je pro tehotne velmi nebezpecna a muzu pokracovat dal), vzdy si reknu, ted uz musi byt lip!! A je cim dal hur
Vsechny me jistoty se hrouti jako domecek z karet a nestiham se na to male ani tesit. K tomu mam taky jeste jedno dite, nyni uplne bez hlidani (tchyne ktera jedina hlida pracuje v nemocnici a rekla, ze bude lepsi se ted nevidat), plus do toho jeste spravujeme baracek, v jinen meste, takze nevime, jak by to bylo v pripade karanteny, ale prace by se asi zastavily a misto krásneho leta v domecku se zahradou budu mit novorozence a triletaka zavreneho v byte v 3.patre. To ze dcera ma ted extremni obdobi vzdoru a je to kazdodenni boj o preziti uz pomalu beru jako nejmensi problem, ackoliv z ni mam nekdy chut skocit z okna
prvni porod byl strasny, druheho se bojim jak cert krize, sesypala sem se kdyz se zacali rojit informace o zakazu otcu u porodu (kdy ja jako celozivotni pesimista
verim jedine v to, ze za mesic to bude uz zakazane uplne vsude a rozhodne si nemyslim jako mnozi ze za mesic bude po epidemii). Do toho nonstop strach o to male v brichu, pak vycitky ze mam stres a strach a ublizuju mu tim
plus dcera byla dost narocna takze sem doufala ze druhe se narodi miminko andílek a konecne si to budu moct uzit, ale silne pochybuju, ze to co posledni pulrok prožívám a jak se citim by mohlo mit za vysledek klidne spokojene miminko
asi jsem Te neuklidnila, ale rikam: nejsi v tom sama!!:-D ![]()
@veselamuchomurka píše:
Ahoj, jste na tom někdo stejně? Za měsíc mám termín porodu, takže reálně to může přijít kdykoliv. Porodnicko - gynekologické oddělení v sousedním městě (Frýdek - Místek) je v karanténě, takže veškeré pacientky míří do ostravských nemocnic.
Jsem docela v prdeli, těhotenství začalo tím, že jsem měla vnitřní krvácení, operace, obavy o malé mimino, chudokrevnost, slabost, do toho batole.
Teď malému rostou zoubky, jobovky se celkem valí, zemřela mi gynekoložka, s nikým se v podstatě teď nebudu stýkat, máma z bezpečnostních důvodů taky nechce chodit na návštěvy.
Máte některá taky pocit, že vám hrábne? Manžel bude asi chodit do práce, je ze mně už na nervy, říká, že každým dnem chátrám, nic mě nebaví, malý vstává o půl páté, rostou mu zoubky.
Mám strach z porodu, předchozí nebyl moc idylický (3 dny) a vize toho, jak se v nemocnici bojím každého, kdo kýchne, a kolem chodí zdravotníci v respirátorech, mě děsí…
Vím, že rada neexistuje, ani opít se nemůžu, jen mě napadlo, jestli je nás víc, potřebovala jsem se vypsat…
Holky neřešte kraviny, zbytečný stres není na místě, z pozice zaměstnance nemocnice, jsou tátové u porodu to poslední co se tam řeší. Rapidně ubývá personálu, buđ jsou v karanténě nebo hlídají děti, nedostatek ochranných pomůcek atd.,zákaz dovolených, takže se spíš připravujeme, že tam budem snad i přespávat, abychom vykryly směny, počítám, že příštích 14 dnů rozhodne.
@toma0105 to věřím když jsem byla na poslední kontrole ve středu v porodnici chudina sestřička nevěděla co dřív běhala tam jak hadr na holi a nevěděla co dřív
Holky všem přeji hodně sil, vše zvládnete a jste brzy s miminkem doma
![]()
@lovean píše:
@toma0105 to věřím když jsem byla na poslední kontrole ve středu v porodnici chudina sestřička nevěděla co dřív běhala tam jak hadr na holi a nevěděla co dřív
Musíme to nějak zvládnout, věřím, že i maminky to bez tatínků zvládnou a mimina si užijí až doma, situace je vážná a opatření jsou na místě. Taky nejsme nadšení z toho, že máme veškeré ochranné pomůcky na příděl, pan Babiš kecá, že je všude dostatek.
Holky pevné věřím, že vám to dopadne dobře a porod proběhne ok! Je to situace na hov. o a vaše obavy naprosto chápu, ale určitě to dopadne dobře! Přeji vám ať to všechno zvládnete! ![]()
Díky za podporu… Otce u porodu už neřeším, spíš se bojím o malé…