Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Záleží jaký máte zdravotní problém, u nás je problém na obou stranách, takže všechny příplatky a vysoké dávky léků a ve 3 centrech se kalkulace pohybovala 50-65 000,– +teda transfer každého dalšího embrya 10-14 tis. Řešila jsem to teď ve 3 centrech (Brno) kvůli změně po 2.nevydařeném ivf. Klidně zajděte na konzultace do více a rozhodni se podle toho kde se budete cítit nejlépe, obvykle mají na webu i ceník. Většina holek co jsem tak vysledovala mívá ivf kolem 20-35tis.
Jinak teda pohovory obvykle neplatíš, u hormonálního profilu doplácíš kolem 500 za AMH, u spermiogramu kolem 1000 a někdy se dělá genetika, ta může být jen základní (kolem 2500 za jednoho) nebo i rozšířená (7500 za jednoho)… nebo někdy jen vyšetření karyotypu a to bývá na pojišťovnu, fakt hrozně záleží na centru a na problému. Ale co tak sleduju, tak nás to oproti ostatním vychází více.
Za mě je dobré kouknout na jednotlivé centra a zjistit, jestli dělají něco „navíc“, jaký mají postupy, atd.
Určitě se nerozhoduj podle toho, co ti poradí jiní, ale při/po návštěvě se rozhoduj na základě pocitů.
Já dala na doporučení mých dvou známých, které mi vychválily Repromedou. Byly tam asi před 4 lety a moc spokojené. Takže jsem věřila doporučení a šla tam. I když jsem se necítila dobře a nelíbilo se mi jednání, pořád jsem chodila tam, protože jsem věřila doporučení. ![]()
Cítila jsem se tam hodně tlačená - už včera bylo pozdě, spermiogram bude jen a jen horší, šance přirozeně jsou s tímhle spermiogram nulové - věty, které jsem několikrát slyšela a které moje Dr. a nové centrum vyvrací. Za AMH jsem doplácela 750, chtěli genetiku - za to jsme platili dohromady 15000. Díky genetice jsme měli slevu při IVF 5000.
No a co se týká testů - ty u nás byly odbyté. U mě kontrolovali jen folikuly, jinak mě neřešili - mám dítě již z předešlého vztahu - a proto vše sváděli na špatný spermiogram. Kromě placených testů, které jsme si hradili, mi neudělali nic navíc. Před IVF testy na pohlavně přenosné choroby.
No a světě div se - po první návštěvě v novém centru nám byla zjištěna ureaplasma, partnerovi i mě doplnili hormonální vyšetření a partnerovi ještě DNA fragmentaci spermií, která je podle nich zásadní. A vše zdarma ![]()
Takže za mě - rozhoduj se i podle svých pocitů. Držím palce ![]()
Procházeli jsme poměrně nedávno celým IVF cyklem. Bylo to přes pojišťovnu a s veškerými léky a některými úkony jsme tam za asi 35 tisíc.
@Mall126 S repromedou máme bohužel podobnou zkušenost. Doporučili nám ji známí a rodina a i jsem se tam cítila poměrně dobře zezačátku. Tlačili nás hned do ivf, že s mým amh nemáme času na zbyt a každý měsíc navíc je problém. Nacpali do mě koňské dávky hormonů a výsledek katastrofální, okamžitě nás tlačili do dalšího ivf, které nedošlo ani k odběru… dle mě i názoru jiných doktorů to bylo právě těmi obrovskými dávkami, kdy mi odpálili vaječníky a proto podruhé už nereagovali. Nicméně repromeda chtěla jít opět okamžitě do 3. pokusu a to jsme odmítli. Po tom prvním nevydařeném ivf nám tedy dělali ještě i tu fragmentaci a po 2. jsem si vydupala imunologii a u gynekologa mi taky přišli na ureaplasmu a sama jsem si zjistila hypofunkci štítné žlázy. Ale dle repromedy nebyli žádné testy potřeba, že to jen musíme dál zkoušet se stejnými protokoly, protože ty jsou nastavené správně. Teď jsme se proto rozhodli změnit centrum, takže jsem konzultovala v dalších 2, kde se budeme cítit lépe. Žádné jiné centrum tak vysoké dávky léků nedává a i se hrozně divili, že nám cyklus bezdůvodně přerušili. Tak snad náš 3. pokus bude teď v jiném centru už s vytouženým výsledkem. Zkouším to teď podpořit i akupunkturou, TČM a fyzioterapií, tak snad to taky bude mít pozitivní vliv.
Zdravím, tak já oproti holkám mohu zase repromedu v Brně s klidným srdcem doporučit, ale chápu, že ne všichni mají pozitivní zkušenost. Já tedy za sebe můžu říct, že jsme měli s partnerem problém oba. Partner se spermiemi a já anovulační cykly, polycisticke vajecnikY. Přirozeně se nedařilo 6 let, tak jsme na doporučení gynekologa šli do repromedy. Po provedení všech možných testu, které zabraly zhruba půl roku, jelikož s každým testem potřebovali něco doplnit a táhlo se to, jsme se dostali k prvnímu ivf. Hned z prvního ivf 4 mrazacci a ihned z prvního ketu první dítě. Celý cyklus včetně ivf nás tedy odhadovane měl vyjít cca 50tis, nakonec vyšel cca 40tis včetně léků na stimulaci. Po dvou a půl roce jsme se opět vrátili pro druhého mrazacka a opět první ket a jsem těhotná. Druhý pokus už byl teda bez ivf takže jen 11tis za ket plus teda léky a jelikož jsem starší, tak léků mám teď podstatně víc, ale to je bohužel můj problém. Takže shrnuto za nás stoprocentní úspěšnost s repromedou a testu udělali opravdu hodně a starali se o nás krásné a všichni se snažili, aby to vyšlo napoprvé. Vyplatilo se ![]()
Nicmene pokud váháte, projděte si stránky jednotlivých center, dejte na řadu gynekologa a objednejte se na nezávazne konzultace. Hlavně ať se tam cítíte příjemné a ne jako peněženka. ![]()
Hodně štěstí přeju
Dobrý den všem
Chci se zeptat je tu některá která chodí do Teplic do Stellartu?
Já tam chodím už třetím rokem ale před cca 7-8 měsíci jsme si dali pauzu. A teď začínáme s dalším ivf ale je tam jiný pan doktor MUDr. Taras Dovhan. Má některá s panem doktorem zkušenosti? Jaký je? Je hodný? Podle jména to bude asi cizinec
Nemám nic proti cizincům jen se ptám. V pondělí jdu na první ultrazvuk před stimulací. Děkuji za odpovědi ![]()
Ahooj, ohledně ivf klinik, co dělat atd. jsem teď narazila na docela zajímavý web, tak sdílím: https://ivfmapa.cz/
dá se tam proklikat na zajímavé věci, já tam strávila asi dvě hodiny
mít to na jednom místě se hodí
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Prosím jak se teď pohybují ceny v různých centrech ivf. První pohovory, testy, atd popřípadě celý cyklus? Nejlépe Brno, Jihlava, znojmo.