Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já chodím do Podolí, první screening jsem platila 1500, druhý a třetí nic.
Gyncentrum- 1. screening 1.200 Kč, pojišťovna mi zaplatila 1.000 Kč, 2. a 3. screening jsem neplatila nic.
@welovefashion píše:
v Motole, měla jsem žádanku od svojí doktorky…
Super, díky moc, taky je požádám o zadanku
v Motole budu i rodit ![]()
@peskovas píše:
@mackA159 muzu se zeptat, jdy jste druhy screening absolvovala? Ja totiz s prvni dcerkou druhy screening neplatila, ale pak probehla zmena v uhradach zdravotnich pojistoven a ted mi bylo receno se druhy screening hradi (samozrejme jsou i vyjimky, kdy lekar muze zadanku na druhy screening vystavit, ale moc jich pry neni)
Rok 2019 léto, a teď další za 3 týdny. Dělá to můj gynekolog, stále to hradí pojišťovna.
Na 1. jsem byla v motole a neplatila jsem nic (a musím říct, že mě překvapilo jak moc to bylo hezký a nikdo nebyl nepříjemný, mám s tím motol spojenej)
A na 2. jsem byla v Příbrami a taky jsem neplatila nic ![]()
A můžete říct kdy se chodí na ten 3. screening?
Nevěděla jsem ani že ten 3. nějaký je, budu ted 31tt kontrolu mám až za dva týdny a dr mi nic neřekla
Na prvním a druhém jsem byla v Motole, v
Gennetu na Letné a u Apolinare (jak který screening, jak které těhotenství) a neplatilo se nic! Těhotenství 2015, 17 a 19.
Ani jako že bych to platila a pak mi to pojišťovna proplatila, prostě jsem žádné peníze nikde nedávala. Ale vím, že jsem se snažila objednat do Podolí a tam mi řekli, že se to platí, poděkovala, jsem, zavěsila, zavolala do Motola a tam mi řekli, že je to zdarma ![]()
Třetí screening dělal můj gynekolog, též se nic neplatilo. Podle mě to má ten tvůj jako peknej přivýdělek bokem ![]()
@barbarela136 píše:
Na 1. jsem byla v motole a neplatila jsem nic (a musím říct, že mě překvapilo jak moc to bylo hezký a nikdo nebyl nepříjemný, mám s tím motol spojenej)
A na 2. jsem byla v Příbrami a taky jsem neplatila nic
A můžete říct kdy se chodí na ten 3. screening?Nevěděla jsem ani že ten 3. nějaký je, budu ted 31tt kontrolu mám až za dva týdny a dr mi nic neřekla
Ten třetí bylo jen nějaké dvouminutove premereni, jestli správně roste, s těmi předchozími dvacetiminutovtymi screeningy to nemělo nic společného.
Jinak moje zkušenost byla nejlepší od Apolinare. Bez čekání a na čas, všechno pečlivě, důkladně, vysvětlení… Taky mi tam důkladně vysvětlili, co všechny ty věci ve zprávě znamenají - třetí těhotenství a takovej šok! Nikdy dřív se mnou zprávu nikdo neprochazel
Navíc mě vzali na čestné slovo, že zadanku jsem zapomněla a donesu ji hned ten den odpoledne, což samozřejmě nemuseli.
Motol dobrý, ale organizace děs, pár hodin čekání, žádnej problém (dvě nebo tři zkušenosti)
@Platanka píše:
Ten třetí bylo jen nějaké dvouminutove premereni, jestli správně roste, s těmi předchozími dvacetiminutovtymi screeningy to nemělo nic společného.Jinak moje zkušenost byla nejlepší od Apolinare. Bez čekání a na čas, všechno pečlivě, důkladně, vysvětlení… Taky mi tam důkladně vysvětlili, co všechny ty věci ve zprávě znamenají - třetí těhotenství a takovej šok! Nikdy dřív se mnou zprávu nikdo neprochazel
Motol dobrý, ale organizace děs, pár hodin čekání, žádnej problém (dvě nebo tři zkušenosti)Navíc mě vzali na čestné slovo, že zadanku jsem zapomněla a donesu ji hned ten den odpoledne, což samozřejmě nemuseli.
Podle mě je nejdůležitější ten první, pak ten druhý.. To lze ještě přerušit těhotenství.. Co bys chtěla zkoumat zhruba ve 31tt..to už to dítě je fakt velký
a vesměs by žádná změna neměla nastat..
@mackA159 píše:
Podle mě je nejdůležitější ten první, pak ten druhý.. To lze ještě přerušit těhotenství.. Co bys chtěla zkoumat zhruba ve 31tt..to už to dítě je fakt velkýa vesměs by žádná změna neměla nastat..
No zkoumá se, jestli správně roste, má dost výživy a kyslíku. Kdyby bylo hypotroficky, asi by se těhotenství sledovalo víc, aby se případně včas vytahlo, kdyby se mu nedařilo dobře (teda tak jsem si to myslela)
@Platanka píše:
No zkoumá se, jestli správně roste, má dost výživy a kyslíku. Kdyby bylo hypotroficky, asi by se těhotenství sledovalo víc, aby se případně včas vytahlo, kdyby se mu nedařilo dobře (teda tak jsem si to myslela)
Však pravě, ale tohle může zkontrolovat i obyčejný gynekolog. Ne si za to brát klinika prachy navíc
![]()
@barbarela136
A do toho Motola si dostala normálně zadanku od doktora? Na třetí se prý chodí ve 30-32tt… ![]()
@Melody26 1. Podzim 2017 v Gennetu na Letne myslím za 1200 2. V lednu 2018 byl zdarma a poslední v nemocnici taky zdarma a není pravda, ze třetí je jen tak. Me prošli malého od hlavy dolu. Kontrola proudění krve, jak pracuji orgány, jestli odpovídají.. nejvíc jsem koukala jak je krásne vidět kam proudí jaká krev. Taky je třeba zkontrolovat jestli funguje dobre pupecnik. Jsem zvědavá jak se bude platit teď. Chci zas do Gennetu a na ogtt na Homolku
@Melody26 píše:
@barbarela136
A do toho Motola si dostala normálně zadanku od doktora? Na třetí se prý chodí ve 30-32tt…
Ano dostala jsem žádanku
tak to nevím kde je zakopanej pes musím se pak optat doktorky ![]()
@Platanka píše:
Ten třetí bylo jen nějaké dvouminutove premereni, jestli správně roste, s těmi předchozími dvacetiminutovtymi screeningy to nemělo nic společného.Jinak moje zkušenost byla nejlepší od Apolinare. Bez čekání a na čas, všechno pečlivě, důkladně, vysvětlení… Taky mi tam důkladně vysvětlili, co všechny ty věci ve zprávě znamenají - třetí těhotenství a takovej šok! Nikdy dřív se mnou zprávu nikdo neprochazel
Motol dobrý, ale organizace děs, pár hodin čekání, žádnej problém (dvě nebo tři zkušenosti)Navíc mě vzali na čestné slovo, že zadanku jsem zapomněla a donesu ji hned ten den odpoledne, což samozřejmě nemuseli.
To ja nemám nijak dobrý zkušenosti s tím Motolem obecně, doktor mě na ten screening tam napsal ani se neptal, ráno jsem předstírala před chlapem že je mi strašně zle abych tam nemusela, ale nakonec mě odhalil a shodli jsme se že to pro malou musíme udělat
jela jsem tam se slzama v očích
ale právě příjemný překvapení na řadu jsme šli během 5min po příchodu, u screeningu všechno vysvětlila paní doktorka, popsala, nechala nas poslouchat i srdíčko a na památku nám dala fotečku což jsem si myslela že se tam platí.. takže super nakonec ![]()