Celoživotní vzdělávání

9
6.11.12 13:30

celoživotní vzdělávání

Ahoj, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s celoživotním vzděláváním na VŠ. Jedná se mi přímo o studium Mgr. na dva roky (po Bc.), kdy první rok platíte školené v rámci celoživotního vzdělávání a ukončíte osvědčením a druhý rok vás vezmou do kombinovaného studia - platit už nemusíte a ukončíte státnicemi. Prý vám jen převedou kredity… Děkuji za iformace :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6.11.12 13:44

Ahoj, a jsi si jistá, že by byl první rok toho celoživotka jako součást už studia Mgr.? Já jsem myslela, že to se vždy bralo jako nultý ročník, příprava na přijímačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.12 13:45

Ahoj, tohle je dost zrádné. U náš na škole to takhle fungovalo, v průbehu minulého roku ale zničehonic změnily podmínky a i celoživoťáci, kteří měli po splnění kreditů nastoupit rovnou do druháku, museli skládat přijímačky a museli je úspěšně složit. Pak je přijali a uznali kredity. Ale stálo je to strašné nervy a některé, kteří nebyli úspěšní, i peníze a promarněný rok.

Takhle to funguje dost často, nejenom u nás, takže já důrazně doporučuju si ty podmínky dopředu zjistit a hlavně OVĚŘIT u někoho z minulého roku, protože školy jsou za účelem získání peněz schopni NEříct úplně vše :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.12 13:46

A kam se hlásíš?

• Citovat
  • Upravit
515
6.11.12 13:55

Ahoj, tak já jsem si v rámci celoživotního vždělávání udělala bakaláře. První tři roky se platili a pak, pokud byl splněný průměr - tuším 2,0 se automaticky přestoupilo dál. Rozdílové zkoušky dělali pouze ti studenti, kteří měli průměr nad 2,0. A přesně takto to funguje i u navazujícího magisterského vzdělání, tam se platí tuším dva semestry a zase je tam ten průměr a páťák se už neplatí ( jako druhák) Já jsem dělala ekonomickou fakultu pod Českou zemědělskou univerzitou - veřejnou správu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
6.11.12 13:58

Třeba já to měla tak, že školné jsem platila jen nějakou dobu při Bc. (resp. zaměstnavatel), část studia už jsem měla zdarma, a po státnicích bych dělala přijímačky na Mgr., a to bych už taky neplatila. (Bc. Jsem nedokončila, takže vše je jen teorie a ještě nějakej ten pátek stará.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.12 14:05

No, já zatím uvažuji, ale myslelala jsem, že zkusím Ostravu nebo Olomouc. Právě mám strach z toho, co tu bylo napsáno, že rok budu platit a ten další rok se nedostanu a rok a peníze budou fuč… Přijímačky jsou dost náročné a berou minimum lidí, např. letos na ten daný obor brali 13 lidí… kdyby to bylo podle průměru, jak píše maarlen, tak by to bylo lepší…

• Citovat
  • Upravit
750
6.11.12 14:20

Já v rámci celoživotního měla velké problémy, čekala jsem, že je to studium, kdy se bere, že student se bude více připravovat doma a plnit úkoly, protože mu to neumožňuje např. práce, ale nakonec mne dupali angličtináři za docházky, externisté si měnili zkoušky jak potřebovali a někdy to bylo do noci protože to spojili s denním studiem a člověk pak neměl např. spoj. Takže záleží asi jak to hodnotí studenti na daném oboru, kteří to mají za sebou. Já to nakonec vzdala :nevim: držím pěsti :kytka: (byla jsem ve Zlíně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
6.11.12 16:16
@Maarlen píše:
Ahoj, tak já jsem si v rámci celoživotního vždělávání udělala bakaláře. První tři roky se platili a pak, pokud byl splněný průměr - tuším 2,0 se automaticky přestoupilo dál. Rozdílové zkoušky dělali pouze ti studenti, kteří měli průměr nad 2,0. A přesně takto to funguje i u navazujícího magisterského vzdělání, tam se platí tuším dva semestry a zase je tam ten průměr a páťák se už neplatí ( jako druhák) Já jsem dělala ekonomickou fakultu pod Českou zemědělskou univerzitou - veřejnou správu

chtěla jsem napsat, že se platili první tři semestry, ne roky
já jsem s tímto vzděláním byla maximálně spokojená, vše běželo podle plánu, bylo to hodně o učení se doma, dělala jsem to při mateřský a mám to fakt vydřený, vždy víkend v semestru byl určitý předmět a pak za měsíc zkouška z něho, do toho se jako zápočty dělaly různé seminárky, prezentace a zkoušky probíhaly jako testy, ústní zkoušení či kombinace. Nebyla to sranda, ale jsem ráda, že jsem to dala, i když mě to stálo spoustu odříkání. Šla jsem do toho hlavně kvůli tomu, že to otevřeli v Táboře, kde jinak není možné si nějakou VŠ udělat a dojíždět jsem nikam nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
17.11.12 13:47
@Zoufal píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda máte někdo zkušenost s celoživotním vzděláváním na VŠ. Jedná se mi přímo o studium Mgr. na dva roky (po Bc.), kdy první rok platíte školené v rámci celoživotního vzdělávání a ukončíte osvědčením a druhý rok vás vezmou do kombinovaného studia - platit už nemusíte a ukončíte státnicemi. Prý vám jen převedou kredity… Děkuji za iformace :-).

Když uděláš řádně přijímačky, tak by to mělo být celé zadarmo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
23.9.17 15:44

No já v rámci celoživotního vzdělávání piluju angličtinu. A využívala jsem k tomu lektory z asterie a super, pokroky opravdu vidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
25.9.17 18:20

Ne Misko, ta je v Olomouci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie