Potrat ve 2.trimestru a návrat do školy

2.11.12 12:41

Potrat ve 2.trimestru a navrat do skoly

Ahoj holky. Jsem po potratu v 18tt, je to měsíc a porad to hrozně bolí. Ale píšu vám spíše kvůli škole. Jsem v posledním ročníku SŠ. Kvůli stresu jsem před 14dny navštívila psychologa. Bylo mi lépe, na jeho radu jsem mým učitelům řekla co se stalo, většina byla vstricna. Je to 3.týden co jsem zpět ve škole. Ale teď? Jedna učitelka mi dala čas do konce listopadu se vše naučit a dopsat. Ale dnes mi další učitelka řekla, ze v pondělí píšu na vše co jsem napsala. Pokud ne, tak budu neklasifikovana. Je toho tak 30stran A4, do toho píši z dalších tři předmětů… já tenhle tlak prostě po tom všem nezvladnu a do toho teď ještě úmrtí v rodinne. Chtěla bych vědět, co v 1.pololetí posledního ročníku znamená neklasifikace, co by to pro mě znamenalo a taky pokud tu je nebo byl na tom někdo podobně, jak jste to řešili? V pondělí jsem psala z práva a ačkoli jsem se vážně učila 3 dny…výsledek je 4-. Nemůžu se na to učení soustředit protože je toho moc. Potřebovala bych si ty testy nějak rozložit. A nevim, jestli mi vyjdou vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
684
2.11.12 12:47

Neznamena to nic. Pak budes mit doklasifikaci a naucis se to. Proste se sejde komise a vyzkousi te. To bude po vysvedceni pololetnim, na vyzu budes mít napsano enklasifikováno.
No je mi lito, co se ti stalo.
A ve skole vedeli, ze jsi tehotna?
Chystas se jit na VS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
2.11.12 12:47

Nestane se vůbec nic, pokud budeš neklasifikovaná, dostaneš termín zkoušky, která určí potom známku, která se dopíše na vysvědčení. Šla bych být Tebou přímo za vedením školy, a vysvětlila jim situaci, aby jste stanovili termíny zkoušek atd…
Neboj se bude to v pořádku, zvládneš to a všehcno se dá vyřešit.
Moc mě mrzí co se stalo :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
2.11.12 12:48

No a proc nezajdes za studijnim poradcem? na každé sš ho snad mají? Mi hodně pomohl. Učitelé jsou někdy bez empatie, kterou by prave meli mít na rozdávání. Nemela jsi anginu, je pochopitelne, že máš myšlenky někde jinde. V klidu zajdi za nějakou spřízněnou duší nebo hodným kantorem nebo tím poradcem a snaž se vyjednat jasný plán. Do pololetí je ještě dost času, tak nechápu, proč tě tak drtí. A co na to rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
2.11.12 12:50

Jo a ja měla zánět ledvin, strávila jsem tři měsíce po nemocnicích a byla neklasifikována snad ze všeho a pak jsem si to jen před komisí obkecala, nebylo to před maturitou, ale nestane se vůbec nic:)

Držím ti palečky, už na to nemysli. Bude lépe, máš celičký život před sebou a dnešní problémy.. nebudou už tak významné. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.12 12:53

@MarieOVMUC Já žiju s přítelem, teď to byl rok. Muj táta je cholerik, ten když se dozvěděl co se stalo tak mi řekl ze se za mě stydí. Kdyby se dozvěděl ze jsem neklasifikovana, bude nastvanej, bude křičet atd.on je prostě takovej, proto jsem se mu s tim nesverila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.12 12:55

A když mi řekla ze bud to budu psát nebo mě nebude klasifikovat, když se mi to prostě nepodaří naučit, to ji mam říct ze ji prosím ať mi to nějak rozloží a když mě, tak ať mě teda neklasifikuje? Já bych se to do ty komise postupně doucila… jde o to jestli to tak může udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.11.12 12:55

Ja jsem taky byla v nemocnici, zhroutila jsem se… A taky to nebylo jendnoduche.
Kazdopadne jsem strasne zameskala, nekdo mi pomohl nekdo ne. Ucitele nejsou vzdy hodní…
Ale co ti chci rict @Kejssulka14, vsechno bude dobre, nema smysl se stresovat znamkama. Vse se da resit, i dkybys dostala v pololeti 5, tak se nic nedeje. Dulezite je konecne vysvedceni. V nejhorsim, udelas rocnik znovu.
Ja jsem delala 2× tretak. Nakonec jsem byla psychcky tak na dne, ze jsem uz nemohla. No a dnes to vnimam jakoby se nic enstalo. Mam VS a tern rok nic nezmenil, nic mi neuteklo, ba naopak.
Neboj se, nestresuj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.11.12 12:58

@Kejssulka14
No jasne, muzes to udelat.
Muzes si nechat dat neklasifikovano. Ony tim vetsinou vyhrozujou, protoze si myslej, ze se z toho kazdej pos… Navic je 2.11. a mas jeste 2 mesice (je svihla ta ucitelka)
Je to ale jedno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
2.11.12 13:00
@Kejssulka14 píše:
@MarieOVMUC Já žiju s přítelem, teď to byl rok. Muj táta je cholerik, ten když se dozvěděl co se stalo tak mi řekl ze se za mě stydí. Kdyby se dozvěděl ze jsem neklasifikovana, bude nastvanej, bude křičet atd.on je prostě takovej, proto jsem se mu s tim nesverila.

Jasne, znám, od 17 žiju taky s přítelem, teď už manželem, taky jsem tu školu měla kolikrát i z jiných důvodů nahnutou, do podobné situace jsem se nedostala, co se těhotenství týká, ale bylo to tak tak. Znám pohledy a rozpaky vyučujících, odkloníš se od standardu a je to konec, seš prostě out… Na rodiče, pokud se takto k tomu stavějí, nemysli, mají svou hlavu, ať si mají. Jsi dospělá a silná, zvládneš vše!! Nejlepší řešení asi bude zajít za někým hodným nebo tím studijním poradcem, za vedením a poprosit si o rozložené termíny. Není to žádná katasrofa, zvládneš to. :palec: Pokud by nebyli rozumní a vstřícní, nech si napsat od psychologa doporučení, omluvenku. Jen ti radím, sedni si v klidu k té škole, napiš si vše, co je třeba udělat, uvaž kolik budeš potřebovat času a s tímhle srozumitelným a střízlivým plánem do té školy běž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
2.11.12 13:01
@Lane píše:
Ja jsem taky byla v nemocnici, zhroutila jsem se… A taky to nebylo jendnoduche.
Kazdopadne jsem strasne zameskala, nekdo mi pomohl nekdo ne. Ucitele nejsou vzdy hodní…
Ale co ti chci rict @Kejssulka14, vsechno bude dobre, nema smysl se stresovat znamkama. Vse se da resit, i dkybys dostala v pololeti 5, tak se nic nedeje. Dulezite je konecne vysvedceni. V nejhorsim, udelas rocnik znovu.
Ja jsem delala 2× tretak. Nakonec jsem byla psychcky tak na dne, ze jsem uz nemohla. No a dnes to vnimam jakoby se nic enstalo. Mam VS a tern rok nic nezmenil, nic mi neuteklo, ba naopak.
Neboj se, nestresuj se.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.12 13:04

@Lane Děkuju ti zvedlo mi to náladu. Akorát mam strach z toho mého táty…no kdyztak náhradní termín maturity v září kdyby to napoprvé neslo, ne? Asi jo asi ji to v pondělí půjdu říct, nebo myslíš ze mam jít nejdřív za zástupcem ředitele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.11.12 13:25

@Kejssulka14
Sla bych za ní, rekla bych ji to. Ze si s tim smirena, ze proste ted nemuzes. A ze tedy at da N.
Tak ona skola je tu taky proto, aby detem pomahala… Urcite se v te skole najde nekdo, kdo te pochopi. Ja bych hodne asi zacala s tridni ucitelkou, ta ma povinnost se tak jako o tebe starat a muze ti v leccems pomoct. Maturitu muzes delat bezproblemu v zari. Ale nevidim duvod proc, ted mas starsne moc casu to vsechno stihnout.
Dulezite je si to rozvrhnou a drzet se planu. Proste musis zabrat.4
S tatou je tezke, to ti neporadim. No rodice se obacs chovaji divne, nechala bych to byt. Musis se soustredit na sebe a na pritele, abyste byli brzo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.12 13:36

@Lane Ono je blbý, ze máme třídního chlapa. A ten to přeci jenom nepochopi tolik jako ženská. Jediná učitelka která chápe a je starostliva mě učí účetnictví. Chtěla jsem za ni dneska jít a už tam nebyla. Jinak já taky nechci dělat maturitu v září, to víš ze ji udělám v květnu normálně. já to myslela tak, ze kdybych ji v květnu neudělala tak mam možnost ještě v září, ne? :-) ale moc ti dekuju, tohle jsem potřebovala vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.11.12 13:46

@Kejssulka14
No kdo neudela kveten, jde v zari.
Nevim, jak s tim tridnim, kolik mu je? No mozna i chlap by to treba pochopil. Ono de o to, ze stejne kdyz s tebou bude „problem“ tak se to resi s tridnim ucitelem.
A nezlob jestli nechces odpovidat, ale vis proc probehl potrat? Samovolny nebo si musela jit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze