Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@SlépkaD @slavuska1 @Miusche @Sany80s @Fima @donaga a další…
Holky, pracuji v Tescu, v Ivančicích je Tesco, myslím si, že by nebyl problém kdyby mě z Brna přemístili do Ivančic, které jsou od Dukovan cca 20min. To by už šlo, co myslíte? ![]()
Jen nemám záruku, že mě tam převedou hned, protože nikdo neví co bude za dva roky až mi skončí rodičák, jestli tam tou dobou bude volné místo pro mě.
A nevíte jestli by změna města měla vliv i na výši platu?
Ohledně manželovy práce, se vyjádřil, že tam kde dělá (noční směny) že ho to moc vyčerpává, tak si myslím, že dřív nebo později by stejně toto zaměstnání opustil.
Co si o tom myslíte?
![]()
@Lena007 píše:
Trochu OT, ale máme hypotéku od UCB, 2,4mil a splátka kolem 9000.
Ono záleží i na výši příjmu, jsem teď na rodičovské a náš čistý příjem je cca 19tis + rodičovská (banka uznává tuším cca 6tis
).
Vím, že tu píši o sobě moc info
, ale fakt potřebuji vyřešit naši situaci s bydlením. Chci mít na starý kolena vlastní nemovitost a neskončit pod mostem. ![]()
@zvědavá borůvka Tak v okamžiku, kdyby jeden z vás a vzhledem k situaci spíš manžel měl práci poblíž, pak by to už bylo o něčem jiném. Teď jste v Brně v podnájmu?
@zvědavá borůvka tak plat netuším, jsem úplně odjinud, já jen hodnotila vzdálenost k dojíždění..proč tedy nemůžete přímo do těhc Ivančic, nebo třeba ROsic(jak tak koukám na mapu)? tam je to taky moc drahý? zaítm tam manžel pracuje, a v Brně má i tak víc šancí sehnat práci ne? v DUkovanech je jaderná elektrárna ne, tam by se manžel uchytit nemohl? pokud ne, tak bych tam asi nešla..bych se taky bála, že mi to za okny bouchne
![]()
Já bych ještě zvážila, v čem by pro vás bylo bydlení v Dukovanech či v Ivančicích výhodné či nevýhodné v budoucnosti - třeba s ohledem na dítě/děti - máte v Dukovanech někoho, kdo pohlídá, vyzvedne ze školky… je tam kompletní ZŠ nebo by dítko dojíždělo - atd. Pokud nemáte hlídání, slyšela bych asi více na Ivančice - Ty bys mohla požádat o přesun do místního Tesca a pracovala v místě bydliště, manžel by mohl změnit místo a dojíždět do Brna k jinému zaměstnavateli (na vysočině je dosti problém sehnat místo - a elektrárna Dukovany není nafukovací co se týče počtu pracovníků) a pak děti - mohly by v klidu dojíždět na střední do Brna… Vím, že je to daleko (ta střední), ale já už jsem taková - bydlení není chleba a nekupuješ ho 3× týdně ![]()
@slavuska1 To bys měla asi větší pravděpodobnost, že ti bouchne pod oknem některá z těch výrobních firem, kde moc nehlídají předpisy, než x krát jištěné a kontrolované Dukovany.
Dukovany jsou bohatá vesnice, ale práci tam lze sehnat opravdu hlavně v elektrárně. Jinak asi nic moc.
Jo a Rosice, ty jsou ohledně cen skoro Brno. Skoro neznamená úplně, ale ve srovnání s Vysočinou… Za co v Rosicích menší byt, za to na Vysočině dům s velkým pozemkem.
Příspěvek upraven 29.08.14 v 21:23
@slavuska1 kdyby elektrárna Dukovany náhodou bouchla, tak je celkem jedno, kde v naší vlasti žiješ
. Ale ona nebouchne - proti bezpečnosti Dukovan nemohli říct půl slova ano rakouští odpůrci Temelína ![]()
@Miusche píše:
@slavuska1 kdyby elektrárna Dukovany náhodou bouchla, tak je celkem jedno, kde v naší vlasti žiješ. Ale ona nebouchne - proti bezpečnosti Dukovan nemohli říct půl slova ano rakouští odpůrci Temelína
to je asi pravda
ale stejně, bydlet pod komíny bych nechtěla ![]()
jinak jako to rozhodnutí by stálo a padalo na vašem dojíždění do Brna, pokud do Dukovan, tak jen s tím, že určitě nebudu dojíždět za prací do Brna, ani já, ani manžel, ale max třeba do těch Ivančic, benzín stojí majlant, taky auto, které má najeto 100km denně se opotřebuje rychleji, než auto, kterým najezdíš 20-30km denně, minimální kontakt s dítětem, to by byla příliš silná proti. nešlo by s hypo počkat, až se vrátíš za 2orky do práce? pak byste s emohli bavit o mnohem vyšší částce s bankou.
@Sany80s píše:
@zvědavá borůvka Tak v okamžiku, kdyby jeden z vás a vzhledem k situaci spíš manžel měl práci poblíž, pak by to už bylo o něčem jiném. Teď jste v Brně v podnájmu?
Jj, bydlíme v Brně podnájmu, platíme 9tis včetně inkasa.
@slavuska1 píše:
@zvědavá borůvka tak plat netuším, jsem úplně odjinud, já jen hodnotila vzdálenost k dojíždění..proč tedy nemůžete přímo do těhc Ivančic, nebo třeba ROsic(jak tak koukám na mapu)? tam je to taky moc drahý? zaítm tam manžel pracuje, a v Brně má i tak víc šancí sehnat práci ne? v DUkovanech je jaderná elektrárna ne, tam by se manžel uchytit nemohl? pokud ne, tak bych tam asi nešla..bych se taky bála, že mi to za okny bouchne![]()
Tak, mohli bychom zkusit i ty Ivančice nebo nějaké to okolí.
Konkrétně v Dukovanech už máme vyhlídnuté bydlení za hubičku, je to krásný zrekonstruovaný byt 3+ za 900 000 Kč, to je prostě za hubičku, vlastní předělání koupelny a ostatních věcí prostě bude méně fin. nákladné než komplet rekonstrukce u nějaké „barabizny“.
Proto, nás to láká - vidina krásného bydlení, které bychom finančně dobře spláceli, krásné prostředí, příroda, manželova rodina po ruce.
Jediný problém je ta práce, ale kdo říká, že tam kde jsme teď budeme pracovat celý život?
![]()
Zato bydlet tam celý život už budeme ![]()
@zvědavá borůvka Víš, otázkou je, zda za nějakou dobu neřekneš, že je manželova rodina až moc blízko
. Ale to je mimo téma. Stejně jako mne právě napadá, zda „vydržíš“ dva roky v malé obci (než nastoupíš znovu do práce), když jsi zvyklá na Brno - jak často se v těch dvou letech dostaneš do Brna? Možná z těch Ivančic by to šlo snáze. Ale promiň, to jsou jen moje úvahy
. Aby se z ideálního bydlení nestala ideální klícka… ![]()
@zvědavá borůvka Rozhodně bych se stěhovala, hodina dojíždění není v dnešní době nic. Jsme poblíž (u Rosic), takže to znám ![]()
EDIT: aha ono je to autem hodina cesty. Noo, zkus asi ty Ivančice, Oslavany, Rosice, Zbýšov, Zastávka. My tu kupovaly byt za 840 tis. 2+1, přes realitku.
Příspěvek upraven 29.08.14 v 21:58
@Miusche píše:
Já bych ještě zvážila, v čem by pro vás bylo bydlení v Dukovanech či v Ivančicích výhodné či nevýhodné v budoucnosti - třeba s ohledem na dítě/děti - máte v Dukovanech někoho, kdo pohlídá, vyzvedne ze školky… je tam kompletní ZŠ nebo by dítko dojíždělo - atd. Pokud nemáte hlídání, slyšela bych asi více na Ivančice - Ty bys mohla požádat o přesun do místního Tesca a pracovala v místě bydliště, manžel by mohl změnit místo a dojíždět do Brna k jinému zaměstnavateli (na vysočině je dosti problém sehnat místo - a elektrárna Dukovany není nafukovací co se týče počtu pracovníků) a pak děti - mohly by v klidu dojíždět na střední do Brna… Vím, že je to daleko (ta střední), ale já už jsem taková - bydlení není chleba a nekupuješ ho 3× týdně
Manželovi rodiče bydlí hned doslova za rohem toho bytu, který bychom v Dukovanech kupovali. Školka tam je.
Po základce jsem ještě nepátrala, ale min. v Ivančicích je, to by nebyl snad problém dojíždět 20min busem nebo autem. Do té doby, času dost. Teď je dceři skoro 10m.
Manželova maminka ještě pracuje, ale za pár let by měla jít do důchodu, aspoň by si vnučku užila a určitě i pomáhala s vyzvedáváním ze školky třeba, ne že bych to očekávala ale vidím na ní, jak má vnučku moc ráda ![]()
S ohledem na naši dceru si myslím, že prospěšnější by pro ni byly Dukovany, měla by tam babičku a spol., krásná příroda, opravdu hezké městečko, klid.
Myslím si, že kdyby si manžel našel práci v Ivančicích, tak by jsme fungovat takto mohli, já bych se nechala převést z Tesco Brna do Ivančic, a oba bychom to měli na 20min dojíždění, s tím, že třeba by se během toho jak bude život plynou mohla naskytnout možnost práce i přímo v Dukovanech.
Strašně, ale strašně se to ve mě pere, těžké rozhodování. Ale ta vidina, toho mít už brzy konečně krásné bydlení a za výbornou cenu, je hodně mámivá.
@slavuska1 píše:
to je asi pravdaale stejně, bydlet pod komíny bych nechtěla
jinak jako to rozhodnutí by stálo a padalo na vašem dojíždění do Brna, pokud do Dukovan, tak jen s tím, že určitě nebudu dojíždět za prací do Brna, ani já, ani manžel, ale max třeba do těch Ivančic, benzín stojí majlant, taky auto, které má najeto 100km denně se opotřebuje rychleji, než auto, kterým najezdíš 20-30km denně, minimální kontakt s dítětem, to by byla příliš silná proti. nešlo by s hypo počkat, až se vrátíš za 2orky do práce? pak byste s emohli bavit o mnohem vyšší částce s bankou.
Počkat by teoreticky šlo, ale neumím si představit žít v tom našem podnájmu další dva roky, jak já to naše současné bydlení nesnáším ![]()
Najít si jiný podnájem by šlo, ale kde budu mít záruku, že budem mít štěstí na hodného a slušného majitele jako máme teď? + stárneme, manželovi bude pak skoro 40 a to je mínus k hypotéce. A co kdyby se nám náhodou podařilo druhé dítě? To jsou další roky čekání.
Zvažovali jsme i žádost na obecní byt, ale zase tak špatně na tom nejsme abychom žili v nějakém div ne plesnivém a ošklivém bytě a nespíš by nám ani nenabídli větší než co máme teď (máme 2+kk).
Ad. Dukovany
- ale je tam krásně, byli jsme tam na víkend a je tam opravdu krásné prostředí a krásné rozvíjející městečko to je.
Toho, že to bouchne se nebojím a pokud ano, aspoň to budeme mít rychle za sebou ![]()
To spíš nějaký muslimský člověk udělá kamikadze ve velkém městě jako je Praha nebo Brno
![]()
Dobrovolně bych hodinu do práce nejezdila. Manžel teď v létě jezdí třičtvrtě hodiny, v zimě hodinu (Třebíčsko)a je to děs. Sežere to fakt spoustu času, kterýho už je tak málo. Už vyjednáváme hypotéku na dům, který je od jeho zaměstnání 15 km.