Asi blbej dotaz

Anonymní
8.9.22 11:41

Asi blbej dotaz

Asi se zeptam blbe…ceka me CT hlavy respektive mozku asi…kvuli bolestem hlavy a toceni…zajima me, jelikoz jdu na to poprve je videt jakoze komplet hlava na tom ct…proste nos, oci ze kdyby bylo neco i tam bylo najde to ctcko? Stejne tak roky zvetsene uzliny pod bradou zachyti? Dekuju a omlouvam se za tak asi hloupy dotaz.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15426
8.9.22 11:45

Odpověď neznám, ale dotaz mě zajímá. Já byla kvůli zalehlému uchu a motání hlavy na magnetické rezonanci, ale moc doktorů na ni asi neposílá, je to zřejmě drahé vyšetření. Ta by to odhalit měla určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 11:46

@Adaneli a na co se prislo diky ty rezonanci?

• Citovat
  • Upravit
15426
8.9.22 11:49

Řekli mi, že žádný nádůrek tam nemám, což mě naštěstí ani nenapadlo. Nepřišlo se na nic. Ucho mám zalehlé doteď, po covidu se to ještě zhoršilo. Brní mě k tomu i noha, tak jsem měla obavy, abych neměla roztroušenou sklerózu, tak doufám, že tu by to odhalilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 11:50

@Adaneli tak to je dobre, ze nic nenasli :)

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
8.9.22 11:58

Na to nelze jednoznačně odpovědět, protože tu máme různě staré přístroje. Čím modernější stroj, tím více informací dá.

• Citovat
  • Upravit
1794
8.9.22 12:03

Záleží, co mají v zadání. Někdy to dají pouze na hlavu a někdy je zachycen i krk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
8.9.22 12:06

Ono hlavně záleží, na jakou oblast to technik zaměří. Oči a nos to vezme určitě, protože to je na úrovni mozečku a ten se běžně při CT mozku vyšetřuje. Určitě vezmou i uši a vestibulární systém, když se ti točí hlava. Těmi uzlinami pod bradou už bych si nebyla jistá. To už je od mozku docela daleko. Ale zas kdyby chtěli i začátek míchy, tak to tam také bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
8.9.22 12:12
@Adaneli píše: Řekli mi, že žádný nádůrek tam nemám, což mě naštěstí ani nenapadlo. Nepřišlo se na nic. Ucho mám zalehlé doteď, po covidu se to ještě zhoršilo. Brní mě k tomu i noha, tak jsem měla obavy, abych neměla roztroušenou sklerózu, tak doufám, že tu by to odhalilo.

To bych si právě nebyla úplně jistá… To bys musela na MR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
8.9.22 12:14

Svaly a kůže tam moc vidět nejsou, spíš jako stíny, vnitrni orgány jsou vidět dobře..uzliny jen pokud by tam bylo nějaké ložisko myslím..cévy pokud jsou zvapenatele a nebo se do nich strikne kontrastní latka… koukni do googlu a zadej tam CT hlavy. ať máš cca predstavu jak to vypadá…jako je to hodně přesné vyšetření, ale něco odhalí jen MR která je zas lepší na zobrazování nervů, svalu… obecně by ten co snímky bude hodnotit měl popsat jakoukoliv nesrovnalost kterou v rozsahu snímkování uvidí…s tím že prvne se zaměří na to na co má zadání…ale pokud uvidí něco třeba v oku nebo v čelisti tak to do zprávy napíše…případně doporučí zobrazení ve větším zaberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
8.9.22 12:17

@Adaneli MR by RS měla odhalit..ale někdy v počáteční fázi nemusí být nález zřetelný, nicméně něco by tam jistě bylo a vyšetření by se s nějakým odstupem opakovalo kdyby tam to podezření bylo…dělá se i odběr mozkomíšního moku kde je taky specifický nález…na ten by te jistě poslali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
8.9.22 13:19
@Nowuka2 píše:
To bych si právě nebyla úplně jistá… To bys musela na MR.

Však píše, že byla na MR

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15426
8.9.22 13:21

@Nowuka2 píšu, že jsem byla na MR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15426
8.9.22 13:25

@Vladusxx to jsem si taky právě říkala, jestli by se ta MR neměla případně opakovat, ale byla jsem už u dvou neurologů a ani jeden mě tam znovu neposlal. Když jsem se ptala na možnost RS, tak mi řekli, že si nemyslí, že ji mám, což mě zrovna moc nepřesvědčilo. Ale druhý neurolog mě poslal na vyšetření, kde mi v té noze zjistili polyneuropatii, čímž se to „vyřešilo“. Tak ti nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
8.9.22 14:00

@Adaneli to by mohlo být…pokud by se přidaly ještě nějaké další příznaky (typické je např. zhoršování zraku…dvojité vidění) tak bych tam znovu zašla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí