Centrum krizové péče a co dál

Anonymní
8.9.22 19:17

Centrum krizové péče a co dál

Je to pro mě hodně citlivé, proto prosím o zachování anonymity.
Dneska jsem ráno už musela navštívit centrum krizové péče v Bohunicích. Ráno jsem nebyla schopná vstát, srdce mi bušilo, nohy se klepaly. Složila jsem se z návratu do práce. Nicméně, po rozhovoru s psychologem, mi posléze na návrh psychiatra navrhl medikaci. Mám kontaktovat praktického lékaře a následně zahájit psychiatrickou léčbu a psychoterapii.
Tento stav u sebe neznám. Respektive znám, ale byla jsem vždy schopná si sama pomoct. Co mám nyní čekat. Jaké jsou čekací lhůty? Kdy mi bude lépe.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9189
8.9.22 20:45
@Anonymní píše:
Je to pro mě hodně citlivé, proto prosím o zachování anonymity.
Dneska jsem ráno už musela navštívit centrum krizové péče v Bohunicích. Ráno jsem nebyla schopná vstát, srdce mi bušilo, nohy se klepaly. Složila jsem se z návratu do práce. Nicméně, po rozhovoru s psychologem, mi posléze na návrh psychiatra navrhl medikaci. Mám kontaktovat praktického lékaře a následně zahájit psychiatrickou léčbu a psychoterapii.
Tento stav u sebe neznám. Respektive znám, ale byla jsem vždy schopná si sama pomoct. Co mám nyní čekat. Jaké jsou čekací lhůty? Kdy mi bude lépe.

Ahoj, čekací lhůty jsou teď asi docela dlouhé, ale třeba budeš mít štěstí. Píšeš, že jsi byla v Bohunicích, tak jsi asi z Brna, tam snad nějaký psychiatr ještě brát bude. Některá AD může zatím předepsat praktik. Často se na začátek léčby AD dávají ještě nějaké benzodiazepiny (Neurol, Rivotril, Lexaurin…), aby člověku bylo lépe, než najedou AD. To bývá tak od 3. týdne, naopak první týden až dva může dojít k přechodnému zhoršení stavu. Ale někdo se dočká plného účinku AD třeba až za 2 měsíce, chce to prostě být trpělivý. No napadá mě, že by ses mohla obrátit tady: https://cdz-pnb.cz/ (to je centrum duševního zdraví), nebo tady: https://www.prah-brno.cz/
Tam většinou mívají kratší objednací lhůty a mají spousty služeb pro lidi s duševním onemocněním. Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.22 07:26

@Lollitka
A doporučovala byste po dobu, než léčba zabere, vzít si nemocenskou?
Vůbec nevím co mám dělat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.22 07:38
@Anonymní píše:
@Lollitka
Vůbec nevím co mám dělat.

To záleží jen na tobě, jak budeš zvládat. Já jsem pracovala. Ale bylo to náročné, protože ten první týden mi AD vyvolávaly dost nevolnosti, zvracení.

• Citovat
  • Upravit
368
9.9.22 09:02

Dobrý den já být vámi tak řeším příčinu a léky jako případná záchrana. Pokud vám vadí práce tak můžete třeba otěhotnět to pak můžete být několik let doma. Nebo můžete změnit práci. Podle mě kvůli práci brát léky je nesmysl, má to milion nežádoucích účinků samá chemie a kdoví co to s vámi udělá. Určitě psycholog a odstraňte co vás trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.22 09:31

@KacanovaIng
Na změně se pracuje, ale je to dlouhodobý proces. Já potřebuju fungovat pro rodinu.
Nejhorší je, že jsem se dostala do stavu, kdy se bojím, že změna nepomůže. Tento stav mě strašně děsí. Protože to nejsem já.

• Citovat
  • Upravit
9189
9.9.22 12:47
@Anonymní píše:
@Lollitka
Vůbec nevím co mám dělat.

Ahoj, to je po dohodě s lékařem, já třeba první AD začínala brát na VŠ, takže jsem samozřejmě nemohla chybět ve škole, tak jsem to nějak přetrpěla, i když jsem úzkostmi lezla po stropě. Taky je moc důležitá terapie, na tu chodím taky. Za mě pro těžší stavy je nejlepší kombinace psychoterapie + léky (po zvážení Dr.). Ale pokud v práci už nefunguješ a je ti takhle zle, tak bych asi na nějaký čas na nemocenskou šla. Moc držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí