Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zvažujeme o přestĕhování z Brna (máme podnájem) do Dukovan, protože je tam levné pořízení bydlení+manželova rodina, ale máme oba práci na HPP na dobu neurčitou v Brnĕ (ještĕ dva roky budu na rodičovské). Dojíždĕní by bylo hodinu tam, hodinu zpĕt.
Nevím jak se máme rozhodnnout. Potřebuji znát vaše názory, máme jít do toho nebo ne?
(chtĕli bychom vlastní bydlení, ale v Brnĕ jsou 3+ moc drahé, nezvládali bychom gysoké splátky)
Hodina dojíždění mi přijde moc, neúnosná, navíc to bude neskutečně drahé, měsíčně projezdíte několik tisíc, o to vyšší i můžete vzít hypotéku
popř bych zvolila něco na půli cesty, blíž k Brnu, a blíž k rodině v Dukovanech. navíc o 2 hodiny denně méně s dítětem, až bude ve školce/škole, měsíčně 60 hodin. oproti tomu kdybyste bydleli do půl hodiny, tak je to o 30h měsíčně víc doma.
Délka dojíždění se mi zdá příliš vysoká - to vlastně dítě pomalu neuvidíte (pokud oba budete i po Tvém návratu do zaměstnání pracovat v Brně). Navíc Dukovany jsou na Vysočině a v případě „vydařené zimy“ (myšleno hodně sněhu) se doba dojezdu mohla snadno ještě prodloužit. Kolik by odhadem stálo jízdné? Nešlo by sehnat dostupnější bydlení blíže u Brna?
To je projedete mesicne minimalne 5000kc, spis vic (pokud budete jezdit jednim autem). To bych radsi tyto penize nacpala do bydleni v Brne nebo jeho okrajove casti.
Přes Dukovany občas jezdíme a je to opravdu daleko. Může to být Brna i přes hodinu, obzvlášť za špatného počasí, které není v této oblasti neobvyklé.
Nešla bych do toho, ani kdybych byla typ na vetší vesnici, jako že nejsem.
Nešla bych do toho. Dukovany jsou od Brna daleko, hodina cesty do práce i z práce (při příznivé dopravní situaci) je masakr. Dojížděla jsem takhle do Brna za prací z rodného města, též hodina cesty a vydržela jsem to měsíc. Pak jsem radši odešla do Brna úplně. Nedalo se to. A to jsem byla mladá dvacetiletá holka naprosto bez závazků. Šla bych blíže k Brnu.
My bychom ty 4-5 tisíce za cestovné klidně dali radši do splátky bytu v Brně. Nyní platíme 9tis měsíčně a zvládáme to v pohodě, kdybychom měli i takovou hypotéku tak by to bylo krásné.
Ale která banka nám dá takovou splátku na cca 2,5 milionu?
Ani nevíte jak bychom za toto byli šťastní ![]()
A co treba Ivancice? Je to takovej kompromisna pul cesty..autem pul hodky, vlakem taky zhruba ![]()
@Dice
Zkusit to můžeme, nebo někde poblíž Brna. Dojíždění do těch 20min by bylo snad v pohodě.
Mám v těch inzerátech už hokej, a štvou mě ty realitky ![]()
Tak či tak si stejně najmeme vlastního právníka pro sepsání smlouvy i s úschovou na peníze, realitkám nevěřím a nelíbí se mi jim dávat takový peníze defacto za nic, snad jen za vyvěšený inzerát.
Ty Ivancice urcite zkuste je to blizko brna ale ceny ne tak vysoky jako okraj brna.
Fakt ne.. jsem z Vysočiny a v zimě, jak napadne, byste fakt ani za tu hodinu nedojeli. Byl by to jen žrout času a peněz za benzín.
@zvědavá borůvka píše:
@slavuska1 @AngelLillyMy bychom ty 4-5 tisíce za cestovné klidně dali radši do splátky bytu v Brně. Nyní platíme 9tis měsíčně a zvládáme to v pohodě, kdybychom měli i takovou hypotéku tak by to bylo krásné.
Ale která banka nám dá takovou splátku na cca 2,5 milionu?
Ani nevíte jak bychom za toto byli šťastní
Trochu OT, ale máme hypotéku od UCB, 2,4mil a splátka kolem 9000.