Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Takže prostě chceš, aby místo tebe hledal někdo jiný. Proč to nenapíšeš rovnou?
@Cenarius
Nechapu tvuj koment
Bohužel CHS všude mají napsáno, že na dotaz cenu neodpovídají, takže asi těžko zjistím cenu bez toho, aniž bych se zeptal a nedostal zobrazeno… Takže pokud se tu někdo orientuje, tak nevim, jaký je to problem napsat. Já budu v obraze a v očích CHS nebudu za člověka, kterému záleží jen na ceně. Stačí?
@Anonymní píše: Více
No tak pokud stanici kontaktuješ s dotazem „kolik u vás stojí fenka“, tak je jasné, že to neodpoví. Pokud chceš fenku k chovu, tak si vyber stanici, kde se ti pejsci zamlouvají, mají dobrou genetiku atd. A ty pak oslov. My když hledali kočku na mazlíčka, psala jsem na stanice motivační dopis. Popisovala naši rodinu, jaké máme to kočičku zázemí atd.
A nebo se zkus podívat na Facebook, zda tam nenajdeš chovatelskou skupinu
Najdi si civavarskou skupinu na FB a tam se zeptej, za kolik se ted prodavaji stenata
A k tomu chovu - doufam, ze planujete nalezite uchovnit. Chovatele tohle obvykle maji osetrene i v kupni smlouve - ze bez uchovneni se na psovi/fene chovat nesmi.
@Afrikana
Samozřejmě, že uchovnit… ani by mě nenapadlo, že si to někdo muže myslet jinak ![]()
Existuje telefon. Můžeš zavolat a zeptat se… A dostaneš tyto informace z 20 chovných stanic do půl hodiny.
@Cenarius nečekam, ze to někdo bude hledat za mě. Chtěl jsem info přímo od lidi, co si pejska kupovali, nebo sami chovají. To je odpověď do pár vteřin….
Nemám přímou zkušenost s čivavami, ale s jinými plemeny (shiba a BŠO) a pokud si vybereš dobrou ChS, počítej 30k až 50k, to je teď takový průměr u spousty plemen.
Když budeš hledat a najdeš si CHS podle toho co hledáš a něco o sobě jim napíšeš a jaké štěně hledáš i s tím že jen orientačně kolik je pořizovací cena tak chovatel napíše. nebo ve skupinách čivav napíšou kolik dali za štěně čivavy. Já řešila jiné plemeno a na slušný dotaz odpověděl každý chovatel a ceny asi budou různé, ale 30 000 bych počítala určitě
Tam bude i jaká je chovná fena, otec štěňat. nevím jestli u čivav je nějaká preferovanější barva a pak kdo nechává fenu otestovat na nemoci co nemusí tak štěně bude vždy dražší.
Počítala bych minimálně těch 30, za tolik jsme si měli kupovat štěně na mazlika bostonka. Nakonec jsme si vzali zadarmo voříška ![]()
Ta cena bude různá. Záleží na krytí, jaký jedinec, zahraničí a tak …. Počítala bych 25 minimálně.
Jinak bych si našla vrh po kterém chceš spojení, seznámila se s CHS a pak řešila stěně ( dobré chovky mají štěňátka zamluvená kolikrát třeba ještě než vylezou ).
Jako zavolat mi někdo čistě kvůli ceně, tak ho rovnou škrtám ![]()
Edit koukám na internet, cena s PP je okolo těch 20-25.
Co tím chce básník říct? Mám doma psa za 40
, je asi stejně super jako jiný vořech jen má znaky plemene které jsem chtěla a tedy plemenu dává co chci, aby dával
Což by tedy voříšek nedával ( nic proti x).
@kocourGarfield píše: Více
My nechtěli žádné určité plemeno, chtěli jsme štěně pro děti.
Bostonky chová známá, proto jsme o něm přemýšleli, jinak se mi více líbí jiná plemena. Dopsala jsem to jen z toho důvodu, aby se vyjasnilo, proč jsem napsala, že jsme si měli brát a nakonec nevzali. ![]()
Náš pes je boží, poslouchá, je milující, zároveň opatrný, taková chůva, která dokáže zároveň lenošit a zároveň ujít 20 kilometrovou túru. A je větší než Boston, což nakonec beru jako velkou výhodu. Neměnila bych.
Ale samozřejmě u těch voříšků je to vždycky sázka do loterie, jak vzhled, tak povaha. My měli štěstí. Je fakt trpělivý a moc hodný.
Dobrý den, plánujeme pořízení krátkosrsté čivavy s PP. Chtěli bychom fenku do chovu. Ceny jsou všude různé ( chápu, každý má jinak nasazenou cenu dle kritérií ), ale pokud je tady mezi nami někdo, kdo se se čivavami zabývá, tak budu rád za odpovědi. Kolik mám počítat za fenku, kterou bych chtěl do budoucna do chovu? Popřípadě pokud znáte nějaké CHS a můžete doporučit, budu jen rád
Klidně i CHS, které již mají nebo v nejbližší době plánují vrh.
Můžete navrhnout i dlouhosrstou, ale spíše preferujeme krátko. 
Prosim jen odpovědi k dotazu, neorientuji se v cenách Čivav, proto budu rád, pokud se tu najde někdo, kdo si ji nedávno kupoval nebo přímo chová.
Příspěvek upraven 22.09.24 v 16:34