Cena bytového jádra?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
699
4.9.14 20:28

Cena bytového jádra?

Ahojky holky, potřebuju radu. Budem dělat bytové jádro a mám stoho hrozný strach, i finančně. Budem dělat zděné, obklady, vybavení koupelny a obklady v kuchyni. A já si vůbec nedovedu představit kolik to tak může vyjít. Prosím kdo ste dělaly poraďte. Budu ráda za cokoli :-D

Příspěvek upraven 04.09.14 v 20:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
583
4.9.14 20:33

Z mych zkusenosti tak 300tisic, kdyz si nebudete moc vyskakovat, jinak i pul milionu (hlavne podle kuchyne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.9.14 20:33

Cena? od 60 000 (levné obklady, práce svépomocí) po 200 000 (luxusní obklady, luxusní sanitární keramika i vana, provedeno firmou na klíč).
Moc záleží na tom, co si vyberete a co jste schopní si udělat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.9.14 20:34

Pardon, nepočítal jsem vybavení kuchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
4.9.14 20:35

@Fally123 Tak kuchyň tam je, budou se dělat jen obklady.
@Jura007 Děkuji, tohle je docele střízlivý odhad, takže si myslím že do 150 by sme se vlíst měly, když to bude tak ve středu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
4.9.14 20:36

@Fally123 @Jura007 já sem to blbě napsala, to vybavení je ke koupelně, a v kuchyni jen obklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
4.9.14 20:38

@misicka 149 taky jsme o tom uvažovali…když budete vybavovat koupelnu + kuchyň a platit bourací práce a výstavbu (s tím, že nebudete platit architekta) tak počítej ve vší skromnosti 200 tisíc. My jsme do toho nešli, během pěti let se chcem stěhovat, vydržíme s jádrem :-)

• Citovat
  • Upravit
18305
4.9.14 20:39

Tak koupelnový nábytek (nepočítám k tomu vanu a sanitární keramiku) většinou nepřekročí 15 000.Ale nevím, co všechno tam plánujete.
A uvažoval jsem standardní velikost bytového jádra, maximálně 250×300 cm půdorys…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
4.9.14 20:40

@misicka 149 aha tak pokud kuchyň máte, tak se do 150 určitě vlezete pokud nebudete vymýšlet blbiny :-) nám kuchyň právě visí na jádře (nemá zadní stěny, je stará..)

• Citovat
  • Upravit
699
4.9.14 20:42

@Jura007 bude tam sprcháč, skřňla se zrcadlem a záchod. je to klasika asi 250×160 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.9.14 20:43

@misicka 149 Jenom poradím jednu takovou vychytávku, ytong i plynosilikát je lepší pro zapuštění trubek i elektro frézovat před vyzděním než potom dlabat jak datel. Je lepší si s firmou domluvit i technologické detaily… Existují i specializované druhy elektronářadí i nástavce na univerzální vrtačku.
Proč to píšu? Firma zpracovává kalkulaci ceny na základě odhadu časové náročnosti - tady se dá čas ušetřit… Tím pádem šetříte i svoje penízky… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
4.9.14 20:47

@Jura007
Ano bude se to vyzdívat z ytongů, nebude nám to dělat firma, ale jednotlivý dělníci, můj manžel je zedník tak si to vyzdí a zbytek řemeslníků si sežene mezi spolupracovníky a lidmi co ví že umí svou práci dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
4.9.14 20:47

@misicka 149 A samostatnou místnost pro WC nebudete mít? Pokud ne, tak ušetříte peníze za příčku mezi koupelnou a WC. To může být cca 25 000. Ale rapidně se vám sníží uživatelský komfort celého bytu. Osobně bych si radši jádro trochu natáhl do kuchyně, pohrál si trochu s umístěním sanitárky a měl záchody radši dva - jeden v koupelně a druhý samostatně. Holt naše rodina si prošla salmonelózou… :oops:
(Je to sice dražší, ale komfortnější, mít dvě záchodové mísy.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
4.9.14 20:50

@Jura007 tak v bytě bydlí jeden člověk, moje mamka, tak si myslím že tohle u nás nehrozí :-D Ale doma máme záchody tři, je to velmi praktické :-D Sem to nechtěla rozebírat do podrobna, je to bytové jádro které bude dělat mamka a ne my :-D Ale máte pravdu, jen v jejím případě by to bylo zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.14 20:55

@misicka 149 delali nam to kluci z druheho konce republiky (normalne se tim zivi, u nas o dovolene mimo firemni prirazky). Mame takto koupelnu a WC uz my i nasich 5 znamych, myslim ze jsme vazne nesetrili ani na 1 koupelne nikdo a vsichni jsme se vesli do 100t sakumprask a vypada to vyborne. Ten obklad v kuchyni je uz sranda, je to otazka par korun, nejvetsi polozka bude samotny obklad a lepidlo, myslim ze pokud to nema byt nejaka extra super truper luxusni koupelna, navic jeste prispejete svepomoci, vejdes se do 100 bez problemu a za tech 50 si jeste date dovcu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí