Čepička z porodnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2954
26.10.23 13:41
@Zeoli píše:
Tak měla nějakou značku, tak podle značky koupit v krámě.
Proč by ti ji měli dávat? :nevim: By za týden byla porodnice bez oblečení, kdyby to chtěl každý :D

Znacka na ni zadna neni.
No, ale oni se opravdu davaji. Asi ne vsude, ale davaji. Nam take rekli sami, ze si ji mame nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15231
26.10.23 13:50

Zajímavé, žádná z mých 4 dcer ji neměla ani „půjčenou“ v porodnici. První (r. 2014) měla 2 dny v inkubátoru růžovou, pak žádnou. A všechny další (nejmladsi je r. 2021) měly tak 2 hodiny po porodu bílou a pak žádnou.

Příspěvek upraven 26.10.23 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2808
26.10.23 13:52

Nám v obou porodnicích obě výslovně dali, řekli, že je naše a ať si ji odnesem.
Jestli chceš, když aspoň jednu najdu, pošlu ti ji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61226
26.10.23 13:52

Uz se tu jednou sháněla :mrgreen: https://www.emimino.cz/…nice-476043/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
26.10.23 13:55

Já jsem si domů odnesla body na dítěti. Ono se nějak " záhadně" počůralo i s hlavou při oblékání a bez asi nepojede. Za to jsem tedy pak přinesla tašku oblečení vel 56 protože synovi díky jeho porodní váze nikdy nebyla.
Kam se poděla čepice netuším.

• Citovat
  • Upravit
44356
26.10.23 13:56
@petra9404 píše:
Zdravím,
nevíte kde bych sehnala čepičku, která se dává miminkům v porodnici (pruhovaná růžovo-modrá)? V porodnici mi ji nedali a chtěla bych ji pro dcerku do “památečního kufříku”. Moc děkuji za jakékoliv tipy :srdce:

Jestli máš nějakou kámošku, která bude rodit, ať se zeptá v porodnici, jestli by nedali jednu navíc. Já jsem takto vyptala před necelým rokem pro sestřenici malé do kufříku vzpomínek. Taky jim ji při převlékání vyhodili než se stačila vzpamatovat.

Ty první čepičky se vyhazují, protože miminko se teď nekoupe hned po porodu ale až před odchodem domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44356
26.10.23 14:01
@Mishule82 píše:
My jsme měli také z porodnice na památku.
Myslím, že jsem někde četla, že je to součást sterilních porodnických balíčků.

Tu, co jsem vyptala pro dceru sestřenice, která je starší o 9 měsíců než dcerka, byla čistá, vypraná, ale sterilně zabalená nebyla.
Tuto ikonickou čepičku měla až nejmladší dcera. Žádná ze starších dcer takovou neměla. Ty měly jednobarevnou- růžovou, červenou, bílou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.10.23 14:09

Všem moc děkuji za reakce a za tipy, kde sehnat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
26.10.23 14:25
@Zeoli píše: :zed: neskutečný

Ja mam ale za to, ze stejne kazdej novorozenec dostava novou, ze zrovna cepicky se neperou a neskladuji na dalsi deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5236
26.10.23 14:39
@Kníže Ignor píše:
Nám ji taky dali. Sestřička výslovně řekla, že čepičku si máme nechat na památku, tak se tady hned nečilte. Každá porodnice to dělá jinak. Ale k dotazu - já bych do památečního kufříku cizí čepičku nechtěla, jen kvůli tomu, aby tam byl ten konkrétní kousek z porodnice. Co nějakou uplést nebo uháčkovat (na youtube jsou velmi jednoduché návody) a dát do kufříku tu?

Taky bych nechtela do pamatacniho kufriku neco, co mam nekde z bazaru nebo od nekoho jineho a ne primo co dite nosilo. To pak postrada ten smysl, cepicku mam schovanou a ukazuju diteti s tim ze ‘primo tuto’ nosil kdyz byl miminko v inkubatoru, ne ‘cepicku jako tato’.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33043
26.10.23 14:59

Pokud někde panuje tradice si ji brát domů na památku, a nemocnice s tím takto počítají, tak to samozřejmě problém není, a je to pěkná památka na první dny. Já mám takhle schované náramky co měly děti na sobě k identifikaci. Ale oblečení komplet bylo erární, takže by mě ani nenapadlo si něco nechávat. Fakt to chybí potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
26.10.23 20:57

Nějak postrádám smysl toho, dávat do památečního kufříku něco, co není jeho.. :nevim:
Jinak u nás taky čepičky dávali domů na památku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10047
26.10.23 21:03

Nam jich donesla sestricka asi 5, ze jsou pro nas, at si je odneseme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14944
27.10.23 07:20

Já jsem si pro mimco přinesla pokaždé krom prvního svoji cepicku na sal, takže ji mám. Jen jsme řekli, ze máme svoji, a manžel ji vyndal z batohu :mrgreen:

I oblecky na mimco jsem měla svoje, ušetřilo mi to kontaktování sester, ze ho chci vyměnit, měnila jsem si ho, jak se mi zachtelo a jen dala použité domu manželovi a měla jsem o to více klidu a nikdo mě na pokoji zbytečně neotravoval :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2954
27.10.23 08:58
@Semtex píše:
I oblecky na mimco jsem měla svoje, ušetřilo mi to kontaktování sester, ze ho chci vyměnit, měnila jsem si ho, jak se mi zachtelo a jen dala použité domu manželovi a měla jsem o to více klidu a nikdo mě na pokoji zbytečně neotravoval :P

Ja teda naopak byla rada, ze nemusim tahat sve. Ve skrini na pokoji toho byl fakt dostatek (jak na beznem tak pak na nadstandardu). Vubec nebyl problem menit podle potreby a jednou denne to nekdo doplnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí