Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@mackA159 přítel studuje druhý ročník vysoké, já také, kdyby se někdo měl přestěhovat, tak to jsou ti dvajsou o 3 roky starší než my a chovají se k nám opravdu hrozně, kdybychom meli finance na to, tak hned jdeme pryč
my bohužel zvládáme jenom brigády
Ale když se odstěhují, tak po vás budou chtít polovinu běžného nájmu za užívání jeho půlky bytu a rázem místo 3 tis za energie budeš muset dávat třeba 5-8 tis
@ugluk v tom bytě je všechno nové, žádné opravy apod tam potřeba nejsou
zase nejsem rejpal, abych se vztekala kvůli tomu, ze 3k jsou moc
mne jde o princip, ze mi to přijde hrozne moc v tom smyslu, ze dáváme ve 4 lidech 12k za energie, však 12k je najem bytu už..
a proste si myslím, ze si to ten bratr nechává pro sebe a v reálu se platí mnohem min
@Anonymní píše:
Bohužel dneska je celkem běžné, že muži ženám nepomáhají. To co popisujes se mi stalo několikrát. O to víc jsem pak překvapená, když mi někdo pomoc nabídne. Holt je to daň, za to, že ženy chtěly být jako muži.
Lidi, co tě nemají rádi, by ti nepomohli nikdy ![]()
@Anonymní píše:
mne jde o princip, ze mi to přijde hrozne moc v tom smyslu, ze dáváme ve 4 lidech 12k za energie, však 12k je najem bytu už..
a proste si myslím, ze si to ten bratr nechává pro sebe a v reálu se platí mnohem min
Hele, buď ti to vadí a budeš to řešit, nebo ti to nevadí a neřeš to. Kde jsi vzala 12tis? 3×2 je 6, to platí jak říkáš oni plus ty 3tis., celkem 9.
@Bábrdl píše:
Lidi, co tě nemají rádi, by ti nepomohli nikdy
Ale jo, až se bude stěhovat pryč. To jí ty věci rádi vynesou před barák ![]()
No a to nové platil kdo, oni už to nově vybavené a rekonstruované zdědili? Šťastní to lidé
A ono to nové nebude nafurt, prostě to používáš, opotřebováváš, časem budou potřeba opravy/ výměny, a to i v době, kdy ty už tam třeba nebudeš. Představa, že v bytě je všecko nové, takže teď budu dvacet let platit jenom energie, je značně naivní. A spotřebič ti odejde klidně po dvou letech záruky. No ale jak píšu - tohle si má vyříkat tvůj přítel. To on má mít přehled, kolik se reálně platí a jaká je poměrná část.
Mým laickým očkem nezúčastněným - teď dávají každý dvojku, takže 6 celkem. Tvým příchodem se to zvedne třeba na 7, to máme 1750 na osobu. A tisícovka příspěvek na opotřebení bytu, revize, pojistky a podobný srandičky.
@Anonymní píše:
Možná si něco nechává. Ale to musí řešit přítel jako spoluvlastník.
Pokud je on rád, že jen platí a bracha všechno řeší, nic s tím neuděláš.
Podle mě reálne náklady budou tak okolo šesti sedmi. ![]()
Čistě za energie je to hodně, ale asi bych se v tom nerýpala. Spíš tvůj přítel by se měl zeptat bratra, kolik navíc mu bude dávat jeho přítelkyně.
@nikinnna píše: Čistě za energie je to hodně, ale asi bych se v tom nerýpala. Spíš tvůj přítel by se měl zeptat bratra, kolik navíc mu bude dávat jeho přítelkyně.
A to nejsou doklady kde jsou vidět částky? Z těch by se to dalo krásně rozpočítat. Také by nemuselo být špatné zřídit pro domácnost transparentní účet, když už se máte tak rádi. Známe ty finty, kdy jeden rád žije na úkor druhého.
Ale na druhou stranu ono to naskakuje. Voda, plyn, elektřina, internet, radio, televize, fond oprav.
Pokudˇnechceš problémy a naschvály, tak mu dej ty tři tisíce, což je opravdu jako nic a buď ráda, že tam můžeš bydlet. Jestli se ale nemusíte, tak to stejně asi nebude dělat dobrotu ![]()
Přišlo by mi nefér, že přítelkyně bratra plati min. Ty to radši neřeš toto musí vyřešit tvůj přítel. U nas stoji provoz 3+1 5200 Kč, ale jsem doma, to je ta spotřeba vyšší.
@Aquarius79 píše:
A to nejsou doklady kde jsou vidět částky? Z těch by se to dalo krásně rozpočítat. Také by nemuselo být špatné zřídit pro domácnost transparentní účet, když už se máte tak rádi. Známe ty finty, kdy jeden rád žije na úkor druhého.Ale na druhou stranu ono to naskakuje. Voda, plyn, elektřina, internet, radio, televize, fond oprav.
Ale to vůbec není její starost. Ji tam nic nepatří a stěhuje se do cizího do „nájmu,“. A jestli mají bráchové spolu nějakou domluvu, že ten platí tolik a ten tolik, tak je to jejich věc a jejich rozhodnutí do kterého zakladatelce je úplný prd. Není to žádná společně hospodařící domácnost se 4 mi rovnoprávnými lidmi.
@Cenarius píše:
Ale to vůbec není její starost. Ji tam nic nepatří a stěhuje se do cizího do „nájmu,“. A jestli mají bráchové spolu nějakou domluvu, že ten platí tolik a ten tolik, tak je to jejich věc a jejich rozhodnutí do kterého zakladatelce je úplný prd. Není to žádná společně hospodařící domácnost se 4 mi rovnoprávnými lidmi.
Jasně, ale je partnerkou jednoho ze spoluvlastníků, takže nakonec na to vliv mít může, jestli víte, jak to myslím… Anebo si myslíte si, že ta druhá netlačí?