Zamyšlení na výší platů

116
2.9.14 16:32

Zamyšlení na výší platů

Bydlím kousek za Prahou, na Praze východ. Jelikož bydlíme asi v atraktivní lokalitě tak se tu staví stále kolem nás nové domy a to domy velice pěkné velké v hodnotě od 7-8 mil. výš, ale i v hodnotě od 10 mil výše, jak jsem se dívala na realitní servery za kolik se u nás prodávají domy. Staví se stále a bydlí v nich většinou mladé rodiny s dětmi. Já jsem na rodičáku, manžel má plat kolem 29.000 hrubého, což je na středočeský kraj podle mě lepší průměr. Jelikož máme děti tak musíme šetřit a pokud bychom si brali hypotéku, tak možná tak na byt max. 1,5 mil a i to nevím jestli bychom zvládali platit, spíš asi ne vzhledem k dnešním výdajům na vše. Ale když na tím uvažuji, kolem nás všude nové domy, předpokládám, že na hypotéku, tak když si člověk vezme hypo na 7-8 mil. tak musí mít odpovídají plat v řádech desítek, možná stovek tisíc, pokud je žena na mateřské (rodičovské) a muž to táhne ze svého platu.
Já nechci aby to znělo závistivě, že těm lidem závidím, to ne, ale uvažuji kde všichni ti lidé s těmito luxusními domy (a je jich tu hodně nových, řekla bych že možná stovky nových, krásných domů) pracují. Přece není každý manažer, právník, předseda představenstva atd. Ve zprávách se píše jak obyvatelé ČR musí šetřit, ale kolem mě to vypadá, že většina lidí bere statisícové platy aby si mohla postavit pěkné velké domy v atraktivní lokalitě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2453
2.9.14 16:35

Úplně nerozumím, nad čím se zde bude diskutovat. Někdo se má lépe, někdo hůře. Tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.9.14 16:36

Praha :roll:
Jak jinak.
Tam je vše předražené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
2.9.14 16:40
@ana11 píše: Úplně nerozumím, nad čím se zde bude diskutovat. Někdo se má lépe, někdo hůře. Tak to prostě je.

jako jasně, někdo se má lépe a někdo hůře ale v mém okolí to vypadá tak, že většina lidí se má hodně dobře domy nad 10 mil. apod. tak uvažuji kde všichni ti lidé pracují, jak píšu, to je každý ředitel, manažer apod.? Nebo je ta koncentrace bohatství kolem Prahy ojedinělá a zbytek republiky je chudší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
2.9.14 16:40

No tak 29 tisic mozna je nadprumer, ale jestli to je dobry plat, to je dikutabilni. To za prve. Prumer je jen statisticky udaj, sice je mnohem vic lidi s podprumernym, ale porad tech s nadprumernym neni malo. Jsou jich desitky tisic a predevsim v Praze a kolem Prahy.
No a za druhe lidi nemaji jen prachy, ktere vydelali. V mem okoli mnoha ludem na bydleni dali rodice, kdyz ne vsechno, tak velkou cast. Nebo dedili. Nebo cokoliv jineho.
A dalsi vec- treba maji o neco vic nez vy, ale taky jsou treba mnohem setrivejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
2.9.14 16:42

@Flora111 no tak bydlis v luxusni lokalite a ne v panelovem sidlisti. Kolem tebe nebydli reprezentativni vzorek obyvatelstva CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
2.9.14 16:44

@Flora111 no nevím jak ty domy za 7 milionů. Ale když se kouknu u nás, jedno z nejdražších bydlení v ČR, tak si spousta lidí nabere hypo, postaví baráky v „lepší“ lokalitě a pak celý život sockují. Podívají se do pryč, děcka neznají výlety ale mají barák :roll: pak jim skončí hypo, jsou starý, děcka jim odejdou a zůstanou v baráku sami. A řeší drahé topení, velké prostory atd.
Já u nás na barák nemám, teda za cenu toho že bych seděla doma na zadku a sháněla kde je levnější mlíko bych měla. Když bych barák koupila za lepší cenu, tak dál od města. A zase všude vozit děti, pro každou blbost dojet. Budu žít celý život v bytě ale žít ne přežívat. Na rekreaci barák mám to mi neva že je třeba 30 km od města, a koupila jsem ho bez hypo. Šťastná žena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116

Možná ten můj úvodní příspěvek zní trochu zmateně, ale často čtu i tady na diskuzi, máme průměrný plat, nevycházíme, ve zprávách se píše jak obyvatelstvo chudne a já když se rozhlédnu kolem sebe tak se tu staví stále nové a nové domy, v nich většinou mladé rodiny s dětmi, kdy je žena asi na rodičáku, tak ten muž asi musí mít plat nad 100000 určitě aby utáhli takový dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
@Flora111 píše:
jako jasně, někdo se má lépe a někdo hůře ale v mém okolí to vypadá tak, že většina lidí se má hodně dobře domy nad 10 mil. apod. tak uvažuji kde všichni ti lidé pracují, jak píšu, to je každý ředitel, manažer apod.? Nebo je ta koncentrace bohatství kolem Prahy ojedinělá a zbytek republiky je chudší?

podle mě do lokality, kde se prodávají domy kolem 10mil., se asi určitě budou stěhovat ředitelé, manažeři, politici, podnikatelé apod. jelikož normální pracující co mají 29tis hrubého se tam nedostanou (budou bydlet v levnějším), protože hypotéka se bude pohybovat nad vašimi příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
2.9.14 16:45

@Flora111 Nemůžeš stát posuzovat podle jedné malé lokality. Tam, kde jsou drahé domy, tam žijí právě ti s vysokým platem, bohatí přistěhovalci etc. Kdyby ses projela na druhou stranu, tak zas objevíš místo, kde každý žije z dávek v rozpadlých zdech. To by sis pak myslela, že je celá země nezaměstnaná? :nevim: Prostě máš jen štěstí na lokalitu, to si nesmíš tak brát. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
2.9.14 16:46
@Flora111 píše:
Možná ten můj úvodní příspěvek zní trochu zmateně, ale často čtu i tady na diskuzi, máme průměrný plat, nevycházíme, ve zprávách se píše jak obyvatelstvo chudne a já když se rozhlédnu kolem sebe tak se tu staví stále nové a nové domy, v nich většinou mladé rodiny s dětmi, kdy je žena asi na rodičáku, tak ten muž asi musí mít plat nad 100000 určitě aby utáhli takový dům.

Tak ono zase není tak málo lidí, kteří tu stovku hrubého měsíčně mají… stejně jako jsou lidi, co přežívají fakt od výplaty k výplatě a neplánovaná stovka navíc hrubě rozhodí jejich měsíční rozpočet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
2.9.14 16:47

No a o co ti jde, tak ne kazdy sockuje no.. A nebo ti vadi proc to nemas taky a oni jo? Kdyby to bylo tak jednoduchy, tak to asi maj vsichni, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
2.9.14 16:48
@Flora111 píše:
Možná ten můj úvodní příspěvek zní trochu zmateně, ale často čtu i tady na diskuzi, máme průměrný plat, nevycházíme, ve zprávách se píše jak obyvatelstvo chudne a já když se rozhlédnu kolem sebe tak se tu staví stále nové a nové domy, v nich většinou mladé rodiny s dětmi, kdy je žena asi na rodičáku, tak ten muž asi musí mít plat nad 100000 určitě aby utáhli takový dům.

já tě chápu, ale o co jde? chceš takový dům - najděte si lépe placenou práci. Pokud ti o to nejde buď ráda za to co máš - vždycky může bejt hůř, a jsou lidi co si nežijou jako my (co nemáme platy nad 100000)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
2.9.14 16:48
@jessikka píše:
No tak 29 tisic mozna je nadprumer, ale jestli to je dobry plat, to je dikutabilni. To za prve. Prumer je jen statisticky udaj, sice je mnohem vic lidi s podprumernym, ale porad tech s nadprumernym neni malo. Jsou jich desitky tisic a predevsim v Praze a kolem Prahy.
No a za druhe lidi nemaji jen prachy, ktere vydelali. V mem okoli mnoha ludem na bydleni dali rodice, kdyz ne vsechno, tak velkou cast. Nebo dedili. Nebo cokoliv jineho.
A dalsi vec- treba maji o neco vic nez vy, ale taky jsou treba mnohem setrivejsi.

ano, jak píšeš, tak nějak to asi bude. Asi v tom bude hrát roli třeba i to dědení, podpora rodičů a to, že v Praze jsou ty platy asi lepší než ve zbytku republiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
2.9.14 16:49
@momi33 píše:
Praha :roll:
Jak jinak.
Tam je vše předražené.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max