Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Záleží co vidí na čípku zda je to lepší nebo horsi někdo chodí do centra třeba i 1 rok,3 roky záleží na těch změnách jedonre že jdete pro druhý názor profesor Sláma je TOP…
@Lenca118 ja uz takto chodim dost let, pry je to nepatrne a nemam se bat, proto jdu jeste k panu profesorovi.
Tak je to dobre že jdete i pro druhý názor není centrum jako centrum no…držím vám palečky a hpv vám dělali..
@Lenca118 uprimne ja vubec nevim, jsem hlidana v prazskem Motolu, delali ale vysledky presny nevim…biopsii mi delali taky
@Jiřina a vazne? A muzu vedet kolik cca? A kolik vam je let? Ja totiz vsude ctu jak hned jdou na konizaci zensky🙈A ja uz jsme nervozni z toho, chodite do COP nebo jen ke svému gyndari?
Já chodím už asi 5 let a je mi 22. Furt jsem krvácela z čípku. No zjistili, že je zjizvený rozbředlý a jsou tam změny a drobný nález. Vysoké hpv udělali biopsii a zjistili, že je to nezhoubné a nepatrné tak to zatím jen hlídají. Chodím do cop jednou za půl roku a každého čtvrt roku ke svému gyndaři. Držím Vám palce ať jste v pořádku a všechno dobře dopadne.❤️
@Jiřina a píše: Více
Vysoké HPV? řekli vám typ HPV a dělají vám LBC cytologii a biopsie jim ukazuje vždy to stejne?
Ano jsou lékaři kteří pošlou ženu na konizaci už z toho důvodu že neví zda není nález víc uvnitř čípku taky biopsie není 100% bere se malí kousíček tkáně jde třeba může bejt nic a i kousek dál může bejt napadena tkáň…proto někdy jsou lékaři více obezřetní a taky záleží na typu HPV…atd
Ano řekli mi typ hpv, ale už si to nepamatuji přesně musela bych se podívat pokud vás to bude zajímat mužů to vyhrabat.
Právě biopsii mi dělali jenom jednou a říkali, že je to nezhoubné a malé a budou čekat jak se to vyvrbí. Od té doby chodím jen na kontrolu. co jim přišlo nejvíce divné bylo to že je ten čípek zjizveny jako po operaci prý a rozbředlý jako před porodem. Také mi to přijde divné, že biopsii udělala jenom jednou, ale říkám si snad ví co dělá. jsem mladá, blbá a laxní asi se musím víc zajímat no a poprosit o tu biopsii znovu. Já chodím do kolínské nemocnice k paní Adámkové tak doufám, že nic nepodcenila.
@Jiřina a píše: Více
To bych řešila určitě třeba jako paní primo se objednat k lékaři profesor Sláma je TOP…jedna biopsie za 5 let 🤔 jak jsem psala neni centrum jako centrum a ne každý lékař je úplně ok už jsem četla že někteří lékaři jsou někdy k tomu laxní…na vašem místě bych šla ještě pro názor a vystreni jinam
No ja prave 4roky, minule jsem se pana doktora ptala a on mi rekl, ve Vasem pripade z toho rakovina nebude nebojte! Ale hlava se boji to je jasne, proto jdu i k panu profesorovi a kdyz i ten rekne ze je to ok, prestanu spekulovat. Ja chodim co pul roku do COP a jednou za rok ke sve gyndarce ta dela jen ultrazvuk a pta se tak klasicky….ja mam maly dite, a jeste bych chtela jedno…Ted jsem nekde cetla ze prave zemrela zena 34c na rakovinu delozniho cipku, jako ja se snazim verit doktorum, ale cervicek obcas hloda.
@Jiřina a Určitě bych řešila s lékaři a hlavně nikdo nemůže říct že rakovina vam určitě nehrozí 🫣 https://m.youtube.com/watch?…
Dobry den,
docházela nekterá z Vas dlouhodobe do COP kvuli zmenam na deloznim cipku? Nechteji mi udelat konizaci, objednala jsem se na konec mesice jeste k profesoru Slámovi, jinak chodim jinam do COP, mam nastavené zatím jen kontroly co pul roku…ale uz to trva dlouho.