Cena odlehčené sádry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12947
29.6.11 17:59

a tato sádra se muže namáčet,pruží a muže se na ní našlapovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
29.6.11 23:10

Ahoj, manžel dělá na sádrovně, mělo by to stát kolem 200 - 300 Kč - je to podle velikosti (ale nevím,jestli se v jednotlivých nemocnicích ceny neliší). Vřele to doporučuje, může se s tím do vody a je to lehoučké, pro dítě super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
30.6.11 11:00

Ahoj tak to teda koukám, malá měla na roce zlomenou nožičku a pan doktor nám dal automaticky bez ptaní odlehčenou sádru a neplatili sme ani korunu a jsme pojištění u VZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martin Holub
15.11.11 16:28

Lehká sádra

Lehká sádra je otázkou několika stovek korun. V případě poranění, které zmiňujete se bude jednat odhadem o 500 - 700Kč, dle zvoleného typu.
Výhody / nevýhody / použití… Lehká sádra (cast) je zjednodušené označení pro novou generaci fixačního materiálu, který představuje pokročilou alternativu k běžné sádře. Skládá se z tkaniny (zpravidla skelná nebo polyesterová vlákna) impregnovaných polyuretovanou pryskyřicí. Ta po styku s vlhkostí vytvrdne a dojde tak k laminaci a zpevnění materiálu. Tak jako v jiných oblastech života existuje řada výrobců a úrovní kvality. V rámci kategorie lehká sádra existuje podskupina rigidních (zcela tvrdých) fixací, které se podkládají vatou. Jsou lehčí a pevnější nežli sádra, ale (až na jeden osamocený, vysoce kvalitní, hydrofobní produkt prémiového výrobce) nejsou určeny ke koupání. Sádra sice vodě odolává, avšak vata nasákne, dlouho vysychá a rozmáčí pokožku. To je spojeno s určitými riziky. Její aplikace je jednoduchá a při dodržení základních, jednoduchých pravidel „sádrování“ ji v případě dobré vůle zvládne kterýkoli lékař, který dokáže aplikovat běžnou sádru. Nejnovější alternativou je pak tzv. semirigidní lehká sádra. Ta představuje absolutní špičku co do míry stability poraněné části těla i co do komfortu. Způsob naložení fixace má však svá specifika a pro jeho správné používání je nanejvýš výhodné dobré proškolení lékaře a případně dalších na léčbě (nakládání fixace) participujících (sestra, sádrovník). Tato semirigidní varianta umožňuje sprchování a koupání ve vaně. Venkovní koupání však nedoporučuji, s ohledem na možné ulpívání nečistot na vnitřní straně sádry. Díky absenci vaty rychle vysychá, vejde se dobře pod oděv i do boty. Materiál byl původně vyvinutý pro použití v profesionálním sportu (Americký fotbal) a díky svým výhodám velice rychle své uplatnění našel v celém oboru ortopedie, traumatologie a chirurgie, s přesahem do neurologie (polohování a dlahování spastických končetin a kontraktur) či podiatrie (léčba „diabetické nohy“). Možná si vzpomenete, že na MS v ledním hokeji ve Vídni se s touto sádrou proháněl po ledě také klíčový hráč našeho týmu, kterému jsme alespoň provizorní fixací umožnili dovést tým ČR až ke zisku titulu. Je výzvou pro osvícené lékaře, ale také pacienty a výrobce aby tento způsob léčby, spolu s tolik potřebnou odbornou podporou a racionálním indikováním, pomohli dopřát široké veřejnosti. Koho léčil v této metodě zkušený lékař a může porovnávat s jinými variantami, jistě Vám dá velice dobrou zpětnou vazbu.

• Citovat
  • Upravit
otis
2.5.12 16:22

řeknu

cena odlechčené sádry je od 600 do 900 kč :D :mrgreen: :zed: :pocitac: :poblion: :nevim: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
571
14.12.18 19:43

Ahojky, jak se postupuje při koupi odlehčené sádry a kolik teď stojí. Měl jí teď někdy někdo? Màm po operaci ruky, aktuálně mám sádrovou dlahu. Na dotaz na odlehčenou sádru mi doktor řekl že až zmizí otok, něco můžeme vymyslet. Chodím do UN Brno. Děkuju za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.12.18 19:52

@Korculalala záleží jak kde a kolik bude třeba toho materiálu, já dávala za sádru na prstenicek 300kc, tak na tu ruku to bude tak 500-800 Kč záleží jak velkou část budou muset znehybnit. Ale znova bych ji nechtěla, sice je fajn že se může namočit a je lehká, ale zrovna na té ruce jak sem s tou rukou občas pohla tak se pak trhala a když sem ji namočila tak mi podtim jakoby mokvala kůže, pak to strašně svědělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
14.12.18 21:50

@Kriss Tina mám to od zápěstí až nad loket. Proto chci tu lehkou je to šílená zátěž v šátku na krk, mám tam už modřinu, a ta dlaha uplně blbě sedí a taky se z ní drobí sádra. Namáčet jí nebudu. Jde mi jen o to, si moci obléct zimní bundu a jít ven :D což s tou dlahou nejde :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.12.18 22:09

@Korculalala já měla pár let zpátky sádru od prstů až po rameno, v zimě a tu odlehčenou by na mě už nikdo nedostal :D ale je pravda že mi dělali jednu sádru na pohotovosti a ta byla úplně na prd a začla se lámat, tak sem zašla na spádové středisko a tam mi udělali novou, mnohem pevnější, líp seděla a nebyla tlustá, že sem přes ní navlikla i bundu :) ono taky hodně záleží kdo tu sádru dělá, když je někdo neschopný tak to nezachrání ani ta odlehčená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
14.12.18 22:37

@Kriss Tina aha, no já myslela že se dává jen taková jakoby punčocha a na to jedna vrstva toho pryskyřicového obvazu. Kdybys viděla ti bambulu co mán teď na ruce… sádrovou dlahu a přes to ještě obvazy. Od ruky je to asi ještě další 4 cm na všechny strany..s tím se nedostanu ani do svetru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
14.12.18 22:41

Pro představu– to by ta plastová byla určitě menší ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.12.18 22:47

@Korculalala jo ta je menší, tohle je podle mě udělané jen tak narychlo jako nouzovka, to ti takle nenechají celou dobu, to je jenom ta dlaha obvázaná, aby mohli za pár dní zkontrolovat jestli už mizí otok, do té doby ti neudelají žádnou jinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
14.12.18 23:08

@Kriss Tina právěže mi řekl, že pokud ve čtvrtek nebude už otok tak se domluvíme na té odlehčené. Proto mě zajimá ta cena a jestli si to musím sama koupit v lékárně ( jak jsem kdesi četla) nebo jestli to mají v ordinaci;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
15.12.18 09:26

@Korculalala tak to záleží asi na tom doktorovi jak je vybavený, můj to měl v ordinaci a platila jsem přímo jemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
15.12.18 10:11

@Kriss Tina tak děkuji za veškeré info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí