Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, prcek - 5 let, si zlomil ruku (v lokti), zatím má sádrovou dlahu a až mu ruka splaskne, budou mu dávat odlehčenou sádru. Netušíte někdo, kolik zhruba stojí? Zapomněla jsem se zeptat. Nebo je to v každé nemocnici jiné? Děkuji za odpovědi. A ještě se zeptám, za 14 dní jedeme na dovolenou, zažili jste dovolenou s dítětem se sádrou u vody? Slyšela jsem, že je snad možnost sádru nějak naříznout nebo rozříznout, aby šla sádra případně sundat
.Martina
Příspěvek upraven 29.06.11 v 16:13
Já jsem cca před 5 lety platila za 1 balíček 250 Kč a na nohu jsem potřebovala dva. Ale cena už může být dneska jiná.
Tak teď jsem koukala na netu a je tam rozdíl od 100 do 350 Kč za obinadlo. Podle výrobce. Pro malýho na loket by měly ty dvě bohatě stačit.
Aha, tak je to podle velikosti, tak uvidíme, jak nám to spočítají
, je fajn, že nám 300Kč přispěje zdravotní pojišťovna ![]()
Tak to je fajn. To ani nevím. Která pojišťovna tohle nabízí?
Anabellka píše:
Tak to je fajn. To ani nevím. Která pojišťovna tohle nabízí?
Oba kluky mám u Zaměstnanecké pojišťovny Škoda, naštvalo mě, že u VZP zrušily veškeré příspěvky na očkování a kluky čekalo očkování na pneumokoka, meningokoka, žloutenku, klíšťata, tahle pojišťovna nám na veškerá očkování přispěje pěkný peníz
, jsem tam moc spokojená
Zrovna o víkendu mi přítel říkal, že měli dávat nějaké babičce sádru na nohu s tím, že jeden balíček stojí 500 a je třeba 2.
Nevím zda se to neliší nemocnicema a kolik bude třeba u prcka ale myslím,že do 1000 kč se vejdete
naříznout sádru a sundat ji, přemýšlíš vůbec? sádra má snad svoje opodstatnění ne? aby se s rukou nehýbalo, dobře srostla a bylo to bez bolesti. Pokud se odlehčená nedá dát do vody, tak to asi bude bez koupání
Před třemi lety přijel nestarší syn se zlomenou rukou (u zápěstí) z tábora. Týden na to jsme odjížděli do Chorvatska. Nechala jsem mu dát odlehčenou, popravdě ti nepovím, kolik stála, už si to nepamatuju ![]()
Ale asi moc ne. ![]()
No a já se vybavila pytlíkama do koše, gumovýma rukavicema na úklid a různýma lepenkama a náplastěma a izolepama a koupal se. Ne vždy to teda perfektně těsnilo, ale zvládli jsme to a ruka to taky přežila. ![]()
ynax píše:
naříznout sádru a sundat ji, přemýšlíš vůbec? sádra má snad svoje opodstatnění ne? aby se s rukou nehýbalo, dobře srostla a bylo to bez bolesti. Pokud se odlehčená nedá dát do vody, tak to asi bude bez koupání
Nevycucala jsem si to z prstu, říkala to sestra, že dovolená se sádrou není takový problém, že to tak nějak jde, že mi příště řekne doktor více, tak jestli s tím nemá někdo zkušenost
rybana75 píše:
Před třemi lety přijel nestarší syn se zlomenou rukou (u zápěstí) z tábora. Týden na to jsme odjížděli do Chorvatska. Nechala jsem mu dát odlehčenou, popravdě ti nepovím, kolik stála, už si to nepamatuju
Ale asi moc ne.
No a já se vybavila pytlíkama do koše, gumovýma rukavicema na úklid a různýma lepenkama a náplastěma a izolepama a koupal se. Ne vždy to teda perfektně těsnilo, ale zvládli jsme to a ruka to taky přežila.
Moc dík za bezva tip ![]()
Já nedávno četla u doktora v ordinaci nějaký časopis a tam psali o dlaze z umělé hmoty. Je to nějaká novinka a může se s ní do vody.Jen nevím jestli je v našich nemocnicích k mání.
Tady je nějaká diskuze o plastových sádrách
http://diskuse.doktorka.cz/…a-sadra-ano/
14dní na zpet dával tchán 250 kč v lékárne za balíček je u vzp,a mel ton apsané od dr