Cena energii

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.6.21 06:23

Cena energii

Ahoj, nastehovala jsem se k příteli do bytu, který sdili s bratrem a jeho pritelkyni. Byt zdedili, takze se neplati najem, pouze energie.
Jeho bratr s pritelkyni me nemusí, nelibi se jim ani, ze tam je přítel i když ma na byt úplně stejné právo jako jeho bratr. Proste by si představovali, ze byt bude jenom jejich.
Sotva jsem si nastehovala věci si pritele zavolal stranou s tím, ze rozpocital energie a mám platit 3k mesicne. To me zarazilo, protože přítel mi říkal, ze všichni 3 dávají po 2k. Nechtěla jsem si stěžovat, protože muzu byt rada, ze nebudu platit najem a dam jenom ty 3k. Každopádně se chci zeptat, jestli to není moc?
Jedna se o byt, kde je kuchyn, 3 pokoje a dvě koupelny - jedna naše a druhá jejich. Takze teoreticky budu platit jenom za vodu, obcas si uvarime.
Peníze se posilaji tomu “příjemnému” bratrovi. Takze teoreticky 4 lidi v byte = 12k energie
Třeba se mi to jen zdá, proto se radši ptám, jeho bratr je opravdu vyčuranek a nevěřím mu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37119
21.6.21 06:26

A co je v těch energiích? Jen elektrika? Nebo je něco na plyn? Jak je byt vytápěný? Jaký je ohřev vody? Vodu platis ještě extra? Popelnice atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20834
21.6.21 06:35

:D jasný, náklady na být a energie jsou pro tebe jen voda, tak to jo… A je to kupodivu třeba vodné a stočné, ohřev vody, elektřina, topení, plyn, odpady, náklady na společné prostory, fond oprav atd.

Ale jinak to můžeš mít klidně energie + malej nájem. A nebo platíš 3tis za tebe a za přítele, kterej je vycuranej a háže to na bratra. Těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35483
21.6.21 06:48

Ona se ta castka za energie taky zvedne když je v bytě o jednoho člověka víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
21.6.21 07:02

Ať přítel bráchu vyplatí, a běžte do svého jinam. Nebo obráceně… Popřípadě prodat byt, částku rozdelit. Upřímně já bych taky nebyla nadšená, kdybych bydlela s dalšími dvěma lidmi navíc. Ale holt je být společný no. :think:

• Citovat
  • Upravit
10651
21.6.21 07:11
@Anonymní píše:
Ahoj, nastehovala jsem se k příteli do bytu, který sdili s bratrem a jeho pritelkyni. Byt zdedili, takze se neplati najem, pouze energie.
Jeho bratr s pritelkyni me nemusí, nelibi se jim ani, ze tam je přítel i když ma na byt úplně stejné právo jako jeho bratr. Proste by si představovali, ze byt bude jenom jejich.
Sotva jsem si nastehovala věci si pritele zavolal stranou s tím, ze rozpocital energie a mám platit 3k mesicne. To me zarazilo, protože přítel mi říkal, ze všichni 3 dávají po 2k. Nechtěla jsem si stěžovat, protože muzu byt rada, ze nebudu platit najem a dam jenom ty 3k. Každopádně se chci zeptat, jestli to není moc?
Jedna se o byt, kde je kuchyn, 3 pokoje a dvě koupelny - jedna naše a druhá jejich. Takze teoreticky budu platit jenom za vodu, obcas si uvarime.
Peníze se posilaji tomu “příjemnému” bratrovi. Takze teoreticky 4 lidi v byte = 12k energie
Třeba se mi to jen zdá, proto se radši ptám, jeho bratr je opravdu vyčuranek a nevěřím mu

12k je za energie docela dost, ale záleží co v tom přesně je. Jestli chceš mít jasno, ať ti ukáží předpis plateb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.21 07:12

@mackA159 přítel studuje druhý ročník vysoké, já také, kdyby se někdo měl přestěhovat, tak to jsou ti dva :nevim: jsou o 3 roky starší než my a chovají se k nám opravdu hrozně, kdybychom meli finance na to, tak hned jdeme pryč
my bohužel zvládáme jenom brigády

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.21 07:16

@janickaIII no, tady jde o to, že jsem tu první den a nechci hned dělat dusno, protože už tak to mezi náma není nějak super.. jak říkám, tak ten bratr je fakt sobecký ****. Včera jsme táhli moje věci a on nás viděl a místo toho, aby nám nabidnul pomoc, tak zaplul do pokoje
to už samo o sobě něco vypovida, když necha holku tahat těžký věci a nenabidne ani pomoc)
Já jsem rada, ze nemusis platit cely najem, ale právě mi to přišlo jako hodně, proto jsem se radši zeptala
Alespoň jsem si potvrdila, co to je za člověka

• Citovat
  • Upravit
56505
21.6.21 07:30

Ať bratr přítele vyplatí a bude klid. Toto soužití všichni dohromady nedělá dobrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.21 07:36
@Anonymní píše:
@janickaIII no, tady jde o to, že jsem tu první den a nechci hned dělat dusno, protože už tak to mezi náma není nějak super.. jak říkám, tak ten bratr je fakt sobecký ****. Včera jsme táhli moje věci a on nás viděl a místo toho, aby nám nabidnul pomoc, tak zaplul do pokoje
to už samo o sobě něco vypovida, když necha holku tahat těžký věci a nenabidne ani pomoc)
Já jsem rada, ze nemusis platit cely najem, ale právě mi to přišlo jako hodně, proto jsem se radši zeptala

Bohužel dneska je celkem běžné, že muži ženám nepomáhají. To co popisujes se mi stalo několikrát. O to víc jsem pak překvapená, když mi někdo pomoc nabídne. Holt je to daň, za to, že ženy chtěly být jako muži. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1105
21.6.21 07:37
@Anonymní píše:
Třeba se mi to jen zdá, proto se radši ptám, jeho bratr je opravdu vyčuranek a nevěřím mu

A s přítelem jsi to řešila? Ten do toho asi vidí víc než všichni tady, případně se může zeptat bratra. Náklady na energie se samozřejmě tvým přistěhováním zvýší, ale jestli na dvojnásobek - to si nemyslím. A opravdu neplatíš jen vodu, nevím co všechno zahrnují energie co píšeš, ale kromě vody to bývá i elektřina, topení, příspěvky do fondu, odpady, možná internet… To by sis mela zjistit.
A jestli tam bratrovi vadíte, mohl by vás vyplatit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
21.6.21 07:39
@Anonymní píše:
@mackA159 přítel studuje druhý ročník vysoké, já také, kdyby se někdo měl přestěhovat, tak to jsou ti dva :nevim: jsou o 3 roky starší než my a chovají se k nám opravdu hrozně, kdybychom meli finance na to, tak hned jdeme pryč
my bohužel zvládáme jenom brigády

Bratr ať přítele vyplatí, nebo prodat celý byt. Tohle stejně nebude dělat dobrotu. To že je starší neznamená že se mají odstěhovat oni. Chtělo by to aby si oni dva sedli, a promluvili si o tom.

• Citovat
  • Upravit
27560
21.6.21 07:44
@Anonymní píše:

no on není povinný tahat tvoje věci at se ti to líbí nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.21 07:53

@ka2ka nikdo nemluvi o povinnosti, ale je vidět, ze je to nevychovany ehmehm
Nic jsem neudelala, chovam se slusne a on me nesnáší kvůli tomu, ze se tam nemůže producirovat nahý apod

• Citovat
  • Upravit
68872
21.6.21 08:00

Tak ono to pro něj značné omezení je, že jo. Promluvila bych se svým přítelem, ten by snad měl mít přehled, kolik se za co přesně platí. A taky by to měl být on, kdo poví - hele, brácho, měsíčně tu všichni platíme šestku, náklady se sice trochu zvednou, ale asi ne o tolik, aby ta moje musela hradit půlku, ne?
Jinak kdo platí běžné opravy, výměnu spotřbičů, revize, daň, atd.? Ono se to nezdá, ale věř mi, že celkové dlouhodobé náklady vč. energií se na starší větší byt můžou vyšplhat na průměrnou desítku měsíčně, ani nemrkneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí