Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás skaut už několikátý rok za sebou 1500kč na dvanáct dní.
Klasika tábor 4,5tis., příměšťáky za týden platím kolem 2tis. vše krát dvě děti, takže za letošní prázdniny jsme opět na částce 25tis. a to nepočítám dovolenou
![]()
Moje sestra organizuje tyto detske tabory. Maji tusim 12 dni za 4.500. Videla jsem vsechny naklady - jsou obrovske. Z kazdeho ditete vydelaji max 300kc nekdy ani to ne. Zbytek jsou proste naklady. Treba pronajem strediska stoji klidne 100.000,–. Je to drahe kor pro vice deti v rodine, ale ceny jsou adekvatni
@oliveh no když chodil jeden člen, jehož tatínek měl pekárnu, tož měli pečivo zdarma a to nejen chleba a rohlíky, ale i koláče asi záleží na vedoucích zda mají možnost a jsou ochotni sehnat sponzora ![]()
My platíme za příměstský tábor od DDM 1.-10.7. (7 prac. dní) 840,–. V ceně pitný režim, oběd, materiály a výlet ![]()
@bony58 Jo my máme zlaté vedoucí i jejich rodinné příslušníky. Maminky vedoucích dělají domací marmelády, šťávy…a jezdí zadara na tábory vyvařovat. Kluk už má patnáct, jezdí na tyhle tábory několik let a je to pro něho nejúžasnější část léta.
@bony58 píše:
Tak jen tak prohlížím stránky letních táborů a z některých cen jdou na mě mloby! Taneční tábor deset dní za 3400 kč, 14 dní tábora se zvířaty 5600, Kolik jste ochotni dát za tábor? A jaký preferujete? Já jsem pro skautské a jim podobné, nejen super cena, za mě jsme platili asi 1900 za tři týdny, ale fakt si nemyslím, že by kluci měli jet na deset dní do hotelu tančit nebo malovat.
Bony, 1900 za tři týdny, to fakt bylo, před kolika? Nejmín 10ti lety, i víc. Nohy na zem, Bohužel dneska je to dva a půl na skautský na 14 sdní a je to dobrá cena. Běžně je to kolem 2 a půl za týden. My jsme měli koňský za 2a a půl před 15 ti lety. Neblázni, 1 900 za 3 týdny fakt neseženeš…
U nás stojí skautský 2000 na 14 dni…ale je to něco za něco - spaní ve stanech, záchody kadibudky, žádné sprchy…
A popo, jedu v srpnu s klukem, 3 roky, na týden do fakt echt tábora bez elektřiny pod stany a jsme na 3 100 za dva lidi na týden a to je ještě hoodně laciné. Ale viděla jsem s Brontosaury úpro rodiče s dětmi za 600 za dospělého, ale to jsou fakt trampy spíš než tábory, ve vlastním stanu u potoka, zev teplé vody, elektřiny atd…
Dcera stanuje s náma, takže stanu si v létě užije dost. Tudíž nemá potřebu jezdit na skautské tábory nebo tábor s tématikou les, zálesáctví apod. Pojede podruhé na Tábory v Beskydech. Poprvé byla na Táboře H. Pottera - přijela nadšená. Letos jede na Piráty z Karibiku. Týden (od soboty do soboty) stojí necelé 4 tisíce. Ale má v tom ubytování v budově (bazén cca 150 m od budovy), pětkrát denně jídlo, a neskutečně bohatý program - lanové centrum, jízda na koni, jízda psím spřežením, letní park Bílá, a samozřejmě tématické hry k Pirátům z Karibiku, karaoke, závěrečný bál…Každý den toho tolik, že neměla ani čas si stýskat. Funguje tam soví pošta, takže každý den jí kdokoliv mohl napsat vzkaz, vytiskli a každý den měla dopis od rodiny. Každý den jsme mohli sledovat deník tábora i s fotkama na netu, tudíž jsme věděli, co ten den dělali, co si užila…V ceně je i doprava busem, minule přijel speciál z Bradavic, všichni vedoucí v kostýmech, no už od začátku to bylo skvělé. Takže peněz nelitujeme a rádi to holce dopřejeme.
Skautský tábor 2 200 kč, je to ovšem jen za stravu a vlak tam a zpět, tudíž vedoucí tábora tam jedou a nedostanou ani korunu,
je to ovšem skautský tábor, kde je celý rok na stejném principu veden oddíl, takže je podle mne normální zájmové tábory za tolik peněz, ovšem já bych za to ty prachy nejspíš nedala, teda dala, ale velice nerada ![]()
Ja byla na DT Novy radov pred asi osmy lety a tenkrat za to dala mamca asi 4 200 ted koukam, ze zdrazili o cca 600 Kc.
Edit. Hl budova byla (je) vyzdena, chatky drevene, splachovaci zachody… plus tam byli ruzne akce (vzpominam si na ohnivou show) tricka sme si mohli koupit navic plus fota taky…
Příspěvek upraven 26.06.15 v 15:37
@kolik píše:
Nevim, co myslis tim neco za neco. Skautske (a nejen skautske) jsou prave o tom, ze je spani ve stanech s podsadou, kopane zachody, sprcha studena resena sudem na podstavci, vsakovacka, odpadkovka, postavena kuchyne a jidelna ze sousek atd… Pro kazdeho to neni, ale ma to sve kouzlo, ja na takove tabory jezdil leta a rad na to vzpominam. Takze to neni neco za neco, ale spis tak, ze je to levny a jeste uzasny.
přesně, je to nádhera
u nás je teda bouda, kde se jí a jsou tam kamna, ale jinak podsadový stan, kadibudka, koupání v řece
vždy přijedou jako prasátka ![]()