Co na prázdniny pro budoucího druháka

852
24.6.15 13:22

Co na prázdniny pro budoucího druháka

Ahoj, doporučte mi prosím nějakou knihu/písanku/brožuru :-) Pro budoucího druháka na prázdniny, ale se nenásilně připravoval na další školní rok a nezapomněl co se naučil v první třídě. Něco jsem viděla přímo pro druháky ale nevím jestli budoucí nebo minulé:-)
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3436
24.6.15 13:36

@Mišuna není dobré aby děcka 2 měs. zahálely. Pak přijde zpět po prázdninách a je v prdelce, nic si nepamatuje a přijdou pětky, zejména v těch vyšších ročnících. nemusí denně, ale tak jednou týdně pár příkladů, něco přečte, pohádku, napíše písmenka, ty by taky mohl zapomenout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
24.6.15 13:38

Řešila jsem to samé, nakonec jsem si našla nějaké pracovní listy na dětských stránkách a 2× týdně dostane nějaký úkol. Mám obavy, že donutit ho bude stejně nadlidský výkon a nechci to přehánět. Přece jen, ať si prázdniny taky užije. Na čem trvám je čtení každý den, aspoň chvilku. Stejně většinu prázdnin nebude doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1442
24.6.15 13:46

U nás loni děti dostaly „prázdninový“ sešit - prázdný sešit, kam si měly zapisovat všechny zážitky z prázdnin. Jednou týdně jsem syna donutila něco napsat, sem tam musel vzpomínat, jak se které písmenko píše. Na začátku šk. roku sešity odevzdali a p. učitelka jim to oznámkovala (všichni měli jedničku :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
24.6.15 13:46

Já jsem nikdy o prázdninách teda do školy ni nedělala a nikdy pětky nelítaly… prázdniny jsou snad od toho, a by si děti odpočinuly a během září si ve škole oživí, co je potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
24.6.15 13:47

Normálně v papírnictví jsem koupila písanku pro 2. třídu, matematiku 3. sešit pro 1. třídu, kde je počítání do dvaceti, prvouku neřeším a čtení taky ne, knížky máme.

Ale v každém knihkupectví je hodně knih/brožur, vybrala bys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.6.15 13:49

Tak nevím, asi jiná doba, nepamatuju si že bych já nebo ostatní děcka někdy o prázdninách šáhly na nějaký opakování 8o a že by pak kvůli tomu lítaly pětky o tom taky nevím :nevim: Zas bych to fakt nehrotila. Jako ok jestli je nějaké děcko vyloženě problémové tak pro klid duše rodiče to beru, ale jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.6.15 13:52

Než pracovním sešitem bych to řešila hrou. Pamatuju si, jak jsem hlídala asi měsíc budoucího páťáka. Denně jsme četli - já stránku, on stránku. Pak jsme dělali pirátské dopisy (vyráběli jsme si na ně papír) jeden pro druhého a pirátský deník, kam jsme si psali, co se dělo. No a matematiku jsme řešili tak, že chodil na nákupy a vždycky se našlo něco, co se dalo využít.
Pak jsem mu třeba dala recept a on si ho musel přečít a uvařit podle toho (dělal různé ovocné a zeleninové seláty, deserty…).
Plus teda chtěl dělat různé pokusy a výrobky, tak si to musel sám přečíst a vysvětlit to i mně.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
24.6.15 14:05
@Mišuna píše:
Náš kluk vždycky donese ze školy pracovní sešity z edice Poradím si, u vás by to bylo asi toto , a letos přitáhl ještě Opakuji si prázdninách. Pro budoucího druháka totoAle o prázdninách na to teda ani nesáhne :D

To opakujui si oprázdninách jsem měla jako dítě (nebo to bylo strašně podobný) a milovala jsem to :d

Ale jinak bych to nehrotila a spíš to brala hrou, než přípravu na další rok :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15575
24.6.15 14:27

Ja bych to spis brala hrou, tedy jak tu nekdo psal na nakupu at pocita, at si pise prazdninovy denik, pustila bych mu nejakej anglicke pisnicky/pohadky, nebo si s nim jen anglicky popovidat… Sesit bych vybrala s ditetem, nedoporucuji nutit dite ucit se pres prazdniny, jako dite jsem to nesnasela a primo jsem nesnasela posledno tydny prazdnin, kdy jsme se zacinali ucit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24212
24.6.15 14:53
@Billi píše:
Než pracovním sešitem bych to řešila hrou. Pamatuju si, jak jsem hlídala asi měsíc budoucího páťáka. Denně jsme četli - já stránku, on stránku. Pak jsme dělali pirátské dopisy (vyráběli jsme si na ně papír) jeden pro druhého a pirátský deník, kam jsme si psali, co se dělo. No a matematiku jsme řešili tak, že chodil na nákupy a vždycky se našlo něco, co se dalo využít.
Pak jsem mu třeba dala recept a on si ho musel přečít a uvařit podle toho (dělal různé ovocné a zeleninové seláty, deserty…).
Plus teda chtěl dělat různé pokusy a výrobky, tak si to musel sám přečíst a vysvětlit to i mně.

Tak zatím to ještě řešit nemusím, ale toto se mi líbí :potlesk:. Dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí